Niet alleen keukenexperts zijn het erover eens, de huidige trends bevestigen ook dat de moderne keuken steeds meer verandert van een gesloten werkplaats naar een open leefruimte, die de verhuurders ook graag presenteren aan vrienden. Natuurlijk moet de keuken een overeenkomstig exclusief design hebben. Eenvoudige roestvrijstalen keukens zijn al lang uit de weg. Dat bewijzen ook de huidige keukentrends. De focus ligt op nieuwe, ongebruikelijke ontwerpen gecombineerd met hoge functionaliteit en nieuwe technologie.

Keukentrends 2015 – van rustiek en eenvoudig tot licht en opvallend

Kortom, er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden in keukenontwerp. Eenvoudige, op elkaar afgestemde kleuren zijn net zo trendy als felle kleuren en contrasten. De landelijke huisstijl is anno 2015 nog steeds in trek bij inbouwkeukens, zoals bij de bekende leverancier Keuken bron kunnen zien. De dominante kleur is wit, wat contrasteert met sterke kleuren zoals blauw of rood. Ook in de keuken viert de kleur zwart zijn comeback. Vooral Duitse fabrikanten zoals Miele of Siemens presenteren keukenapparatuur graag in een zwarte look.

De rustieke keukeninrichting is trendy

keukenapparatuur woontrends 2015 keukentrends keukenapparatuur en meubeldesign

Ook rustieke dessins van leisteen, steen en beton zijn tegenwoordig trendy. Een keukenblok in leisteendesign maakt vooral in een witte keuken een zeer elegante en sierlijke indruk. Bij steendesign ligt de focus op de relatie met de natuur. De klant kan zelfs kiezen uit verschillende steensoorten, zoals graniet, marmer of elementsteen, als basiselementen.

In de betonsector heeft de keukenindustrie nu volledig nieuwe mogelijkheden. Het kan zeer dun en toch absoluut breukvast op draagplaten worden aangebracht. Samen met elementen van gelakt glas of notenhout is het resultaat een elegant design.

Als het gaat om de vorm van de keuken, zijn er verschillende alternatieven voor de eenvoudige kitchenette. Vooral het kookeiland is op dit moment erg populair. Dit is met name geschikt voor diegenen die veel ruimte voor de keuken hebben gepland en deze open willen maken. Het is belangrijk dat er rondom het eiland voldoende ruimte is voor doorgangen. Door de royale ruimte is het kookeiland bijzonder geschikt voor wie graag samen kookt.

Elegant design en functionaliteit in de moderne keuken

keukenmeubels woontrends 2015 keukentrends keukenmeubeldesign

State-of-the-art technologie in een elegant design

Niet alleen de ontwerpen van de keukens zijn in 2015 verder ontwikkeld. Ook op het gebied van keukenapparatuur zijn er altijd vernieuwingen. Hoogwaardige keukenapparatuur in een edel design is net zo belangrijk voor de uitstraling van de keuken als het keukendesign zelf, maar moet natuurlijk wel een hoge mate van functionaliteit hebben. In dit opzicht is het automatisch bakken, de AEG met de Oven Autosense aanbiedingen, een absolute sensatie. De oven kan de baktijd zelf instellen aan de hand van voorgeprogrammeerde recepten. Als de kok te laat is, kan hij met de app een eerder bereid gerecht bakken. Ook met de afzuigkappen is er veel gebeurd. Design-afzuigkappen en afzuigkappen, die automatisch naar boven uitschuiven en onopvallend in het kookgedeelte zijn geïntegreerd, vervangen de grote, uittrekbare afzuigkap van vroeger. Voor modern koken raden experts een inductiekookplaat aan. De warmte wordt opgewekt door een wisselend magnetisch veld. Voor het gebruik van een inductiekookplaat zijn echter ferromagnetische pannen vereist. De hobbykok herkent deze aan het feit dat er magneten aan kleven. Sommige fabrikanten experimenteren al met touch-displays die in de kooklijn zijn geïntegreerd, die bedoeld zijn om de bediening van de kookplaat aangenamer te maken. De netwerkverbinding tussen afzonderlijke apparaten, zoals fornuis en koelkast, blijft het trendthema in de keuken. In de toekomst moet de kachel bijvoorbeeld bij het selecteren van een bepaald recept meteen herkennen of de koelkast alle ingrediënten klaar heeft staan. Het wordt dus interessant om te zien welke keukeninnovaties de toekomst zal brengen.

* Afbeeldingsrechten:

Afbeelding 2: Fotolia_86680950_S

Afbeelding 3: Fotolia_82592612_S