De droom om een ​​huis te bezitten is een van de meest populaire onder Duitsers. Waarom niet? Want wat is er mooier dan een eigen huis bouwen of laten bouwen voor jou en je gezin als opdrachtgever. Zodat het huis niet zomaar een huis is, kun je als bouwer een uniek sieraad voor het hele gezin toveren door kleine accenten en ideeën uit het eenvoudige huis te gebruiken.

Wat dacht je van een wintertuin??

Als het huis eenmaal in gebruik is, moet u serieus overwegen of een kleine wintertuin de woonkamer visueel kan vergroten. Vooral als de woonkamer niet echt groot is, of als deze in hoeken en gaten is uitgesneden, of als het een beetje donker lijkt, is een wintertuin, die direct aan de tuin kan grenzen, ideaal om de ruimte te vergroten. Maar het kan ook gekweekt worden zonder in verbinding te staan ​​met de tuin. Bijvoorbeeld op het keukenraam of richting de keuken. De goede mogelijkheid om de ruimte te ventileren scheelt onder bepaalde omstandigheden zelfs een afzuigkap of iets dergelijks.

bouw je eigen huis

Ook de wintertuin is een heerlijke plek om te ontspannen. Uitgerust met prachtige planten die bijzonder goed gedijen in dergelijke wintertuinen, of een volière met exotische vogels en een zitgedeelte, kan uit de wintertuin een kleine oase van ontspanning tevoorschijn komen en zo een kleine, dagelijkse vakantie in uw eigen huis op de eenvoudigste manier mogelijk maken. manier. Het is daarom niet verkeerd om vooraf goed na te denken wie uw eigen huis gaat bouwen. EEN Een huis laten bouwen door HELMA is hier een goed idee en vooral met speciale verzoeken. Deze aanbieder heeft zich onder andere gespecialiseerd in ongebruikelijke speciale verzoeken en extra’s.

thuis serre kamerplanten

Een zwembad in de kelder

Als je de mogelijkheid hebt, moet je die zeker overwegen. Het is waar dat de uitbreiding van een zwembad erg duur is, maar aan de andere kant wordt gedacht dat de woning eeuwig meegaat en vaak ook door kinderen en kleinkinderen daarna. Als het souterrain goed ontwikkeld en ruim is en veel ruimte over heeft van meerdere bijkamers, is een zwembad in het souterrain niet alleen cool, maar ook een hoogtepunt van het huis in elk seizoen van het jaar. Als het huis een kelder heeft over twee niveaus, moet u des te meer nadenken over de uitbreiding van een zwembad. De exacte plafondhoogtes, de diepte van de vloer, de wateraansluitingen en de eisen voor waterafvoer en reiniging van de betreffende gemeente zijn hierbij van belang.

thuis kelder zwembad

De sauna voor de winter

Wat is er lekkerder in de winter dan in je eigen sauna te springen, bevroren door? Het is niet langer een prestatie om een ​​kleine sauna in een kelderruimte te laten bouwen. Steeds meer Duitse huishoudens besluiten om hun eigen kleine sauna te creëren. Bij het uitbreiden van de sauna dient u ervoor te zorgen dat de ventilatie in de saunaruimte absoluut gegarandeerd is Brandbeveiligingsvoorschriften worden gevolgd en dat men in ieder geval een beetje met het onderwerp sauna bezig is. De grootte van de sauna hangt niet alleen af ​​van het volume van de ruimte zelf, maar ook van het aantal mensen dat regelmatig gebruik zou maken van de sauna. Hoe kleiner, hoe sneller de sauna kan worden opgewarmd. Houd daar ook rekening mee, want een sauna heeft ook een merkbare invloed op het bedrag van het volgende op de energierekening.

thuis-thuis sauna

Een kleine erker in de slaapkamer

Kleine erkers zijn niet alleen een blikvanger van buiten, maar laten ook veel ruimte voor verbeeldingskracht en vormgeving van de ruimte in de betreffende ruimte. Als de erker zich bijvoorbeeld in de kinder- of meisjeskamer bevindt, kan de erker aan de voorkant van het raam zo worden gebruikt dat een klein zitgedeelte naast het raam met een paar kussens uitnodigt om te blijven hangen. Een erker maakt in principe een kleine optische vergroting in elke kamer mogelijk en verbetert het uiterlijk van elke kamer.

huis slaapkamer erker