Als je eenmaal van plan bent een nieuwe printer aan te schaffen, mogen inkt- en/of tonercartridges niet ontbreken. Maar het aanbod is enorm. Het is belangrijk om een ​​precies overzicht te hebben van het aanbod, want de juiste selectie kan een enorme impact hebben op de drukkosten. De initiële kosten van de printer zijn vaak laag, maar de vervolgkosten kunnen extreem hoog zijn. Niet elke cartridge past op elke printer. Sommige inkten hebben een betere prijs-kwaliteitverhouding dan andere. Het overzicht is het halve werk.

Bijpassende inkt & amp; Toner voor je eigen printer 1

Bijpassende inkt & amp; Toner voor je eigen printer 6

Inkt en toner – het verschil

In het algemeen kan worden gesteld dat inkten worden gebruikt voor inkjetprinters en toners voor laserprinters. Het grote verschil is de consistentie. Toners bestaan ​​uit poeder, terwijl inkt een vloeistof is. Bij een inkjetprinter wordt de inktpatroon in de printkop gestoken. De vloeibare inkt wordt binnenin luchtdicht bewaard. De printkop beweegt tijdens het printen heen en weer over de pagina. Kleine inktklieren brengen de inkt over op het vel, wat uiteindelijk resulteert in het uiteindelijke beeld. Hoe zuinig een inktcartridge is, hangt af van de cartridge zelf. De cartridges zijn getest door de International Organization for Standardization (ISO). Deze organisatie voert nauwkeurige tests uit om de vruchtbaarheid verder te specificeren. De opbrengst is het aantal afgedrukte pagina’s dat een cartridge kan afdrukken. Dat is trouwens ook heel praktisch Tegenwoordig zijn bijna alle printercartridges uitgerust met een chip en kan zo bijvoorbeeld laten zien wanneer het vulniveau van de cartridge daalt.

Bijpassende inkt & amp; Toner voor je eigen printer 3

de toner

De tonercartridge is een cartridge die is uitgerust met een elektrisch geladen rol. Met behulp hiervan wordt droog tonerpoeder op het papier getrokken. Deze lading fixeert de tonerdeeltjes en zo kunnen teksten en afbeeldingen worden gecreëerd. De toner wordt verwarmd door een verwarmingsrol. Zo worden de deeltjes in het beeld gebrand. Op deze manier kunnen de afzonderlijke deeltjes ook precies op het papier worden geplaatst. Dit garandeert ook een blijvende grip. Overigens worden ook tonercartridges aan uitgebreide tests onderworpen. Ook hier geldt: hoe meer pagina’s de cartridge kan printen, hoe hoger het rendement.

Bijpassende inkt & amp; Toner voor je eigen printer 5

Toner of inkt – wat het beste past?

Om te beslissen of het inkt of toner moet zijn, moet je eerst afwegen in hoeverre je wilt printen. Het is ook zinvol om enkele voor- en nadelen te verduidelijken. De toner zelf is bijvoorbeeld superieur in snelheid aan de inkt. Inkjetprinters zijn goedkoper in aanschaf dan laserprinters. Er kunnen echter snel hoge vervolgkosten ontstaan ​​omdat de cartridges soms erg duur zijn. Inkjetprinters worden gekenmerkt door hun zeer nauwkeurige print, maar ze zijn gemakkelijk uit te vegen als ze nat zijn. In termen van duurzaamheid is de toner superieur aan de cartridge, omdat cartridges heel gemakkelijk kunnen uitdrogen. Eigenaars van inkjetprinters moeten vaak een testpagina afdrukken om de cartridge in beweging te houden. Het is daarom belangrijk om uw eigen afdrukgedrag te onderzoeken en vervolgens de best mogelijke selectie te maken voor uw behoeften.

Bijpassende inkt & amp; Toner voor je eigen printer 4