kleurrijke tapijten dressoir modern

Het tapijt is een van de fundamentele elementen in het interieurontwerp

Het is vaak het startpunt voor de rest van de apparatuur, dit kun je bijvoorbeeld als richtlijn gebruiken bij het selecteren van de overige tinten. Uiteindelijk zal het tapijt alle kleuren in de kamer aan elkaar lassen.

Welke argumenten je ook vindt voor het grote belang van het tapijt, ze zullen waarschijnlijk juist zijn.

Maar het is belangrijker om deze principes van veelkleurig in de praktijk te brengen.

  1. Tapijten met pixelachtige kleuren

Dit tapijt heet Funk en is gemaakt door Asiatic Carpets. Het is gemaakt van Nieuw-Zeelandse katoen door Indiase ambachtslieden. Zo’n tapijt zou je bijvoorbeeld kunnen combineren met wit bij de inrichting van woonkamers.

Kleurrijke tapijten – door en door eclectisch

kleurrijke tapijten geometrische figuren zachte bekleding

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je in een eclectische ruimte de verschillende aspecten van het interieur en exterieur beter aan elkaar kunt lassen dan met zo’n tapijt.

Maak het strikte karakter los met geschikte tapijten

kleurrijke tapijten creëren kleuren

Van meet af aan werd gekozen voor een zeer strikte aanpak van de inrichting van deze woonkamer. Dat zie je aan de zwarte bank en de felgele lamp.

Maar toen werd alles opgefleurd met het super kleurrijke tapijt dat je hier ziet.

Werveling van kleuren

kleurrijke tapijten marmer patroon

Swirl is de naam van het model tapijten dat je hier kunt zien. Het is ontworpen door Paul Smith voor The Rug Company. Een tapijt als dit zou zich in elke kamer kunnen inschrijven. Je kunt het gebruiken om de woonkamer in te richten. Verder zou je met zo’n oplossing veel plezier in de keuken brengen. Last but not least, het zou een geweldig slaapkameridee zijn.

Heldere diamanten

kleurrijke tapijten schilderijen wandlamp

Americo van Carpet Diem zijn door de ontwerpers geïntegreerd in deze woonkamer. Met zulke geometrie en kleurenschema’s zijn dit soort tapijten prachtig gegraveerd.

Terug naar traditie

kleurrijke tapijten moderne stoelgordijnen

Wat is er mooier dan een traditioneel vloerkleed met een klassieke uitstraling? Er is iets en dat zijn tapijten in felle, eigentijdse kleuren. U kunt ideeën putten uit dit slaapkamerontwerp van Jessica Helgerson. Hier heeft ze zo’n tapijt geïntegreerd in een eenvoudige kamer.

Prachtig gekleurde stralen in de woonkamer

kleurrijke tapijten gezellige sfeer

We raden dit idee met de gekleurde stralen vooral aan voor de inrichting van de woonkamer. Toch kan het geweldig zijn om je in te schrijven voor andere soorten gebouwen.

“Gebreid” tapijt

kleurrijke tapijten woonkamer grijze bank

Deze vloerkleden zijn van Loom Rugs. Ze werden met de hand gemaakt van dichte en kleurrijke draden. De felle kleuren maken van zo’n tapijt het echte middelpunt van de kamer.

Ongelooflijke combinatie

kleurrijke tapijten bankbekleding roze

Hier zien we een supergroot werk van de Rug Company. Dit type tapijt is gemaakt door de ontwerper Matthew Williamson. Hier werd inspiratie gehaald uit Afrikaanse kunstwerken. Maar ook hier is de combinatie van kleuren zeer geschikt.

Zonnige geometrie

kleurrijke tapijten dressoir toilettafel

Ook dit model tapijt komt van Rug Company. De naam is Syrie Yellow en komt van Jonathan Adler. Het is gemaakt van Tibetaans katoen. Vond je dit model leuk voor in je interieur?

 Waar zou je zulke gekleurde tapijten het liefst integreren? Zou je het gebruiken om de woonkamer in te richten? Wil je de keuken liever opfleuren? Of beschouw dergelijke tapijten als een idee voor de slaapkamer?