Het is geen geheim dat houten meubels en houten lampen zorgen voor comfort en warmte. Het materiaal hout staat voor sensualiteit en zorgt voor een uitnodigende sfeer. Maar dat betekent niet dat andere materialen zoals beton een ruimte koud en strak doen lijken. Maar integendeel. Beton kan ook huiselijk, aangenaam en modern overkomen. Om het te bewijzen hebben we 12 voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Bekijk onderstaande betonnen hanglampen eens en laat je overtuigen…

Betonnen pendelarmatuur: Betonnen lampen kunnen er zo chic uitzien

Stefan Gant betonlamp hanglamp beton

Ontwerpers creëren unieke hanglampen van beton

Geometrische bureaulamp beton hanglamp beton

Betonnen lampen kunnen geweldige woonaccessoires zijn die een praktisch doel vervullen en tegelijkertijd zorgen voor meer gezelligheid in de kamer. Met hun steenachtige textuur en mooie grijze kleur zijn betonnen hanglampen zeker sterk aanwezig. Een goed voorbeeld hiervan is de Concrete Ball hanglamp van de Duitse ontwerper Gonzales Garrido.

Concrete Ball – een betonnen hanglamp van Gonzales Garrido

Concrete Ball hanglamp beton

In combinatie met andere materialen ziet beton er tegelijkertijd bijzonder veelzijdig en elegant uit. Beton en hout vormen bijvoorbeeld een prachtig duo en vullen elkaar prachtig aan. Want dat heeft Atelier Mazine in het ontwerp van de Twig I, II en III lampen.

Twig lampen gemaakt van hout en beton

Twig betonlamp Tafellamp beton en hout

De Concrete Conic en Concrete Big lampen van Renate Vos combineer het industriële materiaal beton met siliconenrubber. Het resultaat is een hanglamp met een gedeeltelijk doorschijnende lampenkap. Het effect is echt mooi, vooral als je bedenkt hoe het licht de koele betonnen kap verwarmt.

Combineer beton met siliconenrubber

Hanglamp beton en siliconenrubber

De Slash lamp is gemaakt door de Roemeense studio  Dragos Motica ontworpen en dankt zijn stoere industriële look aan de ruwe combinatie van beton en wapeningsdraad. Beide materialen werden samengesmolten tot een cilindrisch scherm. Het metalen rooster is echter gedeeltelijk zichtbaar en het licht stroomt naar buiten en creëert unieke effecten.

Creatieve en speelse designerideeën gemaakt van beton

Dragos Moticas Slash Lamp hanglamp beton

Zeer populair zijn echter armaturen die uitsluitend van beton zijn gemaakt en die met geen enkel ander materiaal contrasteren. Dat schattige ding genaamd Licht uit is het perfecte accentstuk voor een bureau of nachtkastje. Het heeft een klokvormige betonnen kap die op een basis van multiplex staat. De paraplu kan op drie verschillende manieren worden geplaatst en elke variant ziet er speels en leuk uit. Het rode netsnoer geeft de lamp een vleugje kleur en onderstreept het vrolijke karakter van de lamp.

Deze hanglamp kan ook gebruikt worden als tafellamp

Hanglamp Beton Light O designlamp

Hoe gaaf is dit lampje? Hij heeft geen schakelaar of scherm, zelfs geen netsnoer. Het heet “Brick Lamp” en is gemaakt door HCWDstudio ontworpen. Om de lamp aan te zetten, tilt u hem eenvoudig op. Leg ze plat op een oppervlak om ze uit te schakelen. Je vindt ze in drie uitvoeringen: hout, beton en aluminium.

Bakstenen lamp

Hanglamp Concrete Brick Lamp designlamp Hanglamp Concrete Brick Lamp design lampen

De totemlamp is ook vrij ongebruikelijk. de van Alexandre Dubreuil ontworpen lamp bestaat uit twee elementen. De ene is een betonnen pilaar en de andere is een schijf die op het bovenste gedeelte wordt geplaatst en als scherm dient. Hierdoor wordt de lamp een moderne sculptuur. Het is mogelijk om beide elementen op verschillende manieren te combineren of zelfs afzonderlijk te gebruiken.

Betonnen lamp of een moderne sculptuur?

Totem-lamp hanglamp beton

Studio ory besloten om de eigenschappen van beton te onderzoeken en uit te zoeken wat dit materiaal uniek maakt in termen van zwaartekracht, massa en balans. Als resultaat werden de volgende grillige lampen ontworpen:.

Speels lampdesign

Geometrische betonlamp Studio ory hanglamp beton

De volgende hanglampen zien eruit alsof ze van papier zijn gemaakt, maar zijn in werkelijkheid van beton gegoten. Deze lampen en hanglampen zijn gemaakt door Miriam Aust en Sebastian Amelung en ze hebben papierachtige vouwen en vouwen die ze een echt authentieke uitstraling geven. Het zijn echter geweldige cadeaus en woonaccessoires.

Beton kan ook papier nabootsen

geometrische betonnen lamp Miriam Aust Sebastian Amelung

De lampen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen, een tafellamp en een hanglamp Uitgave een creatie van Dror Kaspi voor Ardoma Design en zien er bijzonder fascinerend uit. Zoals de naam in het Engels “Split” al doet vermoeden, is de lamp in tweeën gesplitst. Hierdoor ontstaat een contrast tussen beton en licht.

Split-in-two hanglamp beton

Beton huisontwerp creëerde een innovatieve collectie betonnen lampen. Het idee achter deze hang- en tafellampen is om de unieke eigenschappen van beton te verkennen. Ze zien er ongetwijfeld chic en stijlvol uit. De ontwerpen zijn modern-industrieel met eenvoudige en strakke lijnen en vloeiende hoeken. Ze trekken veel aandacht met hun fraaie vormen en glaspartijen.

Ideale hanglamp verandert in een unieke tafellamp

Ideale designlampen betonlamp hanglamp beton

Beton kan licht zijn, ook al lijkt het ongewoon. Bovendien kan het er heel licht uitzien als het op een bepaalde manier is gevormd. De ontwerper Christian Mohaded weet dit heel goed na het ontwerpen van de Andes lampen. Ze hebben een vloeiend en delicaat ontwerp en dat stelt ze in staat om een ​​gevoel van gewichtloosheid te creëren dat normaal niet kenmerkend is voor dit materiaal.

Beton kan ook worden geassocieerd met lichtheid

Hanglamp beton design lampen beton lamp

Beton is dus een fascinerend materiaal dat veel ontwerpers gebruiken om inspirerende creaties te maken. Maar je hoeft geen bekende ontwerper te zijn om zelf een betonnen lamp te maken. Laat je inspireren en ontdek hoe je zelf een betonnen hanglamp kunt maken. Dat vertellen we je in het volgende artikel…

Design tafellampen van beton zijn trendy

Nomad betonnen lamp maak je eigen hanglamp beton

Betonnen lamp tafellamp design lampen beton