Altijd regen, grijze luchten en harde wind? Dit ellendige weer duurt maar even, dan komt de zon tevoorschijn en daarmee een beter humeur! Over een paar dagen nemen we afscheid van de winter en kijken we uit naar een nieuw begin! De natuur buiten ontwaakt tot nieuw leven – sneeuwklokjes en krokussen gluren voorzichtig uit de grond, het getjilp van vogels geeft ons hoop en er hangt een bijzondere geur van fris groen in de lucht. Ja, de lente komt eraan en binnenkort kunnen we eindelijk langer van de warme stralen van de zon genieten. Veel mensen voelen zich geïnspireerd door het nieuwe seizoen, voelen meer energie en kunnen nu veel met kinderspel. De wind die nu je zeilen aanspant, wordt lente genoemd! Hij brengt ook het vertrek naar iets nieuws met zich mee! De beste tijd van het jaar is hier en de volgende geselecteerde quotes brengen je in de stemming!

De grootste klassieker van de Duitse literatuur vat zijn lentekoorts als volgt samen:!

Citaten Lente Goethe

De lente regeert elk jaar op dezelfde tijd over de gevoelens van mensen. Sinds mensenheugenis krijg je net voor het begin van de lente een nieuwe levenslust en avontuur! Het koude winterseizoen loopt ten einde en het nieuwe, warmere seizoen breidt zich uit. Mensen willen nu de gesloten ruimte van hun eigen vier muren verlaten en vaker buiten in de frisse lucht zijn!

Waar je ook kijkt, het is groen en bloeiend. De natuur ontwaakt uit haar lange winterslaap en is zo verleidelijk! Vandaag willen we laten zien hoe filosofen, dichters, musici en schilders de lente in hun werken vieren. Voor dit doel hebben we meer dan 20 beroemde citaten over de lente geselecteerd en gerangschikt in een fotogalerij. Ze dragen allemaal de geest van het nieuwe seizoen! Hier wordt de lente geroemd en het nieuwe begin in het leven van mens en natuur geprezen!

 Diepe gevoelens van liefde komen ook tot uiting in de lente!

Citaten begin van de lente liefdesgevoelens Heinrich Heine

De lente is hier en nu kunnen we hardop dromen, nieuwe plannen maken en absoluut onze eigen doelen doorzetten! Geniet van de wijsheid van bekende persoonlijkheden, lees de citaten om te begrijpen hoe zij de lente in hun ziel voelen, wat hen beweegt en waar ze op hopen. Kom ook met optimisme in de stemming voor een frisse start! Onze redactie wenst u van harte mooie en onvergetelijke lentedagen, veel gezondheid en levensvreugde, die goed zijn voor iedereen!

 De lente brengt altijd nieuwe hoop!

Citaten Lente Friedrich Schiller Vreugde Hoop

Vanuit filosofisch oogpunt volgens Herder!

 Filosofisch beschouwd als de cirkel van het leven Gottfried Herder Quotes Spring

En Heinrich Heine vat het poëtisch samen:

Quotes Lente Heinrich Heine Het begin van de lente drukt vreugde uit

Je kunt de lente zien in zijn mooiste kledij in het bos!

Quotes Lente in het bos de mooiste Rainer Maria Rilke

 God, wees een geweldige artiest!

Citaten Wagner Lente God grote artiest

Citaten lente

Citaten Het begin van de creatieve lentetijd Jean Paul

Citaten lente opstanding onsterfelijkheid

Lente citaten beroemde mensen uiten wijsheid

Quotes lentezon schijnt mensen lachen

Quotes lentekleding van de seizoenen

Vaarwel winter lente komt eraan Quotes Jean Paul

Leo Toltoi Citaten Lente

Bertolt Brecht citeert lente nieuw begin

Lente citeert vernieuwing in het leven

Theodor Storm Citaten De lente begint

Citaten vieren de magie van de lente

Goethe citeert over de lente

Herinnering geluk lente citeert gevoelens

Citaten lente nieuw begin geen zorgen bloemen in de tuin