feng shui tips harmonie energie positief

Feng Shui-tips – Nodig de positieve energie uit in je huis!

Wees actief! Het is in jouw handen dat je een wereld van harmonie en schoonheid creëert. Begin met je appartement. Het is heel belangrijk dat u zich thuis op uw gemak en veilig voelt. De Chinezen werden zich dit een eeuwigheid geleden bewust en dankzij de Feng Shui-doctrine kunnen we vandaag nog steeds aan hun wijsheid raken.

Feng Shui is een leer over balans in het leven. Alles in de wereld is gebaseerd op balans. Dit vormt alle Aziatische leerstellingen en tegenwoordig geloven steeds meer mensen uit het Westen erin. Als jij een van hen bent, lees dit artikel dan zorgvuldig tot het einde.

Je hoeft geen dikke boeken te lezen om de filosofie van het Feng Shui-onderwijs te bestuderen. Maak gewoon kennis met deze tien eenvoudige regels. Het is voldoende dat u ze volgt om een ​​positieve en evenwichtige sfeer in uw huis te creëren.

1. Begin met de Entree. Het is erg belangrijk en is als een filter voor de binnenkomende energie. Het is goed als de hal niet precies recht is, maar eerder gebogen. Dus de positieve energie komt het appartement binnen en de negatieve blijft buiten.

Ook de kleur van de deur is belangrijk. Rood staat voor succes en rijkdom, groen voor groei en ontwikkeling, blauw voor ontspanning en bruin – stabiliteit.

Maak kennis met de basisprincipes van Feng Shui!

feng shui tips harmonie energie positieve toegangsdeur

2. Altijd creëren volgorde!!! Dit is een basisregel, niet alleen in Feng Shui! Maak ruimte voor de positieve energie. Gooi alle items weg die kapot of onbruikbaar zijn!

Creëer orde en ruimte!

feng shui tips harmonie energie positieve orde reinheid

3. Gebruik de kracht van Kleuren en creëer een harmonieus kleurenschema van twee tot drie kleuren die je mooi vindt en die goed bij elkaar passen.

Wat zijn je favoriete kleuren?

feng shui tips harmonie energie positief kleurenschema balans

4. Breng uw appartement in lijn met het uwe persoonlijke smaak een! Dit is jouw huis en het moet vol zijn met dingen die je na aan het hart liggen. De resulterende energie is goed voor je.

Doe wat je wilt!

feng shui tips harmonie energie positief leven

5. Kamerplanten! Het is geen geheim dat de bloemen elke kamer kunnen opfrissen. Een bamboe bijvoorbeeld kan je huis nieuw leven inblazen.

Leef in harmonie met de natuur!

Thuis genieten van de flora!

feng shui tips harmonie energie positieve kamerplanten groen

6. Net als de planten, muziek ook helende effecten op ons. Of je nu graag naar (speel)muziek luistert of niet, laat het deel uitmaken van je dagelijkse leven. Windgong is een goed idee. Dus de wind geeft speciaal voor jou een bijzonder concert.

De magische helende kracht van muziek

feng shui tips harmonie energie positieve muziek windspiel

7. Ken de vijf elementen in Feng Shui – water, vuur, aarde, hout en metaal. Elk element wordt vertegenwoordigd door bepaalde objecten. Zo staat glas voor water, keramiek voor aarde, haard of kaarsen voor vuur. Alle elementen moeten gelijk worden weergegeven in het interieurontwerp. Zo creëer je harmonie.

Harmonie en balans – dat is jouw doel

feng shui tips harmonie energie positieve elementen

8ste. Geluksbrengers en talismannen. Als je denkt dat een item je geluk brengt, heeft het een plekje in je huis.

Kan zijn bestaat uit geluk om omringd te zijn door positieve energie

feng shui tips harmonie energie positieve geluksbrenger

9. Regel je slaapkamer volgens de Feng Shui regels (we hebben hier al een paar artikelen over geschreven) De slaapkamer is erg belangrijk omdat je er ongeveer een derde van je leven doorbrengt.

Goede feng shui in je slaapkamer

feng shui tips harmonie energie positieve slaapkamer

10. Laat de zon binnen! Natuurlijk licht  is zeker positieve energie. Grote ramen van vloer tot plafond zijn de beste oplossing. Geniet van de zonnestralen!

Laat het zonlicht binnen in huis!       feng shui tips harmonie energie positief zonlicht