De zomer is de prachtige tijd van het jaar waarin we lange avontuurlijke reizen maken, nieuwe plekken over de hele wereld verkennen en overal foto’s maken. Dan willen we ervoor zorgen dat onze Facebookgroep of Instagramvrienden deze plekken ook kennen. Maar wat moet je doen als je vakantie te kort is voor lange reizen? Niet iedereen kan in de zomer wegblijven van het bureau. Voor deze mensen is er echter een geweldige manier om gezellige uurtjes buiten door te brengen met vrienden en familie. In dit geval is de zaterdagpicknick op een schilderachtige locatie in de omgeving! Zon, gras en lekker eten – dit komt misschien het dichtst in de buurt van een droomvakantie. Maar voor degenen die willen ontsnappen aan het snelle tempo van hun thuismetropool, bieden we een overzicht van enkele van de mooiste picknickplekken ter wereld. Want daar kun je heerlijk ontspannen met een picknick en echt de stress van het dagelijks leven verlichten. Probeer daarnaast het lokale eten en drinken. Geweldig toch?

Voor iedereen die graag reist, presenteren we de mooiste plekken voor een picknick. Op deze foto zie je Hampstead Heath, Londen.

Mooiste plekken voor picknicks wereldwijd Hampstead Heath London

  • De mooiste picknickplekken van Europa

Met zijn groene bossen en weiden vormt Hampstead Heath, Londen een aangenaam wild contrast met de verzorgde tuinen van de Engelse hoofdstad. Dit uitgestrekte grasveld strekt zich uit van Hampstead tot Highgate en beslaat 320 hectare. Ook vind je bij de picknick prachtige speeltuinen, meertjes en diverse flora.

Dit enorme park wordt echter bewoond door verschillende wilde dieren, wat het eigenlijk nog aantrekkelijker maakt. Dompel tijdens de hete zomerdagen uw voeten in het warme water van de kleine tuinvijvers voordat u naar Parliament Hill gaat voor enkele fijne Britse delicatessen terwijl u de skyline van de stad voor u ziet. Geniet in ieder geval van dit betoverende uitzicht!

 Vanaf Parliament Hill in Hampstead Heath kunnen toeristen tijdens een picknick de skyline van de stad van de Britse hoofdstad bewonderen.

Picknick bij Hampstead Heath London City skyline van Parliament Hill toerist op de voorgrond

Kopenhagen. Louisiana Museum voor Moderne Kunst

Louisiana Museum voor Moderne Kunst Kopenhagen Denemarken mooiste plekken om te picknicken ter wereld

Hoewel de meeste reizigers het Louisiana Museum of Modern Art in Kopenhagen bezoeken voor de tentoongestelde hedendaagse meesterwerken, zullen picknickvrienden vrijwel zeker gefascineerd zijn door de beeldentuin bij de achteruitgang. Want hier is een uniek samenspel tussen landschap, kunst en architectuur. Werken van Alexander Calder zijn verspreid over het museumterrein, terwijl de glooiende strook gras in de tuin afloopt om de gasten een weids uitzicht op de Öresund-straat te bieden. Dus zoek een afgelegen plek voor jou en je partner of je picknickvrienden, stop je smørrebrød en gebak in je zak en vind rust en stilte in dit prachtige park onder de Deense hemel. En als het weer meewerkt, pak dan je badpak in: er is een afgelegen strand waar toeristen kunnen zwemmen.

Picknicken midden in de natuur? Ja, in de Boboli-tuinen, Florence

Mooiste plekken om te picknicken midden in de natuur Boboli-tuinen Florence

Iedereen die Florence al eens heeft bezocht, weet precies wat deze Italiaanse stad haar talrijke gasten te bieden heeft. Hoewel de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence, waaronder de Galleria degli Uffizi, vele kunstgalerijen en musea, aan de ene kant van de rivier de Arno liggen, zijn de Boboli-tuinen zeker de moeite waard en moet elke toerist voldoende tijd inplannen voor dit groene paradijs. De Boboli-tuinen vertegenwoordigen het botanische erfgoed van de stad, dat dateert uit de 16e eeuw en nu een cultureel centrum op zich is. De tuinen zijn de thuisbasis van Romeinse oudheden en sculpturen uit de Renaissance die u de adem benemen.

Stijl en subliem landschapsontwerp in de Boboli-tuinen, Florence

Mooiste plekken voor picknicks wereldwijd Florence Boboli Gardens

En als een van de beste openluchtmusea ter wereld, is dit Italiaanse park ideaal voor diegenen die stressvrij sightseeing willen combineren met dineren in de buitenlucht. Met andere woorden, door de grote hoeveelheid schaduwplekken kun je even ontsnappen aan de brandende Italiaanse zon en even een dutje doen. Om luieren nog aangenamer te maken, voegen de rozenhagen en de rustgevende kleuren van het gebladerte enkele smaakvolle details toe aan het hele landschap die de idyllische sfeer creëren.

Het onbekende lonkt. Boboli-tuinen, Florence

Mooiste plekken voor picknicks wereldwijd Florence Boboli Gardens

 Een zicht op de Citadel en de Muhammad Ali-moskee vanuit Al-Azhar Park, Caïro

Uitzicht op de Citadel en de Muhammad Ali-moskee vanuit het Al-Azhar Park De mooiste picknickplaatsen van Caïro ter wereld

  • Je kunt ook picknicken op andere mooie plekken in de wereld

Een picknick is niet echt een picknick zonder een geweldige uitstraling, wat het een visueel feest maakt, toch? De meeste inwoners van Caïro zullen er zeker op aandringen dat Al-Azhar Park de interesse en nieuwsgierigheid van zijn talrijke bezoekers zal bevredigen. Geopend in 2005 door de Aga Khan Trust for Culture, is de site die ooit werd gebruikt als vuilnisbelt, omgebouwd tot het eerste grote park in de Egyptische hoofdstad. Indrukwekkende uitzichten op de Salah El-Din Citadel en de Sultan Hassan-moskee zullen tot uw verbeelding spreken. Talloze attracties zoals het openluchttheater El Genaina en de bijoucafés wachten hier op toeristen. De wijk Darb al-Ahmar is ook de moeite waard, aangezien je hier de voortdurende opgravingen van de Ayyubiden-muren zult ontdekken. Dit zijn absoluut een bezienswaardigheid voor architectuurliefhebbers.

 Al-Azhar Park, Caïro heeft zijn talrijke toeristen en picknickvrienden veel te bieden.

Al-Azhar Park Cairo mooiste plekken voor picknickvrienden en toeristen

De Singapore Botanical Gardens zijn absoluut een van de mooiste picknickplekken ter wereld.

Singapore Botanic Gardens mooiste plekken om te picknicken over de hele wereld

Nu gaat onze virtuele reis naar het Verre Oosten, naar Singapore. Een absoluut hoogtepunt op deze reis is de botanische tuin, die van groot belang is voor alle natuur-, bloemen- en plantenliefhebbers. Dit 158 ​​jaar oude tropische regenwoud ligt aan de rand van de winkelstraat Orchard Road en is een stedelijke utopie die een onderbreking biedt van de activiteiten in de binnenstad van Singapore. Een van de hoogtepunten van uw bezoek aan dit natuurpark is de Nationale Orchideeëntuin. Hier vind je een collectie van duizend soorten en 2.000 hybriden van de mooiste bloemen. Er is ook een meer waar bezoekers de zwarte Australische zwanen kunnen voeren. Daarna kunt u rustig picknicken op het groene gras van Palm Valley. Niet alleen is de enorme weide aan alle kanten omgeven door enorme bomen, maar aan de voet van de zacht glooiende helling hoor je vaak het Singapore City Symphony Orchestra bezoekers begroeten met zachte melodieën.

De prachtige bloeiende Japanse kersenbomen trekken ieders aandacht in Rikugien Park, Tokyo.

Blik verder in Rikugien Park, Tokyo

Onze volgende stop is de bruisende hoofdstad van Japan. In Tokio is het vaak moeilijk om een ​​plek te vinden waar je aan de chaos kunt ontsnappen en rust kunt vinden. Gelukkig voor de inwoners van Tokio is er een overvloed aan zen-achtige buitenruimtes in hun thuisland die rust uitstralen. De eersteklas picknickplaats Rikugien wordt beschouwd als het mooiste decor van de stad. Dit is eigenlijk een 300 jaar oude tuin met 88 scènes uit de beroemde Waka-poëzie. Met stromend water, wandelpaden die zich uitstrekken over kleine heuvels en stenen bruggen, een centrale vijver omringd door beboste gebieden met Japanse kersenbloesem en een netwerk van paden die het hele park verbinden, is Rikugien een schilderachtige plek om te ontspannen. Om de middag weg van de echte wereld door te brengen, ga je naar een van de theehuizen in de tuin en geniet je van een kopje matcha-thee, een warme drank die het lichaam verwarmt en de stemming opvrolijkt.

In onze fotogalerij kunt u andere prachtige picknickplaatsen over de hele wereld bewonderen. Heb je je volgende reisbestemming al gekozen??

Louis Valentino, Jr. Park and Pier, New York City, staat ver van de gebruikelijke toeristenzwermen van de Amerikaanse metropool.

Wendy's geheime tuin in Sydney

Wendy’s Secret Garden in Sydney is een visuele symfonie van natuurlijke vormen en kleuren

Louis Valentino, Jr. Park en Pier

Nieuwsgierige picknickvrienden kunnen de stress van het dagelijks leven hier volledig vergeten door duizenden kronkelende paden te verkennen in het Parc des Buttes Chaumont, Parijs.

Nieuwsgierige picknick vrienden

Kopenhagen, Museum voor Moderne Kunst.

Kopenhagen

Parc des Buttes Chaumont, Parijs – veel exotisme in het hart van de Franse hoofdstad.

 Parc des Buttes Chaumont, Parijs

Groen landschap voor picknick in Ali-Azhar Park Cairo

Groen Landschap Picknickplaats Ali-Azhar Park Caïro

Picknickliefhebbers komen aan hun trekken in Hampstead Heath Park in Londen.

Hampstead Heath Park Londen mooiste plekken voor picknicks wereldwijd

Een tuinhuis in de Botanische Tuinen in Singapore nodigt uit voor een picknick.

Tuinhuis in het groene landschap van Singapore Botanical Gardens

Tropische planten zullen je verrassen met hun vormen en kleuren in de Botanische Tuinen, Singapore.

Singapore Botanic Gardens tropische plant als boogvormig tuinpad