Kwaliteit van antieke meubelen patroon klassieke dressoir kaptafel

De kwaliteit van de antieke meubels

Nieuwe en ervaren kopers van antieke voorwerpen stellen zich steeds de vraag: is de plek waar ik winkel echt goed of niet? Is de prijs die ik betaal eigenlijk eerlijk??

 Op een bepaald niveau zijn deze vragen eigenlijk niet relevant.

Als je echt van het stuk houdt en het je sfeer verbetert, dan kan je zeggen dat het het waard was.

 Maar er zijn andere gevallen waarin het stuk erg duur is en men zich afvraagt ​​of dat de echte prijs is. Specialisten zeggen dat zelfs een leek de gebreken onmiddellijk kan zien als hij het stuk zorgvuldig onderzoekt.

 Bekijk het stuk heel aandachtig

Kwaliteit van antiek meubilair versierd houten dressoir met patroon

 Verplaats het stuk van de muur en ook van andere objecten. U kunt dus al zijn pagina’s zien. Bekijk het stuk onder sterke verlichting. Vraag de verkoper of je hem eruit wilt halen. Als hij onbeleefd is, ga dan onmiddellijk weg.

 Zorg ervoor dat het stevig is

Kwaliteit van de antieke meubels versierde zitkussens in de woonkamer

 Als je een stoel koopt, beweeg je je lichaam heen en weer. Als de stoel met je meebeweegt, dan hoeft hij alleen nog maar vastgemaakt te worden. Als het een kantoor of een tafel is, plaats je hand op de hoek en schud hem. Je moet niet te veel wiebelen.

 Hoe moeilijk is het stuk?

Kwaliteit van de antieke meubels versierde houten kleppen op het bureau

Als het stuk niet te zwaar is, probeer dit dan een beetje op te tillen. Als het moeilijk is, is dat een teken van de stabiele constructie en dat de constructie van goede kwaliteit is. Mahoniehout met beginnende fineerranden kan erg nuttig zijn.

 Zoek naar tekenen die leeftijd aangeven

Kwaliteit van de antieke meubelgreepkist

Zijn er natuurlijke tekenen dat het meubel erg oud is? Een echt antiek stuk zal wat meer vuil in de spleten hebben omdat deze echt moeilijk schoon te maken zijn.

Als er geen is, is het misschien niet echt oud

Kwaliteit van de antieke meubels versierde bankkussens houten frame

  Zoek dan naar verfdruppels om precies te zien of het een authentiek stuk is.

 De korrelKwaliteit van antiek meubilair traditioneel design standbeeld

Bekijk het fineer van dichtbij. Als de kern interessant en van hoge kwaliteit lijkt, dan is het stuk waarschijnlijk inderdaad van zeer hoge kwaliteit. De voorbereidingen zijn met de nodige voorzichtigheid getroffen en het blijft een goede investering.

 Overweeg het oppervlak

Kwaliteit van de antieke meubeloppervlakte houtkam

Het exterieurontwerp moet een uniforme kleur vertonen. De enige uitzonderingen zijn de tekenen die zullen ontstaan ​​door de dagelijkse weergave van de weerselementen.

Contourschade en krassen kunnen heel goed optreden. De brandplekken kunnen worden verwijderd zonder dat u het hout hoeft af te snijden. Als je meer dan $ 300 aan een stuk uitgeeft, mag het geen zichtbare nagels hebben.

 Mist er iets??

Kwaliteit van antiek meubilair met een patroon van hout

Kijk of er niet iets is afgebroken of dat er geen gebieden zijn die in verschillende kleuren zijn gedaan.

 Check binnen, onder en achter

Kwaliteit van antiek meubilair gegraveerd hout met patroon

De binnenkant en achterkant van het stuk kunnen verschillende kleuren hebben, maar je zou een consistentie moeten hebben. Het inconsistente uiterlijk suggereert dat sommige originele onderdelen mogelijk zijn vervangen.

 Bestudeer zorgvuldig de blokken die op de hoeken zijn geplaatst. Deze kunnen onder de stoel, kast en tafel zijn. Ze moeten dezelfde kleur hebben als de omringende houten structuur. Variaties laten zien dat ze zijn vervangen.

 Bestudeer de lades

Kwaliteit van antiek meubilair met patroon van versleten stof

Er mag geen wiebelen zijn bij het openen en sluiten van de lades. Stukken die na het begin van het sociale tijdperk zijn gemaakt, kunnen worden onderscheiden naar zink. De eerder geproduceerde exemplaren vertonen niet hetzelfde nauwkeurigheidsniveau.

 Is het accessoire origineel??

Ontbreken er knoppen of lades? Zijn er vlekken in een andere vorm die ons erop wijzen dat er iets is vervangen??

Kijk naar de achterkant van het stuk.

Kun je de boorgaten zien, of moderne varianten van de accessoires??

Vervangingen zijn op zich niet zo slecht, maar de nieuwe stukken moeten bij de stijl passen. Men moet nagaan of dit echt het geval is.

 Stel al uw vragen vrijmoedig

Kwaliteit van antiek meubilair gedessineerde kledingkast massief

– Geeft de verkoper enige vorm van garantie? Als dit het geval is, moet dit in detail worden vermeld in de beschrijving van het stuk. Als je het zonder doet, ben je meestal niet helemaal zeker van de herkomst.

– Vraag of het stuk ooit is gerepareerd. Dat is op zich niet zo erg, maar men heeft het recht om het te weten.

– Kijk de verkoper in de ogen en vraag of dit stuk het geld waard is. Het antwoord is niet zo belangrijk als de manier waarop het wordt gegeven. Je blik ontwijken creëert onzekerheid.

 Vraag naar een tweede optie

Kwaliteit van de antieke meubelladen planken keramische kom

Bij twijfel zou je de mening van een vriend moeten horen. Vraag de verkoper om het stuk te houden totdat je terug bent. Als hij dat niet doet, vraag jezelf dan af hoe je je zult voelen als dit er toevallig niet is als je terugkomt. Als de teleurstelling over het gemiste aanbod groter is dan het betalen van een onrealistische prijs, waarom zou je het dan niet kopen?!

 Een laatste waarschuwing

Kwaliteit van antieke meubelen patroon klassieke dressoir kaptafel

U moet zich ervan bewust zijn dat u niet snel rijk wordt van het kopen van antiek meubilair. Koop een stuk niet alleen voor investeringsdoeleinden, want dat kan heel snel misgaan.

Kun je nu zelfverzekerder winkelen? ik hoop dat je ervan geniet!