We hebben al meerdere keren geschreven over verschillende ontwerptechnieken, kleurpsychologie en ontwerpen met kleuren. Gelukkig is dit onderwerp eindeloos, net als de mogelijkheden voor kleurencombinaties en kleurpatronen en de effectieve interactie van beide.

Samen met het beschikbare licht zijn de kleuren verantwoordelijk voor onze huidige stemming. Zonder kleuren zou ons leven gewoon somber en somber zijn.

Inrichting met kleuren – huidige tinten blauw en andere trendy nuances

trendkleuren wanddesign blauwe tinten groene tinten

Qua design zijn kleuren gewoon te abstract en onmeetbaar, daarom hebben ze altijd een wisselwerking met andere designelementen, zoals vormen. De criteria zijn in elke creatieve industrie anders en steeds weer ligt de primaire focus bij kleurontwerp op de hoeveelheid kleur en intensiteit.

Aangezien het onze taak is om te rapporteren over ruimteontwerp en ontwerpregels, willen we vandaag de huidige nuances van een basiskleur voor 2020 bekijken en zo enkele van de huidige trends in interieurontwerp leren kennen.

Klassiek blauw – De Pantone-kleur 2020

trendy blauwe tinten wanddecoratie met verf

kleur blauw

De kleur blauw is een van de drie basiskleuren waaruit alle andere blauwtinten, ook wel blauwtinten genoemd, ontstaan ​​of met elkaar vermengd zijn. Aan de hand van verschillende criteria definiëren toonaangevende interieurontwerpers en designstudio’s over de hele wereld de basistrends voor elk seizoen. Dit jaar worden we vergezeld door de kleur blauw en in elk seizoen enkele speciale blauwtinten. Je denkt dat na de hete zomer het marineblauw zal worden vervangen door een meer herfstkleur, maar de blauw blijft en hoe ze er herfstachtig uitzien laten we het een ontwerpersgeheim zijn.

Blauwe tinten als muurkleur maken het interieur futuristisch en surrealistisch

modern muurontwerp blauwe tinten woonkamer

Verschillende tinten blauw zijn perfect in te stellen als accenten op wit

elegante woonkamerinrichting blauwe tinten 2020

Geometrische patronen en vormen waarin blauw voorkomt zijn het hele jaar door zeer actueel

grijze muren blauwe tinten slaapkamer

Donkerblauw

Donker of licht zijn twee termen die worden geassocieerd met de niet-kleuren wit of zwart. Kleurmenging vindt meestal plaats in een kleurruimte. Minder wit en een hoge kleurverzadiging resulteren in een fantastisch donkerblauw.

Let bij het inrichten met kleur of het plannen van een nieuwe muurkleur op de lichtinval en de omringende kleuren. In de driedimensionale ruimte speelt alles een belangrijke rol in het totale effect.

Anno 2020 zijn de natuurlijke materialen en de inrichting een absolute hit en naast, onder, op of boven komt het donkerblauw goed tot zijn recht. Hetzelfde geldt voor combinaties van monochrome patronen met het donkerblauw. Witte highlights en details gecombineerd met donkerblauw resulteren in een harmonieus samenspel van licht en donker.

Het kleurontwerp gebeurt via de hoeveelheid kleur en de kleurintensiteit

blauwtinten roze poederkleur slaapkamerinrichting

Een fijn gevoel en een nauwkeurig oog zou een voordeel zijn bij het ontwerpen met blauw

minimalistische inrichting blauwe tinten design fauteuil

vintage slaapkamer blauwe tinten wandpanelen

moderne bank blauwe tinten gele kussens fauteuils

Creëer contrasten om specifiek het kleureffect te bepalen

De woonkamer stijlvol inrichten in blauwe tinten

moderne keukeninrichting met blauwe tinten

Blauwe tinten groen fluwelen woonkamer opgezet

Eiland paradijs

Als je de kleur blauw gedurfd mengt met veel wit en de zonnestralen over de gecreëerde kleur laat schijnen, krijg je bijna een Caribisch eilandgevoel. De tint blauw Island Paradise werd voor het eerst gedefinieerd door Pantone en staat bekend als “de kleur van de zomer”. Een vergelijkbare kleurtint vind je onder de naam “Niagara” en let goed op de kleurencombinatie van zowel de ene als de andere tint blauw. Hoe bleker de kleur, hoe makkelijker het is om fouten te maken. Het betekent niet dat je geen fouten mag maken, maar er zijn veel factoren die een rol spelen in een ruimte, zoals het licht bijvoorbeeld, en het is verstandig om advies in te winnen bij een specialist voordat je een muur gaat schilderen. tinten blauw.

Hier is het idee van zonnige eilanden en turquoise wateren genoeg voor iedereen

muurkleuren blauwtinten turquoise tropische wateren

Gebleekt Koraal – Pantone Kleur 2020

tinten blauw gebleekt koraal pantone kleur 2020

Als je 2 pastelkleuren combineert, moet je nadenken over een focus in je ontwerp

grijze bank bruine muur gezellige woonkamer

tinten blauw fluwelen bank donkergrijze muren woonkamer

eclectische woonkamerinrichting blauwtinten

Kleur boerenkool

Een van de topkleuren van 2020 is ongetwijfeld “Kale”. Boerenkool betekent veel en ziet er heel anders uit. Letterlijk vertaald staat Boerenkool voor het sappige en weelderige groen in boerenkool. Groen als blauwgroen, groen met textuur, groen met dikte en groen met kracht. De kleur kan worden omschreven als dicht, omdat dicht veel verder gaat dan verzadigd en een aantal nieuwe ontwerpopties biedt.

Boerenkool kan oud lijken, maar ook heel eigentijds en gestileerd lijken. Zoals altijd hangt het af van de omgeving waarin deze kleur zich bevindt. Decoratieve of omkaderende contouren in wit laten de kleurnuance Kale juist stralen. En als we bij het onderwerp licht komen, is het misschien nodig om op te merken dat Kale lichte kleuren heel goed krijgt.

De dichtheid van de kleur Boerenkool verlangt naar zijn oppositie

boerenkool kleur muur ontwerp

Een creatieve drukte lijkt harmonieus als je het kunt rechtvaardigen

muurkleuren palet blauw tinten groen

marine groen beschilderde muurverf woonkamer

thuiskantoor donkergroene muren

Boerenkool is een van die tinten blauw waarmee je een sobere gezelligheid creëert

boerenkool pantone kleur boerenkool interieur

zachte tinten groen pantone boerenkool

verse muurverf boerenkool

Denim drift

Een zeer aantrekkelijke en opwindende blauwtint is natuurlijk de favoriete tint van denim drift. Licht rokerig en verfijnd gemengd, de kleur lijkt bijna grillig. Denim Drift ziet er zo futuristisch en ultramodieus uit dat elke kleurencombinatie of mix van stijlen uit andere tijden tot een zeer evenwichtig resultaat leidt. Ontwerp en inrichting met natuurlijk hout, steen, kurk, glas, terracotta, wol en wat er nog meer in je opkomt, zal alleen maar de blauwe denim drift benadrukken en de kamer er echt spannend uit laten zien.

De favoriete luxe kleur voor 2020 is Denim Drift

wandkleuren palet blauwtinten donkerblauw

studiemuur in koloniale stijl kleuren blauwe tinten

rustieke eetkamer met blauwe tinten

Blauw naar rood

De kleur rood baant zich in de herfst doelbewust zijn weg en krijgt de status van trendkleur. Deze nieuwe trend komt in het interieur tot uiting als een mengeling van kleuren. De trendy blauwtinten krijgen langzaam maar zeker zichtbare rode tinten, die in de herfst hun hoogtepunt bereiken. Lapisblauw, lavendel en lila zullen het komende najaar steeds meer verschijnen. Donker, rokerig en contrastrijk, de herfst belooft een magische kleurstemming.

Hoe dichter de herfst nadert, hoe meer de rode steken in het blauw worden

lapis blauwe muur kleurenpalet blauwe tinten

Delicaat lavendelblauw is een van de kleurentrends voor het najaar van 2020

muurkleuren blauw tinten paars

Dit najaar ziet het indigoblauw er anders uit dan somber of benauwend

indigo blauwe muurverf

wandkleuren palet blauwtinten herfstblauw tot rood

muurkleuren blauwtinten rode steken

De rode steken glinsteren steeds vaker door het blauwachtige kleurenpatroon

blauwe tinten kleur trends patroon behang

Blauw van kleurstalen

Het hele jaar door toont blauw zijn bovennatuurlijke aanwezigheid in kleurpatronen, in wanddecoratie of als accessoires. Keramiek en porselein worden bewust naast andere natuurlijke materialen in verschillende tinten blauw geplaatst en veranderen opnieuw de perceptie van kleuren of materialen.

muurkleuren blauwe tinten geometrische patronen

In de herfst wordt gezocht naar natuurlijke kenmerken van de kleur blauw

muurkleuren palet moderne accessoires

Borduur- en geweven stoffen doorbreken het gelikte en onnatuurlijke begrip voor de kleur blauw

moderne muurkleuren herfst prints etnische motieven

blauwe tinten designer interieurideeën aziatisch

Het effect van kleur in de kamer

En tot slot, als je van plan bent om je eigen huis met kleuren te ontwerpen en geen eerdere ervaring hebt, kunnen er fouten optreden. Het kleureffect in een ruimte is een complexe materie en vereist specifieke kennis.

Het zou fundamenteel zijn om aandacht te besteden aan de bijbehorende kleur en de omringende materialen. In de eerste plaats speelt het licht een rol, die op elk moment van de dag verandert. ‘s Avonds hebben we te maken met kunstlicht. Werpt uw ​​gloeilamp koud of warm licht op uw pas geschilderde muur? Hoe sterk is het licht zelf en hoe breed is de lichtkegel?

Wees gewoon heel precies en voorzichtig, vooral als het gaat om kleurontwerp!

Het jaar 2020 wordt gekenmerkt door het streven naar natuurlijke en waardevolle materialen

houten muur ontwerp muurkleuren blauwe tinten luxe kleur

muurkleuren palet blauwe tinten dromerig

muurkleuren palet blauwe tinten diamant vogel

muurkleuren blauwtinten donkerblauw