Voor de meeste mensen is de zomer veel te kort. Verder heb je in het dagelijks leven over het algemeen veel te weinig tijd om van de natuur te genieten. U wilt de ontspanning op vakantie en de volledige ontspanning in uw vrije tijd verlengen en zoveel mogelijk van de sfeer mee naar huis nemen. Overdekte zwembaden zouden dit veel mogelijk kunnen maken. Is deze oplossing ook iets voor jou? Misschien kunt u er zelf achter komen aan de hand van de volgende vier voorbeelden. Tegelijkertijd willen we de voor- en nadelen op een rij zetten en uitleggen.

Vooral de zwembaden in appartementen op historische locaties zijn indrukwekkend

uitzicht op de geweldige natuur vanuit een zwembad in het huis

Veel plezier, maar ook veel moeite

De belangrijkste voordelen van een zwembad in huis zijn voor veel mensen duidelijk. Bij warm weer is er binnen extra verkoeling. In de koude seizoenen heb je de mogelijkheid om elke dag te zwemmen. Je hoeft niet op vakantie of naar het zwembad tijdens het koude seizoen.

Maar hoe stel je je mooie zwembaden thuis voor? Ze zijn toch heel goed onderhouden en met schoon water? Deze hoge kwaliteit is echter met veel zorg samengebonden. U zou het water en de bodem van het zwembad regelmatig moeten reinigen. Bovendien zou je ze moeten desinfecteren met een grote verscheidenheid aan preparaten.

Verschillende materialen komen in aanmerking bij het ontwerpen van zwembaden

grote kamer gemaakt van hout zwembad in huis

Het is een grote investering, maar het kan waarde toevoegen

Overdekte zwembaden zijn een zeer grote investering. Vooral in het begin moet je veel plannen om uiteindelijk het gewenste resultaat te bereiken. De prijs hangt natuurlijk sterk af van wat voor soort zwembad je wilt. Er zijn klassieke varianten die meestal goedkoper zijn. U kunt echter ook kiezen voor een luxe variant, zoals de infinity pool op onderstaande foto. Dat is natuurlijk veel duurder. Hetzelfde geldt voor de kosten van permanente zorg. Voor de prijs die u betaalt, kunt u echter een grote waarde toevoegen aan uw huis. Dit geldt echter alleen onder bepaalde omstandigheden. U mag het zwembad thuis in geen geval betalen ten koste van de rest van het comfort. Bedenk dat de rest van de woonruimte meestal belangrijker is voor een potentiële koper. Thuiszwembaden zijn voor de meeste mensen eerder een extra dan een topprioriteit. De integratie hiervan moet naadloos en ergonomisch zijn. Anders kan het zwembad zelfs een nadeel zijn als het wordt doorverkocht.

Een zwembad kan ook een aantrekkelijk designelement zijn

Uitzicht vanuit de logeerkamer op het zwembad in het huis

U kunt thuis sporten, maar u moet meer veiligheidsmaatregelen nemen

Het zwembad is een optie voor de dagelijkse sport- en spa-ervaring thuis. Zelfs als je niet naar de sportschool gaat, is dit jouw plek om te trainen. Het water maakt spierontspanning en mobiliteit een stuk gemakkelijker. Ouderen met een handicap of een tijdelijk trauma kunnen daardoor hun kwaliteit van leven verbeteren. Kinderen kunnen hier heel goed leren zwemmen. Maar tegelijkertijd vormen zwembaden thuis aanzienlijke gevaren. U moet hier de onbewaakte toegang van dieren en kinderen beperken. U moet er ook voor zorgen dat uw elektriciteitsinstallatie betrouwbaar is beschermd tegen contact met water.

De grote lichtval kan ook een mooi decoratief effect hebben

VIER

Welke andere kosten zou u maken??

Dus zoals ik al zei, onderhoud en veiligheid zijn de eerste grote bezwaren tegen het hebben van een thuiszwembad. Er is ook de kwestie van de verschillende kosten. Tot nu toe hebben we de nadruk gelegd op de initiële investering. Dat is echter niet het enige waar u aan moet denken. De aanschaf van verschillende verzorgingsproducten en hulpmiddelen voor het schoonmaken van het zwembad en de voorbereidingen voor desinfectie dienen uiteraard in het budget te worden opgenomen. Je moet ook de kamer en het water verwarmen en dat zal natuurlijk enorm bijdragen aan je elektriciteitsrekening.

Sommige moderne zwembaden hebben een zeer uitgebreid ontwerp

geïntegreerde trap in een zwembad in huis

Tips om het meeste uit een thuiszwembad te halen

We sluiten ons artikel af met enkele tips om het meeste uit een zwembad in je eigen huis te halen. De eerste belangrijke regel is om functionaliteit zorgvuldig te plannen. Zwembaden in huis zijn sowieso een dure aangelegenheid, dus die zou zo vaak en zo goed mogelijk moeten worden gebruikt. Bedenk welke andere functie in dezelfde ruimte kan worden geplaatst. Misschien kun je hier af en toe wat meubels neerzetten en werken, of soms zelfs met het gezin eten. Dit is een heel goed idee, vooral als je een mooi uitzicht hebt. Als het zwembad geen uitnodigende sfeer heeft voor andere activiteiten, moet het in ieder geval strategisch gepositioneerd zijn ten opzichte van de andere ruimtes. Als het zich in de buurt van een kamer bevindt die u vaak gebruikt, zult u meer gemotiveerd zijn om een ​​pauze te nemen van uw dagelijkse werk en uzelf wat tijd te gunnen om te sporten of te zwemmen.

Het zwembad kan immers een goede gelegenheid zijn om tijd door te brengen met vrienden en familie. Goede poolparty’s kunnen je omstandigheden misschien naar een nieuw niveau tillen, je denkt het niet?

Zou dit niet de perfecte plek zijn voor een poolparty?

interessante plattegrond voor een zwembad in huis

Elegant zwembad in een industriële setting 

klein en stijlvol zwembad in huis

artistiek interieur en zwembad in huis

langwerpig en tot aan de muren - zwembad in huis

Pure natuurbeleving door een zwembad aan huis 

naadloze overgang naar het natuurzwembad in huis

zwembad in huis - geweldige trap

zwembad in huis smal, diep, minimalistisch

binnenzwembad voor kleine kinderen

zwembad in het huis grijze stenen muren

Het zwembad kan een plaats van ontspanning zijn

zwembad in huis lichtblauwe kleur

7e

zwembad in huis in een grijsbruin ingerichte kamer

zwembad in het huis in een stenen huis

Open zwembad

zwembad in het huis in architectuur met meerdere verdiepingen

zwembad in het huis oneindig idee

zwembad in het huis interessante gebeeldhouwde muur

zwembad in huis met donkerbruin gedeelte ernaast

Met een transparante wand waan je je in het zwembad in het bos 

zwembad in huis met een transparante wand ernaast

Saffier ISTANBUL | Saffier ISTANBOEL

Olympisch zwembad in huis

zwembad in huis met veel licht

De verlichting kan uw zwembad bijzonder aantrekkelijk maken

zwembad in huis spectaculaire verlichting

zwembad in huis geweldige vloer met gekleurde stenen

gazon tuin en ernaast zwembad in het huis

zijdeling - zwembad in huis

Sporten doe je thuis in je eigen zwembad

spa-ideeën in een binnenzwembad

geweldig marmeren muren zwembad in het huis

zen binnenplaats zwembad in het huis