rijst verminder calorieën gezonder koken

Rijstcalorieën – Hoe de calorieën in gekookte rijst te verminderen??

Wetenschappers uit Sri Lanka hebben een methode gevonden waarmee ze de calorieën in rijst kunnen verminderen. Het is geen wonder dat deze ontdekking op dit eiland gebeurde. De reden dat de calorieën uit rijst hier zo’n fundamenteel onderwerp is, is omdat het daar het hoofdgerecht is.

Kook de rijst goed

rijst calorie kom eten

De methode

De methode is heel eenvoudig. Men zou de rijst moeten koken met een lepel kokosolie. Daarna moet het een dag in de afgewerkte staat in de koelkast blijven. Als je dit doet, wordt het aantal calorieën meerdere keren verlaagd.

Bereid de rijst op een gezondere manier

calorieën rijst kokosolie recept eten koken

Het resultaat van lange experimenten

Totdat wetenschappers ontdekten hoe ze dat moesten doen rijst calorieën verminderd, voerden ze verschillende experimenten uit. Ze bevatten onder andere ook 40 verschillende soorten rijst. Met de experimenten wilden ze uitzoeken hoe het resistente zetmeel in dit product verhoogd kan worden. Uiteindelijk ontdekten ze dat de beste resultaten komen als de rijst wordt gekookt met een kleine hoeveelheid kokosolie.

Rijst koken met kokosolie – een gezonder recept

rijstcalorieën hoe tips voor het koken van voedsel te verminderen

Preciezer

We hebben kort beschreven hoe je de calorieën in rijst kunt verminderen. Hier moet dit echter opnieuw in meer detail worden beschreven. De rijst moet 20 minuten gekookt worden. Het zou dan ongeveer 12 uur in de koelkast moeten blijven.

Een effectieve manier om de calorieën in rijst te verminderen

calorierijst verminder trucjes kokosolie

De uitleg

Hier is een meer gedetailleerde uitleg waarom het verminderen van calorieën op deze manier beter werkt. De kokosolie gaat door de zetmeelkorrels en verandert hun structuur. In deze toestand worden ze niet beïnvloed door de voedingsenzymen in het menselijk organisme. Dit vermindert de opname. In de koelkast blijven speelt ook een zeer belangrijke rol. Tijdens het geleringsproces komt het zetmeel uit de korrels. Zo ontstaat waterstof, wat leidt tot de bereikte weerstand.

Geniet van een heerlijke maaltijd met caloriearme rijst

verminder calorieën rijst voeg kokosolie toe voedsel bereiden

Eet caloriearme rijst

Verminder calorieën rijst Kook rijst met kokosolie

Eet je graag rijst??

rijst vermindert calorieën zoals kokosolie

Rijst is het hoofdgerecht in Sri Lanka

calorieën rijst techniek koken kokosolie recept

Diverse gerechten worden bereid met rijst

rijst calorie kookideeën