De leukste feestjes vinden vaak plaats in de keuken. Alleen al het feit dat de keuken meestal niet al te groot is en daardoor een gezellige nabijheid creëert, maakt keukenfeesten vaak tot iets heel bijzonders. Maar ook de uitrusting en het design hebben een enorme invloed op de feelgoodfactor en de kwaliteit van het verblijf. Het is dus grotendeels aan de keukeneigenaar hoe goed of slecht het keukenfeest gaat.

ideeën en gerechten voor keukenfeesten

De juiste inrichting van de keuken en passende lekkernijen dragen bij aan het succes van elk keukenfeest.

Keukenideeën: kleuren en wanddecoraties

Het is belangrijk dat niet alleen de gasten zich prettig voelen in de keuken, maar ook de gastheer. Om deze feel-good-factor te bereiken, kan het effect van de kleuren op psychologisch niveau worden gebruikt voor het basisontwerp van de ruimte. Terwijl felle kleuren een stimulerend effect hebben en vooral rood een zeer stimulerend en activerend effect, hebben blauwe tinten een harmoniserend en ontspannend effect. Dit maakt blauw de ideale kleur om na een turbulente werkdag terug te schakelen en spanning los te laten. Het is dan ook ideaal om een ​​prettige, ontspannen sfeer te creëren waarin de gasten zich ook op hun gemak voelen. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor lichtere tinten blauw, omdat hierdoor de ruimte groter lijkt en niet snel een benauwd gevoel geeft.Natuurlijk is het ook mogelijk om de wanden in een neutrale kleur en de daarbij behorende kleur te houden. accenten door meubels, jaloezieën of om andere meubels te creëren.

Om de keuken gezelliger te maken, moet je er ook voor zorgen dat je niet alleen kale muren ziet. Kastelementen en afbeeldingen geven het oog een welkome afwisseling. Kubusplanken en andere open stellingsystemen die er niet alleen decoratief uitzien, maar ook de inhoud passend accentueren, zijn bijzonder mooi.

keukenideeën en inrichting voor het feest

Open stellingsystemen zorgen ervoor dat alles binnen handbereik is.

Maar puur decoratieve elementen zoals afbeeldingen, klokken, spiegels of foto’s zorgen voor een stukje individualiteit en welzijn. Ook hier moet aandacht worden besteed aan de juiste kleuren die harmonieus in de ruimte passen. Bovendien zijn de verschillende elementen vrij te combineren. Verschillend Ontwerp inspiratie de bijpassende wanddecoratie toont mogelijke combinaties van wandklokken met verschillende eigen afbeeldingen, die als een algemene wandafbeelding kunnen worden gezien. Bovendien kunnen saaie horloges ook worden omgevormd tot een blikvanger met geschikte beeldelementen.

Daarnaast kunnen ook huiselijke aspecten worden opgeroepen met de juiste decoratie van kleine spiegels. Mozaïekspiegels met verschillende bloemmotieven of zelfgemaakte decoraties met bloemen of schelpen kunnen de ruimte een extra persoonlijk tintje geven.

De belangrijkste keukenmeubels voor in de keuken geschikt voor feestjes

Natuurlijk draagt ​​ook de ideale inrichting bij aan een geslaagd keukenfeest. Aangezien pure staande feesten op den duur behoorlijk vermoeiend kunnen zijn en staand het ook moeilijk maakt om te eten op een feest, moet er voor voldoende zitplaatsen worden gezorgd.

keukenideeën en feestideeën in de keuken

Er moeten voldoende zitplaatsen in de keuken zijn.

Idealiter staat er al een tafel met stoelen in de keuken, anders kan er snel extra zitgelegenheid worden geregeld. Dit kan met bestaande klapstoelen, of drankkratten worden omgebouwd tot zitgelegenheid. In principe kunnen alle drankkratten als zitplaats worden gebruikt, het moet alleen wel er kan een bijpassende stoelhoes worden gemaakt. Drankkratten met een relatief glad kunststof oppervlak, zoals bij Anjola of Fritz Kola het geval is, zijn stabiel en mooi om te zien. Aangezien er voor het feest voldoende borrels georganiseerd dienen te worden, zijn er ook één of meerdere extra zitplaatsen beschikbaar.

Naast de zitplaatsen is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende opbergruimte. Hierdoor hoeven bord en glas niet steeds in de hand gehouden te worden. Een centrale tafel of twee tot drie kleine bijzettafels kunnen als opbergruimte worden toegevoegd. Bovendien kunnen de keukenunits zelf als opslagruimte worden gebruikt – in ieder geval degene die niet voor het geleverde buffet hoeven te worden gebruikt.

Een ander voordeel van een verblijf in de keuken is dat de drankjes ook binnen handbereik zijn. Andere belangrijke keukenapparatuur zoals een koffiezetapparaat of theemaker zijn hier ook aanwezig, waardoor de gezellige sfeer niet hoeft te worden onderbroken door de kamer te verlaten.

feest in de keuken

Serveerschalen met meerdere niveaus kunnen voldoende ruimte bieden.

Praktische accessoires voor het feest

Om onnodig rondrennen tijdens het feest te voorkomen, moeten de belangrijkste accessoires al in de keuken aanwezig zijn. Als de stoelen bijvoorbeeld een niet-gewatteerde zitting hebben, moeten zitkussens of kleine bankkussens gereed worden gehouden voor de zitting. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt er ook voor dat de gasten comfortabeler zitten.

Voor het buffet kunnen schotels met twee of drie niveaus worden gebruikt. Hierdoor kan de beschikbare ruimte ook bij weinig ruimte optimaal worden benut. Als je je keuken al ruimtebesparend hebt ingericht en schroefpotten op de wandkasten hebt staan, kun je deze ook vullen met snacks voor het feest en de schalen op de tafels snel en eenvoudig bijvullen.

Enkele kleine sleutels of serveerschalen zijn net zo praktisch voor het serveren van kleine hapjes. In sommige gevallen zijn zelfs decoratieve ontbijtplanken voldoende, die bij niet-gebruik snel en uiterst ruimtebesparend kunnen worden opgeborgen.

Ook in de keuken dient voldoende servies, bestek en glazen klaar te staan. Om het bestek zo ruimtebesparend mogelijk onder te brengen, heeft het gebruik van grote drinkbekers waarin het bestek wordt geplaatst zich bewezen. Open planken zijn geschikt voor de glazen, waaruit iedereen zichzelf kan helpen als dat nodig is.

De juiste verlichting zorgt dan voor meer gezelligheid. In plaats van verblindend direct licht moet worden gekozen voor lampen met een indirecte lichtinval. Het licht is ook prettiger als het een warme kleurtint heeft. Zodat het geheel er wat stijlvoller uitziet, kunnen oude geëmailleerde drinkbekers, oudere vierkante schijven of ander geschikt keukengerei worden omgebouwd tot lampenkappen.

Afbeeldingsbronnen: Pixabay.com, ©congerdesign CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©Skitter-foto CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©Pexels CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©StillworksImagery CC0 PublicDomain