Chanel-tassen – mode-iconen onder de handtassen

Elke mode- en stijlbewuste vrouw droomt ervan een designer handtas te bezitten. Als je deze regels leest, ben je waarschijnlijk geobsedeerd door het idee om jezelf te versieren met een designertas, of?

Er zijn veel mooie luxe tassen, maar slechts een paar zijn echte handtasiconen. En een daarvan is de Chanel 2.55 tas, die Coco Chanel in februari 1955 op de markt bracht. De waardevolle designtas kenmerkt zich door tijdloze elegantie en is ook nog eens erg praktisch. De tas heeft 5 vakken waar Ms. Chanel tot in het kleinste detail over heeft nagedacht – 2 grote vakken, een kleinere in het midden, een buitenvak op de achterkant en een verborgen vak binnenin.

Men denkt nu al dat er een perfecte orde moet zijn in deze damestas, omdat deze is geïnspireerd op de militaire tas. Maar is het zo, dat kan alleen een trotse bezitter van een Chanel-tas zeggen…

Chanel handtassen

Designer handtassen chanel tassen catwalk fashion tas hoelahoep

Het kleine zwarte doorgestikte tasje met bordeauxrode voering en dubbele gouden kettingbandjes zorgt ervoor dat vrouwen eindelijk hun handen vrij hebben. Dat hebben de vrouwen te danken aan de vernieuwende ontwerpster Coco Chanel, die zich altijd heeft laten inspireren door de herengarderobe. In dit geval vond Chanel ook inspiratie in de paardensport, waar ze een fervent fan van was.

Chanel handtassen van de catwalk

Chanel handtassen designer tassen Chanel accessoires

In de jaren 80 van de 20e eeuw werd de iconische handtas aangepast door Karl Lagerfeld, de nieuwe artistiek directeur van het Huis van Chanel. Het Chanel-logo met de dubbele C, dat Lagerfeld eerder introduceerde, siert nu de tassluiting en de kettinghengsels zijn al verweven met leren riemen. De nieuwe, verfijnde variant heet 11.12.

De iconische flap bag 2.55

Chanel tassen handtassen it bags designer tassen streetstyle

De verfijnde versie van Karl Lagerfeld It Bag 11.12

Chanel handtassen designer tassen Chanel tas Karl Lagerfeld

Een van de meest gewilde handtassen ter wereld

Chanel handtassen designer tassen Chanel tas 2.55

Enkele interessante feiten over het werkproces 

Van het patroon tot de afgewerkte tas zijn bij Chanel ongeveer 180 afzonderlijke werkstappen nodig. Bij de productie van een Chanel 2.55 tas zijn ongeveer 6 tot 15 arbeiders betrokken. Pas na vijf jaar werkervaring is het toegestaan ​​om betrokken te zijn bij de productie van de iconische tas. Het duurt ongeveer 15 uur om een ​​2.55 . te maken.

Onderweg in stijl

Chanel handtas designer tassen iconische Chanel tas

De 2,55 tassen zijn vernoemd naar hun officiële geboortedatum – februari 1955

Chanel tassen designer handtassen Chanel tas 2.55

Andere klassieke tasmodellen van Chanel zijn de “Boy Bag” en de “Girl Bag”. Beide zijn creaties van Karl Lagerfeld, die al 33 jaar verantwoordelijk is voor de onmiskenbare Chanel-stijl.

Chanel Boy Bag is vernoemd naar Arthur Boy Capel – een van de grote liefdes in het leven van Coco Chanel. Het model is relatief nieuw uit de herfst/winter collectie 11/12. De Boy Bag heeft een mannelijke uitstraling, benadrukt door de dikke en zware ketting en de massieve logo sluiting. Het model is op de markt te vinden in 5 verschillende maten – van mini tot maxi.

Chanel handtassen – klassieke modellen

Chanel tassen designer handtassen verschillende modellen

Jongenstas

Chanel Tassen Handtassen Chanel Boy

Voorzien van een gouden ketting in zwart en wit

Chanel Tassen Handtassen Chanel Designer Tassen 11.12

Girl Bag werd geboren met de lente / zomer 2015-collectie en is een eerbetoon aan het iconische tweedjack van Coco Chanel.

Meisjestas

Chanel Tassen Handtassen Chanel Kleine Meisjestas

U kunt meer modellen en variaties van de hierboven genoemde Chanel-tassen vinden in onze kleine galerij. Geniet van de smetteloze designertassen en wie weet heb jij er binnenkort ook een…

Chanel handtassen in één oogopslag

Chanel handtassen designer tassen Chanel tas doorzichtigChanel handtassen designer tassen Chanel tas Lego steen zwart Chanel handtassen designer tassen Chanel leren tas kersenroodChanel tassen handtassen 12-11 zwart Chanel handtassen designer tassen Chanel tas zilverChanel handtassen designer tassen Chanel designer fashion Designer handtassen Chanel tassen 2.55 crème zwart Designer handtassen Chanel tassen Chanel Boy handtas Designer handtassen Chanel tassen iconische modellen Designer handtassen Chanel tassen Karl LagerfeldChanel handtassen designer tassen Chanel tas 11.12

Chanel handtassen designer tassen Chanel leren tas beigeDesigner handtassen Chanel tassen Paris fashion Designer handtassen Chanel tassen zwart wit