Papieren bekers en koffie to go? Nou, deze trend is natuurlijk nog steeds erg populair in de grote steden, zelfs vanwege de praktische kant. Helaas denken maar weinigen van ons aan de negatieve gevolgen voor ons milieu. Omdat Wegwerp koffiemok zijn niet alleen praktisch, maar hebben ook een zeer slecht ecologisch evenwicht. Omdat deze niet echt recyclebaar zijn, maar bij het restafval terechtkomen, zou het voor ons allemaal veel beter zijn om van onze latte macchiato te genieten in herbruikbare bekers en om af te zien van to-go-drankjes in conventionele koffiekopjes.

Maar als je op het laatste tuinfeest papieren of plastic bekers hebt gebruikt, mag je ze houden. En met een goede reden. De bekers zijn ideaal voor knutselen met kinderen. De kleintjes zullen er dol op zijn. Dit bevordert niet alleen hun creativiteit en fijne motoriek, maar indirect ook hun milieubewustzijn.

Het gebruik van bekers als knutselspullen is een geweldig idee. Je hebt niet veel extra materialen of gereedschap nodig. Gekleurd papier of karton, acrylverf, penselen, lijm, scharen, knopen en pennen kunnen kleine wonderen verrichten. Googly-eye stickers en pluche draad evenals veren en draad zijn ook welkome materialen die de ambachtelijke creaties nog leuker en speelser maken.

Schattige pinguïns gemaakt van papieren bekertjes

pinguïnbasleln met kinderen uit papieren bekers

Vandaag hebben we een geweldige verzameling creatieve knutselideeën met bekers voor je klaar, die niet alleen je kleintjes veel plezier zullen bezorgen, maar ook jezelf. Vooral dieren zijn heel gemakkelijk te maken van plastic of papieren bekers. Met een beetje fantasie en een paar suggesties kun je zelfs in een mum van tijd een hele dierentuin maken.

Maak schattige jungledieren met alleen verf en pluche draad

knutsel dieren met peuters aap tijger koe

Om schattige dieren zoals die hierboven te maken, hoef je alleen maar de kopjes ondersteboven te houden en aan de slag te gaan. Dit geeft de cijfers een betere houvast. Het is het beste om de kopjes eerst in wit te schilderen, zodat de kleuren dan goed tot hun recht kunnen komen. Nadat de witte verflaag is opgedroogd, kunt u doorgaan met het eigenlijke schilderen. Hier zijn nog een paar voorbeelden om over te schilderen. Het is echt niet moeilijk. Probeer het!

Van het pluchedraad kun je vervolgens kleine oren en staartjes vormen en aan de cups bevestigen. In plaats van pluche draad kun je natuurlijk ook gekleurd papier of karton gebruiken.

Creatieve zomerideeën gemaakt van koffiemokken en papier

knutselen papieren bekers dieren met kinderen

Vergeet je googige ogen niet! Hierdoor zien de dieren er nog levendiger uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schattige ijsbeer en een schattige pinguïn?

Deze twee vrienden kunnen zelfs peuters maken

knutselen met kinderen papieren bekers dieren weissbear pinguïn

Een hele familie eenden kan heel snel worden gemaakt. Je kunt de gele kleur voor de kuikens zelfs rechtstreeks op de kopjes aanbrengen voor een nog coolere DIY-look.

Kleine eendjes met hun moeder

diy ideeën kuiken eend knutselaar met kinderen uit papieren bekers

Deze konijntjes hieronder zijn ook heel gemakkelijk en kleurrijk om te maken. Vooral het ziteffect maakt ze erg populair bij veel kinderen en volwassenen, zelfs veelgevraagd als decoratie. Op deze manier kun je natuurlijk veel andere dieren of fantasierijke wezens maken.

Vooral geschikt voor Pasen

Paashazen maken stof met kinderen

kuikens maken met kleine kinderen uit plastic bekers

Met witte of gekleurde veren uit de knutselwinkel of het park maak je heel snel schattige uiltjes.

Kleur eenvoudig witte veren in aquarellen naar wens

knutselideeën voor papieren bekers voor kinderen met kleurrijke veren

knutselideeën met papieren bekers knutselideeën met papieren bekers knutselen met kinderen   Uilen maken met kinderen knutselwerkjes van papieren bekertjes

Kerst is natuurlijk ook een groot thema als het gaat om knutselen met kinderen. Rendieren en sneeuwmannen behoren duidelijk tot de meest populaire knutselmotieven voor de kleintjes. Deze zijn ook heel snel te maken van kartonnen of plastic bekers. Hieronder zie je ook hoe precies … simpel en ingenieus!

Kersttijd is knutseltijd

Tinkerrendier met kleine kinderen uit papieren bekertjes

Scheemann maakt knutselideeën voor kinderen van plastic bekers

pinguïns maken grappige papieren bekertjes

sneeuwmannen maken plastic bekers met kinderen

Voor handwerk in de zomer zijn kikkers, krabben, vlinders en bloemen daarentegen het beste. Geen probleem! Hier hebben we precies de juiste ideeën.

Dus, als je samen met je schatjes veel knutselplezier wilt beleven en zelfs iets goeds voor het milieu wilt doen, probeer dan eens enkele van deze geweldige knutselideeën gemaakt van kopjes! En wie weet kom je wel op heel veel creatieve ideeën…

Nogmaals, zeer ongecompliceerd en gemakkelijk te imiteren

DIY kikker instructies voor kinderen

kanker maken met kinderen uit papieren bekers plastic bekers

schattige vlinders knutselen met kinderen uit papieren bekers

Maak met kinderen margarites van plastic bekers

knutsel dieren ideeën met papieren bekertjes voor kinderen

katten en honden knutselen met kinderen van papieren bekertjes

leeuw knutselaar met kinderen papieren bekertje garen

handwerk met kinderen plastic bekers koffiemokken

DIY-ideeën voor paashaas met kinderen

knutsel paasmandjes uit plastic bekers met kinderen

Paashaas gemaakt van plastic bekers, knutselideeën voor kinderen

Papieren spinnenbekers maken ideeën met kinderen

tijgerluipaard knutselt met kinderen uit plastic bekers

papieren beker tijger zelf bazel met kleine kinderen

schattige dieren knutselen met kinderen koe kuiken varken

maak dieren met kinderen uit papieren bekers