design lampen vierkant jeruzalem israël

Designlampen op het Vallero-plein in Jeruzalem

 Deze grillige, extra grote bloemen zijn eigenlijk gigantische straatlantaarns. Je kunt de originele designlampen zien op het Vallero-plein in Jeruzalem. Deze zijn in 2014 door HQ Architects geïnstalleerd. Het gemotiveerde, jonge team van architecten uit Tel Aviv heeft zich tot doel gesteld om door middel van modern design een optimale functionaliteit van gebouwen en installaties te realiseren.

Het hoofddoel van het project “Warde” in dit specifieke geval was om het enigszins vervallen stedelijke gebied rond het plein op te frissen. De ongewone bloemen openen hun bloesem wanneer iemand nadert of wanneer een tram stopt bij de halte. Overdag dienen de lampen als stijlvolle parasols, waaronder voorbijgangers even kunnen vertoeven en nieuwe kracht kunnen opdoen in de schaduw.

Designlampen worden een duurzaam, stedelijk project

design lampen jeruzalem innovatieve technologie zonne-energie

Deze prachtige designlampen zijn niet alleen een ingenieus, stedelijk project, maar ook een verfijnde, technologische creatie. De enorme bloemen, die 9 x 9 m groot zijn, worden aangedreven door een in de grond verborgen generator. Bovenaan, tussen de bloemen en de stengel, zit een luchtcompressor. De verse lucht, die via een speciale opening naar binnen stroomt, wordt vervolgens door deze compressor in de bloemranden gepompt.

Simpel en ingenieus, toch??

designer lampen jeruzalem straatverlichting bloemen

design lampen jeruzalem straatlantaarns bloemen innovatief

De jonge experts van HQ Architects werken ook aan tal van andere projecten zoals: B. in moderne jeugdcentra, duurzame woestijnhuizen, futuristische kleuterscholen en vele anderen. In elk van deze projecten wordt een hoge mate van maatschappelijke betrokkenheid en een hoge mate van verantwoordelijkheid en professionaliteit weerspiegeld. Elk afzonderlijk object laat zien dat schoonheid en levensvreugde zelfs in moeilijke streken tot bloei kunnen komen. Je hoeft alleen niet het vertrouwen te verliezen en keer op keer te streven naar licht en vrede. Een paar designlampen in de vorm van bloemen lossen de problemen van een stad misschien niet op. Maar ze zijn nog steeds een van die kleine stappen die we elke dag moeten nemen om gewoon vooruit te komen.

 Straatlantaarn en parasol in één

design lampen jeruzalem bloemen design rood

Geen voorbijganger kan hier onverschillig blijven

design lampen jeruzalem israël vierkante straatverlichting

De slapende bloemen worden steeds weer wakker als er iemand voorbij loopt

design lampen jeruzalem slimme straatverlichting bloemen

Als gevolg hiervan was de plaats mooi opgepept en is het nu veel comfortabeler?

design lampen jeruzalem straatverlichting bloemen zonwering

Nu brengen steeds meer mensen hun vrije tijd door met de bloemlampen

design lampen jeruzalem straatlantaarns bloem design