Gebeurt dat bij jou elke maand in januari? Aan het begin van het nieuwe jaar wil je vaak bepaalde veranderingen aanbrengen in je persoonlijke en professionele leven, klopt dat? We proberen allemaal onze tijd beter te plannen en comfortabeler te leven. Daarom stel je jezelf aan het begin van het jaar nieuwe doelen, waar je vervolgens in de loop van de komende maanden naar streeft en die je absoluut wilt bereiken. Wij kunnen hier geen bezwaar tegen maken. Het doel is goed, maar de grote vraag is of het net zo goed verwezenlijkt kan worden. Daarom willen we je in dit artikel enkele slimme tips geven hoe je aan het einde van het jaar met de juiste doelen in 2019 hele goede resultaten kunt behalen..

Probeer te veranderen wat tot nu toe gebruikelijk voor je was. Misschien wil je nu vaker mediteren?

Doelen stellen 2019 slimme tips mediteren vind er tijd voor

De beste richtlijn is dat als je niets verandert en alles op de oude manier doet zoals je altijd deed, je niets nieuws zult bereiken. Het is duidelijk dat dit betekent dat dit jaar ongeveer hetzelfde zal zijn als vorig jaar. Dat zou zeker geweldig zijn, zolang je het maar leuk vindt. Zo niet, breng dan de veranderingen aan die je leven dit jaar zullen verbeteren en maak ze je specifieke doelen.

Het begin van het jaar is het perfecte moment om nieuwe doelen te stellen. Je bent het er vast ook mee eens aan het einde van dit artikel.

Jaarlijkse bijeenkomsten voor nieuwe doelen kunnen worden georganiseerd met het personeel.

Doelstelling 2019 slimme tips om jaarvergaderingen te houden met medewerkers

Tip 1: Visualiseer je doelen en specificeer je doelen

Het is niet altijd gemakkelijk om de doelen te visualiseren. Veel mensen zouden dit pure dromen noemen. Vanuit psychologisch oogpunt is het echter vooral belangrijk om jezelf mentaal te zien aan het einde van het jaar. Dus sluit je ogen en probeer je eind december 2019 gelukkig en tevreden voor te stellen. Dit is wat psychologen met hun cliënten doen als ze hen helpen hun doelen te stellen. Een creatieve visualisatie wordt vaak gebruikt om snel duidelijk te maken wat ze willen in het leven.

 Er worden seminars georganiseerd door ervaren psychologen waar u uw doelen kunt visualiseren en specificeren.

Doelen stellen 2019 slimme tips Seminar met een psycholoog Visualiseer en specificeer doelen

De truc met visualisatie is om dit te blijven doen totdat je echt de gevoelens van geluk en welzijn voelt. Beoordeel vervolgens wat je net voelde tijdens de visualisatie. Stel jezelf de vraag: “Wat was er anders dan nu?” Droom je van een nieuwe baan of streef je naar een beter betaalde baan? Wil je vanaf het begin van het nieuwe jaar gezonder leven en in vorm blijven? Ben je blij met je partner of wil je iets veranderen in de relatie? Misschien wil je in het nieuwe jaar meer geld besparen? Of een boek schrijven? Elk idee is geweldig, maar je moet het eerst proberen te realiseren. Dus maak eerst aantekeningen over wat het volgende jaar geweldig voor je zou kunnen maken.

 Als je een verre reis plant en het in 2019 doet, zul je zeker een geweldig jaar hebben.

Doelstelling 2019 slimme tips plannen een verre reis en realiseren deze

  • Tip 2: begin klein en ga stap voor stap naar je doelen.

Deze stap om doelen te stellen is bijzonder belangrijk. Je moet goed inschatten waar je nu staat en wat je aan het einde van het nieuwe jaar wilt bereiken. Neem specifieke stappen om er dichterbij te komen, maar begin altijd klein. Aan de slag gaan met het stellen van nieuwe doelen is altijd het moeilijkste, maar zeker niet het onmogelijke. Stel altijd specifieke kleinere doelen die u naar het grote einddoel zullen leiden. Als u bijvoorbeeld meer geld wilt sparen, kunt u eerst een spaarrekening openen of nieuwe beleggingsmogelijkheden verkennen. Een bedrijf starten en een eigen bedrijf runnen is een algemeen doel. Het opstellen van een businessplan kan voor u de eerste stap zijn voordat u op zoek gaat naar kantoorruimte. Als je het einddoel voor ogen hebt, kun je gemakkelijker bedenken waar je moet beginnen.

Maak nieuwe plannen met je vrienden en werk samen aan je doelen.

Doel 2019 slimme tips met vrienden smeden nieuwe plannen veel plezier

Als je gezonder wilt worden, maar je doelen zijn: “Drink 8 glazen water per dag, verwijder suiker en witte bloem uit je dieet, sport dagelijks, speel yoga en word vegetariër” dan zul je al snel merken dat je wanhopig op zoek bent naar je doelen . Als we te veel te doen hebben en niet alles kunnen, geven we vaak alles op en zeggen we: “Nou, ik heb het geprobeerd”. Het is beter om maar één doel te hebben en dat gewillig na te streven. Als u momenteel 1 keer per week sport, is een realistisch doel om de komende maand 2 keer per week te sporten. Je kunt je eraan aanpassen en van sporten een gewoonte maken. Alleen dan kun je een nieuw doel stellen en een hoger doel nastreven.

 Wees realistisch over je sporttraining.

Doelstelling 2019 slimme tips blijven realistisch m.b.t. sporttraining

  • Tip: heroverweeg regelmatig je doelenstelling! 

Te vaak stellen mensen onbereikbare doelen… maar dan gaat het hele jaar voorbij voordat ze het weten en zijn ze teleurgesteld dat ze die niet hebben bereikt. Het behalen van doelen kost tijd en energie. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te heroverwegen. Evalueer wekelijks uw doelen en u zult zonder problemen goede resultaten behalen. Als u bijvoorbeeld elke zondag 10 minuten plant, zou dit een succesvolle methode zijn om doelen te stellen. Bepaal vervolgens welke kleine stappen je de komende week moet zetten en schrijf ze op. Als je zelfs maar 1-2 stappen per week nastreeft, is dat ook heel goed. Omdat kleine stappen samen grote prestaties opleveren als ze consequent worden uitgevoerd.

Onze redactie wenst je een slimme doelstelling en je behaalt het beste resultaat waar je naar streeft.

 Met een slimme doelenstelling kun je je tijd goed indelen en vaker trainen in het nieuwe jaar.

Doelstelling 2019 slimme tips plan de tijd correct vaker trainen