Wilt u dit jaar een spetterend kerstfeest geven waar uw gasten zich nog lang na zullen herinneren? Dan kun je beginnen met plannen. Hoe eerder u begint, hoe beter u van tevoren over elk detail kunt nadenken. Organiseer een gezellig kerstfeest en beleef veel plezier, zowel voor jezelf als voor je gasten!

Organiseer een kerstfeest: ga de uitdaging aan!

Spelactiviteiten voor kerstfeesten

Onderstaande ideeën voor feestactiviteiten voor jong en oud helpen je om je gasten te amuseren en een vlekkeloos kerstfeest te organiseren. Lees verder en verzamel enkele praktische ideeën over hoe u de stemming op uw kerstfeest kunt verlichten …

Voordat u de gezelschapsspellen overweegt en plant, moet u uw gasten uitnodigen en weten wie van hen uw kerstfeest zullen bijwonen.

Beantwoord de volgende vragen om u te helpen bij het plannen van geschikte spellen en activiteiten:.

Laat het scheuren!

Kerstfeest gastheer Kerstfeest spelletjes-activiteiten

  • Hoeveel gasten zullen het feest bijwonen??

Bedenk voordat je een spel kiest hoeveel gasten er naar je kerstfeest komen. Hoe groter het aantal gasten, hoe meer inclusief de spellen moeten zijn. Als u een groot aantal gasten verwacht, kies dan voor activiteiten waarbij de gasten in grote teams kunnen worden verdeeld.

  • Zijn er kinderen op het feest?

Zorg ervoor dat kinderen ook plezier hebben op uw kerstfeest. Plan een paar leuke spelletjes voor kinderen en houd er rekening mee dat peuters toezicht van een volwassene nodig hebben. En oudere kinderen kunnen worden opgenomen in de activiteiten voor volwassenen.

Geniet van de kerstperiode met je vrienden en familie!

Ideeën voor kerstfeestjes

  • Kennen uw gasten elkaar??

Uw antwoord op deze vraag is cruciaal, aangezien u ijsbrekerspellen zult moeten gebruiken wanneer de meeste van uw gasten elkaar niet kennen. IJsbrekerspellen zijn leuk en kunnen de stemming verlichten, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt aan het begin van je feest.

Veel plezier en vereeuwig de grappige momenten!

Kerstfeest gastheer spelletjes activiteiten fotoshoot

Spelletjes en activiteiten voor een leuk kerstfeest

witte Olifant

Dit is een klassiek cadeau-uitwisselingsspel dat tijdens de feestdagen door kleine tot grote groepen wordt gespeeld. U moet elke speler echter van tevoren instrueren om een ​​ingepakt cadeau mee te nemen en op een cadeautafel te leggen. Elke speler kiest dan een voor een een cadeau van de tafel, maar heeft de mogelijkheid om het cadeau van een andere speler te stelen. Het spel eindigt als er geen cadeautjes meer op tafel liggen.

Cadeaus krijgen!

Kerstfeest gastheer Kerstfeest Speel met geschenken

kerstcharades

Organiseer een feestelijk kerstspel met charades voor uw gasten en voer enkele van uw favoriete activiteiten uit zonder een woord te zeggen. Het spel kan erg leuk zijn als alle gasten meedoen.

Wat zit er in de kous??

Verras je gasten met kerstsokken vol vreemde voorwerpen en laat ze raden wat er in de kous zit. De spelers mogen de kous voelen, maar er niet in kijken. Nadat het spel voorbij is, mag de winnaar met de meest correcte schatting de kous houden!

Noem het kerstlied

Breek het ijs op je kerstfeest door je gasten te verdelen in 2 tot 3 teams. Deze wedstrijd daagt teams uit om de naam van een kerstlied op te schrijven nadat ze een regel van het lied hebben gehoord.

Samen kerstliedjes zingen

Kerstfeest gastheer Kerstfeest spelletjes activiteiten leuk

Kerstfilmquiz

Test je gasten met een leuk spel over kerstfilms! Je kunt vragen stellen als “Wat was de naam van Rudolphs vader?” Of “Waarom haatten de Grinch Kerstmis?” Om ieders geheugen op te frissen.

cadeaus inpakken

Bij dit spel draait alles om snelheid. Verdeel uw gasten in twee teams. Je kunt dan twee tafels aan weerszijden van de kamer klaarzetten met uitgepakte cadeaus en inpakpapier. De gasten rennen dan één voor één naar hun respectievelijke tafels en pakken zo snel mogelijk een cadeau in. Dit spel eindigt wanneer een team klaar is met het inpakken van al hun cadeaus. Dus ze wint het spel!

Wie kan kerstcadeautjes sneller inpakken??

Organiseer kerstfeest Spelletjes Activiteiten Cadeaupapier

Zuurstokken spelen

Dit is een feestelijk kerstspel dat alleen snoep gebruikt! De spelers hebben één minuut de tijd om met een snoepriet zoveel mogelijk andere snoeprietjes uit een schaal te halen. De vangst is dat je hiervoor je mond moet gebruiken. De speler die de meeste snoeprietjes verzamelt voordat de tijd om is, wint.

De zuurstok is een van de meest populaire kerstsymbolen

Organiseer een kerstfeest Spellen Activiteiten Kerststokken spelen

Breng oude kerstfoto’s mee

Vraag al je gasten om 2 tot 3 verschillende kerstfoto’s of foto’s van jezelf als kind mee te nemen. Als de gasten arriveren, gooien ze een van hun foto’s in een mand. Zodra alle gasten zijn gearriveerd, kiest elke gast een foto uit het mandje en probeert te raden van welke volwassene de foto is. Aangezien gasten 2 tot 3 foto’s meebrengen, kun je dit spel meer dan eens spelen op je kerstfeest.

Kerstkoekjes versieren

Bak alvast kerstkoekjes en vraag je gasten om ze te versieren. Bereid glazuren, hagelslag en kerststops en eventuele eetbare versieringen voor en laat je gasten ermee spelen. Ondertussen kun je ook samen van de koekjes snoepen.

Kerstkoekjes voor meer sfeer op het feest 

Kerstfeest gastheer spelletjes activiteiten Kerstkoekjes

Tinker kerstkunst

Verzamel een reeks kerstmaterialen, patroonpapier en accessoires zodat gasten hun eigen kerstversieringen, kaarten, kousen of miniboompjes kunnen maken. Kinderen kunnen ook meedoen.

Tinker kerstkaarten

Laat je gasten nieuwe of oude kerstkaarten meenemen om een ​​leuk kerstkaartproject te maken! Of het nu een collage is of nieuwe kerstversieringen, dit is een leuke manier om familiefoto’s voor Kerstmis creatief te combineren.

kerstliederen

Sluit uw feest af met een kerstliederentour door de buurt met uw dierbare gasten of neem de tijd om populaire kerstliederen te zingen op uw feest. Dit is een traditionele activiteit die nooit oud wordt.

Dans!

Kerstfeest gastheer Kerstfeest spelletjes dansen en zingen

Kerst fotoshoot

Verzamel allerlei leuke en vermakelijke kerstrekwisieten en bouw een kerstfotohokje. Je kunt elfenoren, kerstmutsen, zuurstokken en al het andere gebruiken dat je gasten aan het lachen maakt.

En glimlach alsjeblieft!

Host Kerstfeest Kerstfeest Spelletjes Foto's maken

Terwijl u bezig bent met het organiseren van een kerstanimatieprogramma, ontstaat er een gezellige en feestelijke sfeer voor uw ogen. Dat kunnen we wedden. Geniet van de kerstperiode en breng zoveel mogelijk tijd door met je vrienden en familie! Vraag een of meerdere van hen om hulp zodat je ook daadwerkelijk een spetterend kerstfeest kunt organiseren. Als een van je kerstspellen vereist dat je gasten iets meenemen, vermeld dit dan op de uitnodigingskaart. En vergeet niet zelf te genieten van je kerstfeest!

Geniet van een gezellige kerstavond met je dierbaren!

Kerstfeest organiseren Feestelijke tafel versieren voor kerstfeestKerstfeest gastheer spelletjes activiteiten KerstcadeausOrganiseer een kerstfeest Spellen Activiteiten Cadeaus uitwisselenKerstfeest gastheer spelletjes, activiteiten, knutselen met kinderenKerstfeest gastheer Kerstfeest speel verschillende spellen Kerstfeest gastheer Kerstfeest Kerstactiviteiten Kerstfeest gastheer Kerstfeest Kerstsnoepjes