zelfmotivatie schoonmaak lente tips keuken

Bouw zelfmotivatie op om in de keuken schoon te maken en zoek geschikte middelen

Laten we dit allemaal openlijk toegeven: in ons stressvolle en drukke dagelijkse leven slagen we er allemaal niet in om ons appartement in goede staat te houden op het gebied van hygiëne. Hoe lang we het ook uitstellen, er komt een moment dat we dit moeten doen.

Vaak hebben we ook een geschikte gelegenheid nodig om ons te motiveren om schoon te maken. De wisseling van seizoenen is er zeker een van, nietwaar??

Zelfmotivatie nodig om schoon te maken?

de keuken schoonmaken motivatie vind zelfmotivatie

Samen het appartement schoonmaken

zelfmotivatie lente tips keukenoppervlakken

Maak de keuken schoon

zelfmotivatie de keuken schoonmaken tips en trucs

Begin het probleem grondig op te lossen!

Het vuil verzamelt zich voornamelijk waar het meeste werk wordt gedaan. Dit is de keuken. Want dit is het hart van het huishouden en daar vinden de belangrijkste handelingen plaats die het gezin bij elkaar houden. Hier zijn hygiëne en veiligheid even belangrijk. Dat betekent dat we geen microben nodig hebben, maar we mogen ook niet met te veel chemische stoffen schoonmaken. Omdat deze ook onze gezondheid en die van de mensen om ons heen in gevaar kunnen brengen.

Een schone keuken ziet er altijd mooi uit

de keuken schoonmaken motivatie om schoon te maken

Wat voor middelen ga je gebruiken om de keuken schoon te maken??

zelfmotivatie keuken schoonmaak tips medium

Schoonmaken is niet zo oncomfortabel!

zelfmotivatie om de keuken schoon te maken

Het alternatief voor chemische stoffen

De lente is het seizoen dat het onderwerp natuur weer echt actueel maakt. Daarom is dit ook de juiste gelegenheid om ons eraan te herinneren dat ze ons ook zeer goede middelen geeft om schoon te maken. Deze zijn goedkoper voor u, voor de natuur en voor ons. Zuiveringszout, azijn, eenvoudige of vloeiende zeep, essentiële oliën kunnen ons allemaal helpen ons huis snel en effectief schoon te maken.

Er is een alternatief voor chemische stoffen!

motivatie om lentetips schoon te maken trucs middelen

Oven en kookplaten

Het meest Zelf motivatie Voor het schoonmaken van dit gedeelte van de kookzone heb je de oven en de kookplaten nodig. Maar geloof ons, dat kan ook heel gemakkelijk. Meng een beetje baking soda met water. Dit zorgt voor een romige consistentie. Bedek de bevlekte plekken met een beetje en laat het een paar minuten intrekken. De regel is tussen 5 en 15. U moet dit beoordelen op basis van de mate van vervuiling.

Maak de kookplaten schoon

zelfmotivatie keuken lente bereiden schoonmaak kookplaten

Glanzende oppervlakken in de keuken zijn altijd fascinerend!

zelfmotivatie keuken schoonmakende oppervlakken betekent:

De veelgebruikte chemische stoffen zijn zeer giftig en dit is precies wat er in het spel komt als de oppervlakken opwarmen.

Op het einde zou je alles moeten afvegen met een microvezeldoek

keuken schoonmaak werk oppervlak doek

Profylaxe van de wasmachine

In die 15 minuten wachten tot het mengsel inwerkt op de oven en kookplaten, zou je de wasmachine snel kunnen schoonmaken. Een van de beste manieren om gemotiveerd te raken bij het schoonmaken, is om je ervan bewust te zijn dat het allemaal heel snel kan lukken. Het grootste probleem hierbij is de ontwikkeling van een onaangename geur die vervolgens wordt overgedragen op de kleding. Naast het vervangen van het filter, moet je ook een paar dingen doen om te voorkomen dat kalksteen zich ophoopt. Doe twee theelepels azijn en 3 eetlepels zuiveringszout in het wasmiddelbakje. Laat de wasmachine stationair draaien, ook op maximale graden. U kunt de centrifuge overslaan. De volgende keer dat je je kleren wast, zullen ze naar lente ruiken en zal er geen spoor van de slechte geur zijn.

Maak de vaatwasser schoon

Je moet de vaatwasser ook beschermen tegen bacteriën. Neem ook de gootsteen. Vul de container voor het wasmiddel met azijn en laat de machine één keer draaien. De azijn verwijdert nare geurtjes en heeft een antibacteriële werking. Je kunt appel- of wijnazijn gebruiken. Beide zijn even effectief voor dit doel.

Orde en netheid zijn een must in de moderne keuken

zelfmotivatie keuken organiseren schoonmaak lente

Terwijl u wacht tot het gangpad leeg is, moet u de gootsteen nat maken en deze en de bijbehorende oppervlakken schrobben met zuiveringszout. Als u denkt dat de afvoer verstopt is en u er een onaangename geur van krijgt, moet u daar twee theelepels azijn en zuiveringszout gieten. Na 15 minuten moet je dan overvloedig spoelen met heet water.

Maak de koelkast schoon en breng op smaak

Je moet het ook in de koelkast gebruiken Zelf motivatie vinden om schoon te maken. Daar bewaar je tenslotte je boodschappen. Je kunt het gewoon niet overslaan tijdens het schoonmaken. Haal eerst alles uit de koelkast. Sorteer de producten en gooi de producten weg waarvan de houdbaarheidsdatum al is verstreken. Dan heb je een mengsel van azijn (of citroensap) en water nodig. Je zou elk 250 milliliter nodig hebben. Besproei de hele koelkast ermee en laat het zo. Was vervolgens het geheel met een vochtige doek en droog het af met een andere doek. Eindig door af te drogen met een doek.

De planken, de werkbladen en de vloer

Nu je je keukenapparatuur er fris uit hebt laten zien, is het tijd om de oppervlakken dienovereenkomstig te bewerken. Neem hiervoor een theelepel geraspte zeep, los dit op in een liter warm water, voeg 100 milliliter citroensap en een paar druppels etherische olie toe. Maak alles schoon met verschillende washandjes en neem een ​​korte pauze voor de laatste stap.

Maak de kastdeuren in de keuken schoon

schoonmaaktips trucs motivatie lente

Maak de handgrepen schoon

de keuken schoonmaken ideeën tips motivatie

Maak de ramen schoon

Je hebt meestal de meeste motivatie nodig om schoon te maken als het om ramen gaat. Maar wie wil de lente uitnodigen over vuile ruiten? Gebruik hetzelfde mengsel dat je voor de koelkast hebt gebruikt. Spuit de ruiten ermee in en maak ze schoon. Nou, hoe is het nu, je raamglazen glanzen als nieuw?

Het schoonhouden van de ramen is belangrijk voor de algehele positieve indruk van de kamer

motivatie schoonmaaktips ramen schoonmaken