stedelijke loft inrichting stijl huis interieurontwerp

Waar moet je op letten als je de stijl van een stedelijke loftinrichting in je huis haalt

Als huiseigenaar die zich aanpast aan onze steeds veranderende wereld, moet u weten dat de noodzaak om bestaande gebouwen en magazijnen te gebruiken en stadsappartementen te renoveren vandaag de dag duidelijker is dan ooit tevoren.

De stedelijke zolderstijl in Europa is ontstaan ​​toen kunstenaars de oude verlaten fabrieken en pakhuizen ombouwden tot appartementen om hun geweldige kunstwerk te laten zien. Tegenwoordig betekent wonen in een stedelijke loftstijl pronken met de blootgestelde oppervlakken, wijd open plattegronden die uitkijken over de geweldige stadslichten en een koud en levenloos gebouw transformeren in een warm en gezellig appartement. Als je een stedelijke loftstijl aan je huis wilt toevoegen, zijn hier een paar ideeën om je op weg te helpen.

Stedelijk wonen met blootgestelde oppervlakken en materialen:

In de meeste magazijnen en productiefaciliteiten van de afgelopen jaren was de mogelijkheid om beton, bakstenen en houten balken die achterblijven onder grote historische gebouwen, zichtbaar te maken. Tegenwoordig hebben stedelijke lofts deze oude gebouwen bijna volledig van de stadsplattegrond gewist. Grote ramen, vaak alleen te vinden in etalages van winkels, zijn een nietje voor huiseigenaren. Veel huiseigenaren nemen de betonnen vloeren en schilderen of verzegelen ze om ze een afgewerkte look te geven. Het parket zorgt ook voor een warm interieur, wat de stadsbewoners een sterk gevoel van gezelligheid geeft.

Gebruik zachte kleuren, ontwerpen en afwerkingen op de stoere materialen op je zolder

stedelijke loft inrichting huis hoekbank gezellig

 Inclusief de rustieke sfeer in uw stadsappartementen:

Stedelijk wonen op een loft is voor velen aantrekkelijk vanwege het rustieke gevoel van open en zichtbare plafonds en ruwe en natuurlijke oppervlakken. Er is een manier om rustieke charme te combineren met moderne designstyling in uw meubels, decoratieve stukken en kleurenkeuze. Gebruik zacht textiel in uw zitmeubels en voetenbankkeuzes en breng ze in evenwicht met minimaal gevoerd meubilair voor een uitnodigende uitstraling. Kleurrijke kunstwerken, accentkussens, accentmuren en decor – dit zijn gemakkelijke manieren om de verschillende stijlen mooi te combineren.

Roestvrij staal, chroom, brons en andere industriële oppervlakken zijn populair in keukens en badkamers

stedelijke loft interieur stijl keuken mozaïektegels

Industriële hardware en accenten zijn populair in de keuken en badkamer:

Roestvrij staal, chroom en met olie gewreven brons zijn slechts enkele van de oppervlakken die in industriële en stedelijke loftstijlen voorkomen. Gebruik deze metalen op je keukeninrichting: gootsteen, pannenvuller op het fornuis, bar, sproeiers en accessoires en combineer deze met kasten om de look af te maken. Keukenafzuigkappen, hanglampen en roestvrijstalen apparaten zouden een soortgelijk thema moeten hebben.

Gebruik in uw badkamer vergelijkbare details om een ​​consistent en rustiek thema in uw hele huis te creëren. Zoek naar oude glanzende oppervlakken en sterk reflecterende oppervlakken. Dit zal helpen om de verouderde en rustieke esthetiek in je chique stedelijke loft uit te voeren.

Wees creatief met wonen met meerdere verdiepingen:

Veel zolders zijn gelijkvloers, maar wonen met meerdere verdiepingen biedt een innovatieve manier om kamers en semi-gescheiden ruimtes te creëren binnen de grote volumineuze ruimtes. Trappenhuizen, mezzanine-kaarten, loopbruggen en halve scheidingswanden zijn een creatieve manier om stedelijke stadswoningen te maken. Door gipsplaat of gipsplaat te gebruiken om een ​​afgewerkte look te creëren voor slaapkamers, kasten en persoonlijke nissen op uw zolder, kunt u zelfs de meest open stedelijke lofts personaliseren.

Creatief wonen met meerdere verdiepingen in een stedelijke loft

stedelijke loft interieurstijl eetkamer oranje accent bakstenen muur

 Slimme opbergideeën voor je stedelijke slaapkamer

Een van de uitdagingen van het leven in een industriële woning zijn uw comfortzones, waardoor u zich altijd thuis voelt. Opklapbedden of opklapbedden komen veel voor in slaapkamers op de vliering die niet veel open ruimte hebben. Deze bedden kunnen worden verborgen in een muur of kunnen worden opgevouwen of omgebouwd tot tafel of ander multifunctioneel gebruik. In de gezamenlijke kinderslaapkamer kunnen “hoogslapers” gebruikt worden, waar de kinderen samen kunnen slapen, studeren en spelen. Volwassenen en studenten kunnen vergelijkbare configuraties gebruiken voor hun bed- en loungeruimtes.

slaapkamer kan ingebouwde eenheden en creatieve opslagoplossingen gebruiken

Witte uittrekbare eenpersoonsbedden in loftstijl

 Breng de binnen- en buitenruimte samen in je stadsappartement:

Terwijl veel stedelijke lofts slechts één ruimte hebben om binnen te wonen, bieden veel loftontwikkelaars buitenruimtes op patio’s en balkons om zowel binnen als buiten te kunnen leven. Als je het geluk hebt een plekje buiten te hebben, zul je genieten van het felgekleurde terrasmeubilair, de weerbestendige vloerkleden en het onderhoudsvriendelijke groen. Kleine zomerkeuken: een grill, spoelbak, koelkast en zelfs een open haard kunnen een oase zijn weg van de wereld. Verlichting, groene planten en buitenverlichting kunnen zorgen voor gezellige, ontspannende uren met vrienden hoog boven de straten van de stad.

Stedelijke lofts kunnen grote open ruimtes gebruiken!

stedelijke zolder inrichting lichtketting romantische buitenruimte

Stedelijk wonen heeft in de loop der jaren een lange weg afgelegd en de industriële esthetiek van het stadsappartement kan in elk huis passen. Gebruik deze tips om ook rustieke charme en moderne afwerkingen in je huis te brengen. Of u nu in een grote stad of in een landhuis woont – de mogelijkheid om uw huis om te vormen tot een stedelijke oase is geheel aan u.

Grote leefruimte op zolder

stedelijke zolderinrichting stijl elegante woonkamer meubels

Grijze kleurnuances in de keuken – kleurrijke muurschildering

stedelijke loft interieur stijl eethoek keuken wit meubilair

Typisch hoog plafond – bakstenen muren en hangende decoratie

stedelijke zolder inrichting stijl eethoek keuken bakstenen muur

Licht- en donkergrijze nuances en rustieke houten meubelen

stedelijk loft interieur stijl rustiek meubilair hout slaapkamer kantoor

Gezellige, warme sfeer in de woonkamer

stedelijke loft inrichting stijl eethoek banken fauteuils comfortabel

Elegant en fris tegelijk in de woonkamerstedelijke loft inrichting stijl groene bank fluwelen kussens blauwe eetkamer   Industrieel interieur in het loft appartementstedelijke zolder inrichting stijl huis bakstenen muur lederen bank

State-of-the-art keukeneiland uitgerust met indirecte verlichting – massieve rustieke houten tafel

stedelijke loft inrichting keuken eetkamer massief houten tafel

     Tweepersoonsbed in het midden van de kamerzolder inrichting slaapkamer muur wit bed

  Verlaagd plafond – witte meubelsLoft inrichting stijl woonkamer bank houten tafel vloerlamp

Neutraal kleurenpalet – bakstenen muren en grote comfortabele banken

stedelijke loft decor stijl moderne woonkamer grote banken