Je eigen doe-het-zelf koffiemok is een geweldig cadeau-idee of creatief project voor jou. Dus ook jij kunt iets doen tegen de afvalstroom en tegelijkertijd een gaaf DIY-project starten. Zo ben je niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel trendy en kan je je vrienden ook nog eens een zelf ontworpen koffiemok schenken.

Zelfgemaakte koffiemok om mee te nemen - Foto Michael Ruder © lichtpunkt Stuttgart

Wil je ‘s ochtends niet zonder een kopje koffie? Wie wil dat? Soms is er echter helaas niet genoeg tijd en gaat het kopje koffie aan de ontbijttafel met de partner of de kinderen in de ochtend niet door. De beste oplossing lijkt te zijn om een ​​kopje koffie – of zelfs thee – mee te nemen als je onderweg bent. maar: Wegwerpservies, vooral de populaire coffee to go-bekers, genereert jaarlijks meer dan 55 ton afval. Op elkaar gestapeld zouden ze zelfs uittorenen boven de top van de Zugspitze! Ook wordt er veel water gebruikt om de kopjes te maken en het plastic vergaat niet. En nu is het aan jou om er iets aan te doen! Jij kan Vermijd wegwerp coffee-to-go-bekers, door simpelweg je eigen mok mee te nemen. Het is ook nog cooler als je deze kopjes creatief decoreert, plakt of beschildert.

Zelfgemaakte koffiemok om mee te nemen - 2 - Foto Michael Ruder © lichtpunkt Stuttgart

Met de instructies voor het ontwerpen van je eigen bamboe kopjes en kommen, is het heel gemakkelijk om iets goeds te doen voor het milieu en met een klein trucje om de wereld een beetje beter te maken. Bovendien hoef je onderweg niets te missen.

De creatief ontworpen koffiemokken in DIY-stijl zijn ook veel mooier en individueler dan welke papieren wegwerpbeker dan ook en zijn daarom ook ideaal als cadeau voor vrienden, familieleden en andere dierbaren.

Zelfgemaakte koffiemokken ontwerpen

Laten we beginnen met uw individueel ontworpen mok om onderweg van koffie te genieten. Alles wat je nodig hebt en hoe je het moet doen, vind je in onze instructies.

Zelfgemaakte koffiemok om mee te nemen - 3 - Foto Michael Ruder © lichtpunkt Stuttgart

Materialen:

  • Zeefdruksjablonen met het gewenste motief, zelfklevend
  • Metallic acrylverf in elke kleur
  • Borstel of sponsborstel
  • eventueel schilderstape

Instructies:

  • Omdat op sommige zeefdruksjablonen meerdere motieven naast elkaar zijn gerangschikt, moeten ze mogelijk eerst uit elkaar worden gesneden om ze op de borden te kunnen rangschikken.
  • Plaats de sjabloon op het schoongemaakte servies en druk stevig aan. De achterkant is gecoat met een lijm, zodat de stencils vanzelf hechten.
  • Pak wat verf op het penseel en borstel het voorzichtig over het motief.
  • Zorg ervoor dat het hele gebied echt gekleurd is. Omdat de rand van sommige uitgesneden motieven erg strak is, moet ter bescherming een stukje schilderstape worden geplakt of moet er bij het invullen van het sjabloon op worden gelet dat de verf niet over de rand wordt aangebracht.
  • U kunt ook verschillende kleuren op één sjabloon aanbrengen voor spannende kleurencombinaties. Dit betekent dat er oneindig veel ontwerpmogelijkheden zijn!
  • Verwijder het sjabloon onmiddellijk voorzichtig en maak het grondig schoon met water of een stencilreiniger.

Doe-het-zelf koffiemok om mee te nemen Hoe maak je je individuele mok koffietijd tijd voor koffie

Je eigen DIY-koffiemok is een kleine maar belangrijke stap op weg naar een milieuvriendelijk leven. Zo kun je overal van je favoriete koffie genieten en tegelijkertijd indruk maken met creatieve handvaardigheid.

Zelfgemaakte koffiemok om mee te nemen Hoe maak je je eigen individuele mok latte kaffee herz