Mythen over duurzame kleding die je niet mag geloven

Het onderwerp milieu of duurzame mode is de laatste tijd supermodern. Het is echter uiterst twijfelachtig of dit de houding van het publiek ten opzichte van het onderwerp zal actualiseren. Valse informatie wordt vaak onder het publiek verspreid.

Duurzame mode

duurzame kledingtrend wat is duurzame mode

Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om mode lief te hebben en te promoten en op dit gebied meer duidelijkheid te verschaffen. We zijn van plan hetzelfde te doen, daarom publiceren we enkele artikelen over dit onderwerp.

Eco-mode is niet alleen een trend

mythes over duurzame kleding onthullen duurzame modekenmerken

Wil je weten wat de gebruikelijke mythes zijn die mensen ten onrechte associëren met de term duurzame mode? Hier is een lijst met typische verkeerd begrepen mythes over duurzame kleding.

Wil jij ook milieuvriendelijk handelen en duurzaam leven??

mythes over duurzame kleding onthullen groene mode duurzaam leven

Mythe nummer 1: milieuvriendelijke kleding is duur

Ontwerpers werken de afgelopen jaren met veel plezier aan duurzame kleding en steeds meer bedrijven maken dergelijke kledingstukken. De vraag neemt ook toe. Dit schept natuurlijk de noodzakelijke voorwaarden voor de verspreiding van duurzame mode.

Er zijn merken die zijn ontstaan ​​met het idee om duurzame mode aan te bieden. Dat zijn bijvoorbeeld Earth Positive, Patagonia, Picture Organic. Maar er zijn er ook die al langer bestaan ​​en zijn overgestapt op de duurzame trend.

Duurzame mode is niet duur

mythes over duurzame kleding onthullen duurzame mode

Dit geldt zeker niet voor hun hele assortiment, maar voor sommige modellen – en die zijn voorzien van de bijbehorende symbolen.

Op internet is milieuvriendelijke mode te koop en dat is een extra verademing voor de consument. Daar kun je deze, net als alle andere goederen, goedkoper krijgen.

Mythe nummer 2: Duurzame mode ziet er niet goed uit

Dit is een andere veel voorkomende mythe. Ecomode is niet oncomfortabel of lelijk. Integendeel: het combineert meteen het beste van de innovaties en biedt ons kleding die mooi, zeer gezond en gemakkelijk te onderhouden is.

In Europa is biologische kledingproductie steeds meer de regel en heeft het echt goede dingen te bieden.

Ethiek + esthetiek = duurzame mode

mythes over duurzame kleding onthullen wat duurzame mode is

Mythe nummer 3: Shoppen voor duurzame kleding helpt onze planeet sowieso niet

Ja, het maakt een verschil voor onze planeet of je wel of geen duurzame kleding koopt. Maar verandering kost tijd. Onderschat nooit de grote waarde van een goed voorbeeld. De simpele kopers die de afgelopen jaren herhaaldelijk voor duurzame kleding hebben gekozen, zijn degenen die ervoor hebben gezorgd dat we nu kunnen spreken van een grote trend.

Dat de fabrikanten van fast fashion nu al meedoen is daar het grootste bewijs van.

We kunnen de wereld redden!

mythes over duurzame kleding onthullen duurzame modetrend

milieu vriendelijkheid

duurzame kleding wat is duurzame mode

Mythe nummer 4: Duurzame mode verschilt in kwaliteit niet van andere

Dat is weer een verkeerde veronderstelling. Duurzame mode is fundamenteel kwalitatiever dan de andere. Het is ook gezonder omdat het niet is verwerkt met schadelijke chemicaliën.

In de regel werkt deze industrie met natuurlijk textiel, die er ook voor zorgen dat je huid goed ademt en ook nog eens gezonder blijft.

Maak van kwaliteit een prioriteit!

mythes over duurzame kleding onthullen groene mode