boedapest bezienswaardigheden reizen vakanties hongarije

Visiting Sights Budapest – Geniet van een prachtige reis door de stad

Hongarije is geen groot land en ook niet bijzonder rijk aan bezienswaardigheden. Maar deze zijn opmerkelijk en hebben een zeer hoge historische en culturele waarde.

Boedapest ligt aan de Donau

Boedapest bezienswaardigheden van de Donaubrug

Prachtige gebouwen zijn te zien in Boedapest

boedapest bezienswaardigheden vistorens reisbestemmingen

Er zijn over het algemeen veel mooie kastelen in Hongarije. Wat weinig bekend is, is dat de Renaissance-architectuur uit Italië hier eigenlijk pas voet aan de grond kreeg vóór alle andere plaatsen in Europa. Hier en in Slowakije, dat in die tijd onder de heerschappij van de Habsburgers stond. Boedapest wordt zeker gevormd door deze kunsthistorische en historische stijl.

De stad dankt hier voor een groot deel haar absoluut onvergelijkbare charme aan

sightseeing boedapest hoofdstad hongarije bezoek

Mooi uitzicht over de stad

boedapest bezienswaardigheden prachtig uitzicht over de stad

De hoofdstad Boedapest en zijn bezienswaardigheden

Stel je voor dat je een weekend hebt voor stedentrips. Naar onze mening moet er voldoende tijd zijn voor het belangrijkste Attracties Boedapest en ook om rustig rond te hangen in restaurants en cafés. Want laten we eerlijk zijn: wat is een stad zonder dit unieke genot? Je wilt de geest van de stad voelen … Voor veel mensen zou alleen het laatste voldoende zijn.

Bezoek het Heldenplein in Boedapest

sightseeing Boedapest zie heldenplein

Een katholieke universiteit met moderne architectuur

Boedapest bezienswaardigheden katholieke universiteit Peter Pazmany

Met de boot langs de Donau

Boedapest is een van de mooiste steden aan de Donau. Volgens veel toeristen zelfs de mooiste. Neem daarom zeker de tijd en trakteer uzelf op een romantische ervaring met een klein schip.

De stad ligt aan beide zijden van de Donau

boedapest bezienswaardigheden panoramisch uitzicht op de donau

Geniet van een mooie tocht per boot

bezienswaardigheden boedapest de donau

De Kettingbrug in Boedapest

Neem de tijd om letterlijk rond de kettingbrug te hangen tussen Buda en Pest – de twee delen van de stad. Szechenyi Lanchid is de naam van deze bezienswaardigheid in het Hongaars.

De kettingbrug

bezienswaardigheden boedapest de kettingbrug vakantie reizen

Visserstorens

De visserstorens zijn ook een van de meest opvallende bezienswaardigheden in de hoofdstad van Hongarije. Vanaf hier kun je Boedapest prachtig observeren. Ook kijk je uit op het Hongaarse parlementsgebouw. Vissers kom je hier echter niet tegen.

Bezoek de visserstorens

Boedapest sightseeing vistorens

Trakteer jezelf op een leuke trip door de stad

bezienswaardigheden boedapest de heuvels van buda

Orszaghaz – het Hongaarse parlement

Deze bezienswaardigheid in de hoofdstad van Hongarije moet je zeker bezoeken. Het is een van de mooiste gebouwen in zijn soort in Europa. Het kan ook bezocht worden door toeristen.

Het gebouw van het Parlement is gewoon fascinerend

bezienswaardigheden boedapest bezoek parlement

Parlement ‘s nachts

bezienswaardigheden boedapest het parlement 's nachts

De heuvels van Boeda

De Buda Hills, ook wel bekend als Budawar, zijn plaatsen waar je boven de ijdelheid van de stad en deze wereld uitstijgt. Zorg ervoor dat u van de gelegenheid gebruik maakt om dit te doen. Je kunt de prachtige stad ook vanuit vogelperspectief bekijken. Daar kunt u ook het prachtige kasteel bezoeken, dat op zich al een uniek historisch en esthetisch ontwerp is.

Tour door de prachtige heuvels van Buda

boedapest bezienswaardigheden bezoek de heuvels van buda

De thermale baden

Tot de bezienswaardigheden van Boedapest behoren ook de thermale baden. Er zijn er een aantal die medicinaal zijn. Maar bovenal zouden we Scezesny bij u aanbevelen. Zij is de meest populaire en bekende en duidelijk terecht. Je moet eens naar de tafels kijken als je er eenmaal bent. Want de thermale baden hebben allemaal een andere temperatuur. De onwetendheid kan op een behoorlijk slechte manier eindigen.

Szent Istvan Basilica Boedapest is een andere bezienswaardigheid in de Hongaarse hoofdstad die je moet leren kennen. Naast de relikwieën en hun bezichtiging, kon je ook de toren beklimmen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht.

De Szent Istvan-basiliek

bezienswaardigheden boedapest Szent Istvan basiliek

Wat mag er nog meer niet ontbreken in Boedapest??

Bezienswaardigheden in de hoofdstad van Hongarije zijn ook Mátyás-Templom (Matthiaskerk). Dit is niet alleen mooi. Het neemt ook een centrale plaats in in het muzikale leven van de stad. Het eiland Margit is zeker een bezoek waard. Het ligt aan de Donau tussen de bruggen Margit en Arpad. Dan moet je op de fiets in het stadspark, maar ook naar de dierentuin en de botanische tuin. In dat laatste zul je veel prachtige vlinders ervaren.

De Matthiaskerk

Boedapest sightseeing bezoek Matthiaskerk

Winkelen in Boedapest, de keuken en het nachtleven zijn allemaal de moeite waard. Kortom, Boedapest is in alle seizoenen een bezoek waard!

De meeste gebouwen in de stad maken indruk met hun architectuur

boedapest bezienswaardigheden bouwen prachtige architectuur

Geniet van de schoonheid van Boedapest

sightseeing Boedapest sightseeing prachtig uitzicht

Bezoek de dierentuin in Boedapest

bezienswaardigheden dierentuin van boedapest