Ben jij een van die mensen die altijd gefascineerd is door grote, grote spiegels bij het bekijken van meubels en interieurideeën? Wij staan ​​aan uw zijde! Dit zijn inderdaad geweldige decoratieve en levende elementen tegelijk, en ze kunnen zowel esthetisch als praktisch een meerwaarde zijn voor uw interieurontwerp. Daarnaast zorgen spiegels voor afwisseling in het interieur. Met wisselende spiegeleffecten op verschillende momenten van de dag, zie je hierdoor je interieur altijd vanuit een ander perspectief. Om echter van al deze voordelen van spiegels in uw interieur te kunnen genieten, moet u zich bij de keuze aan enkele regels houden. We dragen het artikel van vandaag aan hen op. Het onderwerp “grote spiegels” is een spannend onderwerp. Overtuig jezelf!

Grote spiegels zijn te vinden in een grote verscheidenheid aan vormen

driehoek - grote wandspiegel groot

Grote spiegels – de belangrijkste voordelen

Het belangrijkste voordeel van een grote spiegel is natuurlijk de praktische waarde. Hierin kun je jezelf heel goed zien en je voorbereiden op veeleisende gelegenheden. Ten tweede willen we de decoratieve waarde van dergelijke items in het interieur benadrukken.

Deze waarde wordt nog verhoogd door mooie lijsten. Grote spiegels maken het mogelijk om ze aan te passen aan verschillende soorten interieurontwerp. Daarnaast kan het slimme gebruik van een grote spiegel het effect van aansprekende elementen versterken. Hiervoor is het van groot belang dat hierin een mooi object tot uiting komt. Ook zijn dankzij deze functie diverse afmetingen uitbreidbaar. Een grote spiegel kan bijvoorbeeld een kleine kamer breder en helderder doen lijken.

Het prachtige patroon van het plafond wordt weerspiegeld en het decoratieve effect wordt versterkt

ideaal voor aan de muur - grote wandspiegel

Bent u op de hoogte van de vele mogelijkheden?

Er zijn tegenwoordig heel verschillende soorten spiegels op de markt. Je moet voldoende tijd nemen om de best mogelijke voor jezelf te kiezen uit de vele verschillende geweldige modellen. Een grote spiegel kan frames hebben in roze, rode of andere moderne kleuren. Er zijn ook varianten in metaalnuances zoals goud en zilver, maar ook die met een geometrisch of driedimensionaal karakter. Vooral spiegels met onregelmatige lijsten zijn momenteel populair.

Moet de spiegellijst eenvoudig of rijkelijk versierd zijn??

Hoe subtieler en neutraler het ontwerp, hoe origineler en opvallender de spiegelvorm zou moeten zijn. Dus dit stuk ziet eruit als een accent en interessant decoratief element in de kamer. Dit is natuurlijk hard nodig in een neutraal en minimalistisch design.

Ontwerpers zouden in andere situaties het tegenovergestelde aanbevelen. In een kamer vol decoratieve details verdient een spiegel met een eenvoudige lijst de voorkeur. Met zijn eenvoudige en verfijnde karakter zorgt hij voor een welkome balans in het interieur.

Een grote spiegel kan een kamer groter doen lijken 

kleine badkamer - grote wandspiegel

Je moet voorzichtig zijn bij het gebruik van een grote spiegel

Het juiste gebruik van een grote spiegel is een lastige opgave. Heel vaak moet je experimenteren en lang nadenken totdat je de best mogelijke positie ervoor hebt gevonden. Dit is precies het grote nadeel van het gebruik van een spiegel in het interieur. Er zijn enkele aspecten die erg belangrijk zijn bij het gebruik van een grote spiegel in het interieur. Hier ben je!

Deze grote spiegel weerspiegelt een kunstvoorwerp en andere aansprekende voorwerpen in de kamer

kleine grote spiegel - grote wandspiegel

De juiste positie

Een juiste positionering van de spiegel is van cruciaal belang voor het succesvol realiseren van een designconcept ermee. Je moet precies bepalen welke taak je ermee wilt beheersen. Hier zijn enkele voorbeelden van mogelijke functionele toepassingen van een grote spiegel: U wilt een mooi object reflecteren zodat het vanuit elke hoek kan worden gezien; Je wilt de afmetingen in een ruimte in evenwicht houden (dit is bijvoorbeeld nodig als een ruimte veel te smal en lang is of andersom!); Je wilt een kamer breder of lichter laten lijken.

Eenvoudige zilveren lijsten maken de kamer eenvoudig en stijlvol 

metalen frame - grote wandspiegel

Positioneringstip: reflectie van een object

Heeft u een mooi object in het interieur dat tevens als steunpunt in de kamer dient? Is dat een nobel stuk waar u bijzonder trots op bent? Je zou de spiegel zo kunnen plaatsen dat dergelijke meubels erin weerspiegeld worden en nog meer toegevoegde waarde aan de ruimte toevoegen. In principe is het volgens Feng Shui aan te raden om de spiegel tegenover mooie objecten te plaatsen. De weerspiegeling van niet-harmonieuze objecten, zoals kapotte of esthetisch onaantrekkelijke objecten en kamerelementen, moet worden vermeden.

Het effect van deze kroonluchter is nog groter dankzij de spiegel 

frame van zilveren wandspiegel large

De grootte van de spiegel:

“Grote spiegel” is een relatief begrip dat alleen kan worden behandeld in relatie tot andere objecten en de hele ruimte. Een spiegel kan extra groot lijken omdat hij een enorm en strategisch element in het interieur is. Maar je kunt het ook voorstellen als het grootste decoratieve element in de kamer. Vergeleken met andere accessoires zoals lampen en vazen, lijkt deze groter. Op dit punt moet je je ook afvragen wat je precies wilt bereiken met dit object.

De ronde spiegel naast de plank ziet eruit als een groter accessoire

grote ronde wandspiegel

Grote spiegel als accent

Een grote spiegel kan een hele muur in de kamer in beslag nemen. Dit wordt vaak toegepast in badkamers, maar sommige woonkamers zijn ook ontworpen met een spiegelwand. Dit is een zeer succesvol idee, vooral in kleine kamers. In appartementen met een open plattegrond kunt u een spiegel gebruiken om een ​​bepaald gebied te markeren. U kunt de ene of de andere dimensie uitbreiden in de gang en andere kamers.

Een spiegelwand heeft een onderscheidend decoratief karakter 

ronde en mooie wandspiegel groot

Tips voor het inrichten van verschillende kamers met grote spiegels

Afhankelijk van de ruimte waarin een grote spiegel wordt gebruikt, zijn verschillende tips voor het ontwerpen van toepassing.

Grote spiegel in de woonkamer

Heel vaak hebben we hier een grote spiegel achter een bank. Dit benadrukt het drukste gebied in deze kamer. Je kunt ook een extra grote spiegel tegenover de bank plaatsen.

Extra tip:Houd er rekening mee dat er meestal veel beweging is in de woonkamer. Hierdoor kan de spiegel snel op de grond vallen en iemand verwonden. Houd daar rekening mee bij het kiezen van de positionering. Gebruik de spiegel zo dat problematische incidenten tot een minimum worden beperkt.

Grote spiegels zijn vaak bevestigd aan de vleugels van kasten

grote spiegel een kast

Grote spiegel voor eetkamer en keuken

Grote spiegels worden vaak geplaatst in keukens en eetkamers. Hier is het logisch dat mooie objecten zo in de ruimte worden weerspiegeld dat ze overal te zien zijn. Net als in de woonkamer is een veilige positionering door de constante beweging van groot belang! Dit is om ongelukken te voorkomen.

Volgens Feng Shui moet een spiegel in de slaapkamer uit het zicht van de slapende mensen zijn

geweldig spiegeleffect - grote wandspiegel

Grote spiegel in de slaapkamer

Sommigen kiezen voor een grote spiegel aan het hoofdeinde of aan de muur boven of tegenover het bed. Volgens Feng Shui mag dit decoratieve object in geen geval in het zicht van de slapende persoon komen. Dit zou de energie in de kamer verspreiden en een negatief effect hebben op de kwaliteit van de slaap. Je zou gemakkelijk in de spiegel moeten kunnen kijken nadat je je klaar hebt gemaakt voor de dag. Het helpt ook als het tegenover het raam wordt geplaatst, zodat het licht zich kan verspreiden.

Deze grote spiegel benadrukt de mediamuur ervoor

wandhoge wandspiegel groot

Grote spiegels in kleine kamers zoals gangen en badkamers

In kleine ruimtes zoals gangen, badkamers en kelders is de functie van de spiegel duidelijk de vergroting en verlichting van deze ruimte. De tweede is alleen mogelijk in aanwezigheid van minimaal een kleine lichtbron. Deze moet tegenover de spiegel worden geplaatst. Wat de uitbreiding betreft, zou u de strategisch beste kant moeten bepalen door zorgvuldige observatie.

Wanden met designspiegelaccenten hebben vaak een ruime interne structuur

grote wandspiegel - een mooie spiegel

Twee designspiegels, die het geweldige effect van andere objecten in de kamer vergroten

grote wandspiegel - exotische kamer

grote wandspiegel - meerdere aan de muur

grote wandspiegel - meerdere langwerpige spiegels

grote wandspiegel - kast en verlichting

Voor het goede effect van een grote spiegel is de verlichting van primordiaal belang

grote wandspiegel - geweldige ovale vorm

grote wandspiegel (24)

grote wandspiegel - gouden lijst

wandspiegel groot - lijst - geweldig

Dankzij de juiste selectie van lijsten kan een spiegel worden aangepast aan verschillende stijlen

grote wandspiegel - enorme originele lijsten

grote wandspiegel - enorme wandspiegel

grote wandspiegel - rond stuk aan de muur

grote wandspiegel - mooie metalen wanden

In de gang dient de spiegel om de ruimte te vergroten 

grote wandspiegel - spiegel aan het einde van de gang

grote wandspiegel - spiegel tussen de gordijnen

grote wandspiegel - geweldig idee voor aan de muur

grote wandspiegel in een make-up kamer

wandspiegel groot frame van marmer

3D-frames zoals deze in de onderstaande afbeelding zijn bijzonder modern

golvende lijsten - grote wandspiegels

woonkamer met badkamer - grote wandspiegel