Veel mensen doen tegenwoordig ten minste een deel van hun werk vanuit huis. In onze moderne tijd, waarin computers en internet normaal zijn geworden en netwerken wereldwijd plaatsvindt, is dit nu voor veel mensen iets heel normaals. Het kantoor aan huis is niet alleen handig, nee, het scheelt ook nog eens het verkeer en de zenuwen, want wie staat er nu graag ‘s ochtends in de file of in een overvolle trein? Om het werk succesvol te laten zijn, moeten een paar regels worden nageleefd in het thuiskantoor.

Zorg voor rust en privacy

Zorg ervoor dat u ongestoord kunt werken. In het geval van huisgenoten hoef je de deur niet per se op slot te doen, maar vertel ze in ieder geval dat je alleen gestoord wilt worden in geval van nood. Als er hinderlijke geluiden zijn, kun je oordopjes gebruiken of, nog beter, oorkappen. Ze blokkeren veel achtergrondgeluid en omhullen je zo in vredige rust. Het volgende punt zijn vaste telefoontijden, die u moet instellen voor het geval u regelmatig wordt gebeld.

thuiskantoor tips voor de studie

Groene idylle voor op kantoor

Groen zou de fantasie prikkelen. En groene planten zijn ook nog eens goed voor heel andere dingen. Ze verhogen het zuurstofgehalte van de lucht en verhogen zo de concentratie. Je wordt alerter en fitter. Bovendien neemt de luchtvochtigheid toe. Droge ogen en een droge huid komen minder vaak voor. Zie ook Kantoorplanten gewoon mooi en verrijk elke kamer.

Ergonomie op de werkplek

Ergonomie is een zeer belangrijk punt voor uw werkplek. Je voeten moeten op een stevige ondergrond staan. Armen en voeten moeten het oppervlak in een rechte hoek raken. Het recht vooruit kijken van de monitor ontmoet de bovenste helft van de monitor. Tijdens het typen kijkt het hoofd iets naar beneden.

Meer tips

Het zonlicht mag natuurlijk niet verblinden. Er is een raam om naar buiten te kijken, dit doe je best aan je rechterkant. Beweeg vaker in de stoel zoals de beroemde fidgety philipp, omdat het gemakkelijker is voor de gewrichten. Stijf zitten is slecht voor het lichaam en kan tot pijn leiden.

Vermijd afleiding

Je hebt internet nodig om onderzoek te doen, maar om je werk goed te laten verlopen, moet je eigenlijk alleen werkgerelateerde dingen opzoeken. Wie tussendoor zijn e-mail checkt of andere dingen doet, verliest de verwijzing naar het eigenlijke onderwerp en moet zich later misschien moeizaam opnieuw inleven. Als je het werk snel en grondig gedaan wilt hebben, stel je privézaken uit tot later.

Breng orde binnen

Een chaotisch bureau of andere gedachten kunnen ons ook ontregelen. Om te werken en betrokken te raken bij een onderwerp, moeten we ons hoofd leeg hebben. Regel dus eerst alle noodzakelijke zaken om volledig aan de slag te kunnen. Anders moet je steeds weer stoppen omdat de gedachten door je hoofd tollen. Een opgeruimd bureau laat je niet nadenken over opruimen en er een hebben nette to-do lijst laat je andere belangrijke dingen niet vergeten. Omdat ze zijn opgeschreven, kunnen ze niet verloren gaan en interfereren ze niet met je werk omdat ze steeds opnieuw moeten worden opgeroepen.