Het zal niet lang meer duren voordat het weer begint: de tijd van de grote volksfeesten – vooral in Zuid-Duitsland. Of het nu verreweg het bekendste festival is, de “Wiesn” in München of de Cannstatter Wasen in Stuttgart, september biedt in het hele land de beste mogelijkheden om traditionele kostuums te dragen en te feesten. Juist dan wordt de dirndl steeds meer het voorwerp van talloze verlangens en Google-zoekopdrachten.

Dirndl in bloemenweide met laptop van bovenaf

Geen twijfel mogelijk, de feestelijke ruches blouse met jurk en schort is in en hip als zelden tevoren. De reden is duidelijk, of in het oog van de toeschouwer. De dirndl speelt zijn kaarten ronduit openlijk: een fantastische vleier voor elk figuur, die de voordelen van de drager uitstekend benadrukt en letterlijk onaangename plekken oproept – allemaal.

Traditionele decoraties, rustieke en speelse elementen en een bijna onuitputtelijke voorraad patronen en kleuren maken de dirndl tot een universele maar toch diverse outfit.

Vind je dirndl-droom online

Veel vrouwen hebben al een heel duidelijk beeld van hun droomdirndl. Vooral omdat het een tijdje moet duren en inspireren. Misschien een korte mini-dirndl in donkerblauw? Fijn versierd met kant en schattige elementen en afgerond met een rood-wit geruit schort? Is het het beste om de veters te strikken met elegante metalen oogjes? Zoals je kunt zien, is dit een heel bijzonder idee! De vraag is, waar vind je het ensemble dat aan al je verwachtingen voldoet??

Jonge vrouwen in traditionele Beierse kleding - dirndl of tracht - op een weide in de lente

De eerste aanloophaven kan natuurlijk uw regionale klederdrachtwinkel zijn. Ze inspireren hun klanten met persoonlijk advies ter plaatse en liefdevol handwerk. Dit heeft echter meestal zijn prijs. Daarnaast zijn er maar weinig winkels voor traditionele kleding, afhankelijk van waar je woont en is de keuze natuurlijk wat beperkt vanwege de ruimte. Vaak worden alleen specifieke merken of uitsluitend het eigen merk inclusief zijn eigenaardigheden verkocht. En we weten allemaal hoe we reageren als iemand na zoveel moeite precies hetzelfde draagt ​​als wij &# 128521; Nog een ergernis: qua maat niet altijd alles op voorraad.

Hoe u de volledige online diversiteit in uw voordeel kunt gebruiken

Tot nu toe zijn we echter niet voor niets enthousiast geweest over de veelzijdigheid van de dirndl en zijn we er nog steeds van overtuigd. Dit is echter een voordeel dat vooral online komt, en het is zeker niet het enige.

Het maatdilemma is natuurlijk ook terug te vinden op internet, zeker als de winkels de uitverkoop aankondigen. Het motto hierbij is zeker: wees er snel bij! Dan zijn er voor jou echte koopjes mogelijk voordat de populairste stukken uitverkocht zijn. Desalniettemin scoren de webshops op het gebied van keuze duidelijk met beschikbaarheid en een inspirerende variëteit aan merken. Voor elk figuur en elke smaak vind je met een paar klikken de juiste stijl in de juiste afmetingen.

Afbeelding 3 Dirndl online bestellen

Je hebt een klein voordeel als je jezelf al in een dirndl hebt geregen, gesjord of ingeklemd. Je zou dan min of meer bekend moeten zijn met de maat. De webshops zijn nu echter aangepast aan het bestellen van verschillende maten en varianten en laten u in het ergste geval toe om artikelen zonder complicaties te retourneren. In de Alpenwelt-winkel heeft u bijvoorbeeld 30 dagen om te beslissen en eenvoudig een retourzending in te dienen bij het postkantoor met het bijgevoegde retourlabel.

De dirndl-trend is hot en dat geldt ook voor de prijzen van de online kostuumwinkels

Qua prijs zijn dirndls over het algemeen niet de goedkoopste aankoop en spelen ze duidelijk in een andere klasse dan shirts of casual jurken. Als je niet alleen op zoek bent naar een look, maar ook waarde hecht aan een echte dirndl-ervaring, hebben we het over minimaal € 60 (aangeboden), maar normaal gesproken aanzienlijk meer richting € 100 en meer. Dat klinkt als veel als je je dirndl ziet als een langetermijninvestering, maar het is te rechtvaardigen. Het is relatief robuust van ontwerp en ook nog eens een echte eyecatcher waar je graag weer in glijdt. Je kent het als een traditioneel kledingstuk, dus laat het een stukje persoonlijke traditie worden. Als je eenmaal je droomdirndl hebt gevonden, is er bijna geen reden meer om elk half jaar een nieuwe te kopen – hoewel natuurlijk niemand je ervan weerhoudt jezelf te herontdekken. Dit maakt het des te belangrijker om een ​​grote selectie te hebben die uw wensen laat uitkomen.

Foto 5 en 6 Dirndl online bestellen

Met het oog hierop en omdat er nog een paar trucjes zijn om de prijs te verlagen, is er geen reden om moedeloos te zijn als het om kosten gaat. In een directe vergelijking met een winkel zijn de prijzen op het web vaak aanzienlijk goedkoper, omdat online winkels bijvoorbeeld geen extra kosten hoeven te maken voor medewerkers in de winkel, winkelhuur etc. Bovenstaande verkopen zijn ook een goede kans. Sommige winkels verkopen het hele jaar door artikelen, andere alleen op bepaalde tijden. Voor de Dirndl-winkels – offline of online – is de tijd rond het Oktoberfest natuurlijk het hoofdseizoen, in die tijd zul je merken dat de verkopen eerder slecht dan goed gevuld zijn. In het laagseizoen vind je hier geweldige artikelen echt goedkoop (afgeprijsd).

Met vouchercodes en actieprijzen voor dirndl-koopjes

Voor bijna elke online dirndl-winkel zijn ook kortingsacties of vouchercodes te vinden. Deze kunnen een groot verschil maken en de weegschaal doen doorslaan, zeker als je gevallen bent voor een dirndl die eigenlijk te duur is. De voucherprofessionals van COUPONS4U Zo hebben we zelfs een aparte rubriek gewijd aan het thema klederdracht, waar je niet alleen de juiste bonnen krijgt, maar ook een overvloed aan dirndlwinkels. Typische acties zijn vouchercodes waarmee je bijvoorbeeld 10% of € 15 korting krijgt op je gehele aankoop. Met andere vouchers kun je de verzendkosten van de factuur halen of zelfs gratis artikelen, zoals strikken of andere accessoires, bij je bestelling als bonus ontvangen.

Foto 7 en 8 dirndl online bestellen

Interessant genoeg slagen voucherportalen erin om tijdens het hoogseizoen zeer opwindende promoties te vinden bij de winkels, waarvan sommige alleen daar exclusief te vinden zijn. Naast de echt handige vouchercodes biedt de sectie nog veel meer informatie. Dit verduidelijkt ook de belangrijkste vragen zoals “Hoe knoop ik een dirndl?” Of “Hoe moet ik mijn boog positioneren?”. Vergeet dus niet te zoeken naar codes voor de winkel van uw keuze en profiteer van alle voordelen die het web u biedt. In principe is voor elk budget het juiste kostuum te vinden. Er kunnen verschillen zijn in de decoraties en de kwaliteit van individuele elementen, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze de flatterende snit en kleurrijke patronen hebben..

Laptop, tablet, smartphone – je rij winkels op de bank thuis

Bovendien profiteren die mensen wiens regio niet gezegend is met talloze traditionele kostuumwinkels aanzienlijk wanneer ze online dirndls kopen. Het feit dat bijna alle producten voor iedereen beschikbaar zijn in verschillende designs, wordt algemeen gezien als een van de grootste troeven van online retail. Dat je niet naar de dichtstbijzijnde stad hoeft te reizen om bij de juiste winkel te komen, scheelt echt veel tijd. Zeker omdat je niet gebonden bent aan openingstijden, wat vooral gunstig is voor 9to5-workaholics die tijdens de kernopeningstijden nog moeten werken. Met slechts een paar klikken krijgt u snel een overzicht dat u anders vele kilometers zou hebben gekost. Het is kinderspel om de gevonden klederdrachten te vergelijken en de prijs in de verschillende winkels te controleren. Denk hier aan de couponcodes! Een bepaalde winkel kan daardoor extra punten op je pro-con-lijst verzamelen.

Paar in kostuum

De winkel kan het voordeel van handgemaakte producten niet meer alleen voor zichzelf claimen. Succesvolle traditionele bedrijven en makers hebben de mogelijkheden van internet al lang ontdekt en verkopen hun merken ook online. Je hoeft dus niet zonder echt vakmanschap te doen.

Voor ons vrouwen is winkelen natuurlijk een leuke ervaring op zich – een evenement. De stoffen en de zitting op je eigen lichaam voelen en de kleuren met je eigen ogen zien, dat lijkt het grote pluspunt van buurtwinkels. Maar de voordelen van online kopen kunnen niet uit de hand worden gelopen, vooral niet met zo’n tijdrovende zoektocht, vooral omdat de winkels er alles aan doen om uw aankoop zo ongecompliceerd mogelijk te maken en de vermeende nadelen weg te werken met diensten zoals gratis retourneert om de laatste zorgen weg te nemen en weg te nemen met lange retourperiodes. Thuis afspreken voor een mini-modeshow en ongestoord kletsen kan ook een welkome afwisseling zijn van drukke winkelcentra. Daarentegen is online winkelen absoluut het absoluut stressvrije alternatief – blader naar dirndls vanuit het comfort van uw thuisbank of hangmat. Kan het nog makkelijker??

Wiesn, Wasen, Woasn al? – Een outfit voor het hele jaar

Het spreekt voor zich dat het Oktoberfest in München en de Cannstatter Wasen in Stuttgart niet voor niets tot de grootste en populairste volksfeesten van Europa of de hele wereld behoren. Vanaf 17.9. of 23.9. Twee weken lang worden beide festivalterreinen omgetoverd tot kleurrijke mensenballen, veelbelovende uitbundige, gelukkige momenten voor jong, oud en iedereen daar tussenin. Bovenal betovert de Münchense “Wiesn” bezoekers uit alle continenten. Het gekke is: ze zijn bijna allemaal goed gekleed in fijn traditioneel garen! Natuurlijk wil je daar niet onderdoen en op de een of andere manier hoort het erbij, zoals het goede oude Maß-bier.

Ketencarrousel kermis

Misschien vraag je je nu af: “Slechts twee weken per jaar een dirndl? Is het het echt waard?” Trachtenmode is maar zelden geschikt als musthave voor school en kantoor, maar dirndls en traditionele kostuums in het algemeen hebben de potentie om het hele jaar door een hoogtepunt voor je te worden. Traditionele festivals en evenementen bieden je eigenlijk de mogelijkheid om het hele jaar door een gloednieuwe dirndl te dragen. Vooral in het voorjaar, bijvoorbeeld als de bomen in bloei staan, harmoniëren de prachtig bloeiende bomen prachtig met de felle kleuren van een stijlvolle dirndl. Er zijn zeker geschikte gelegenheden in uw omgeving tijdens de jaarlijkse Volksfest-marathon, zelfs als deze misschien niet de media-aandacht krijgen van een Oktoberfest. Het is echter precies dit dat de zeer speciale charme kan creëren! Het is iets anders met vrienden en familie.

Overigens kunnen alle tips, bonnen en dergelijke natuurlijk ook heerlijk gebruikt worden bij het kopen van lederhosen. Elk onstuimig meisje is tenslotte blij met een geweldige jongen aan haar zijde.