Geloof het of niet, er zijn ook trends in dranken. Sommige zeer populaire drankjes veroveren plotseling het toneel, worden bijzonder populair en gaan dan langzaam in de vergetelheid. Zo namen ze 2-3 maanden geleden afscheid van de klassieke cappuccino, omdat de nieuwe Dalgona Coffee de harten veroverde van vele koffietantes over de hele wereld. Maar nu, kort voor het begin van de zomer van 2020, verandert de situatie diametraal. Mensen willen binnen een paar weken hun droomfiguur terug hebben en gezond en fit aan het nieuwe seizoen beginnen. Daarom is er momenteel veel vraag naar detox-thee en -drankjes die je slank maken, de stofwisseling stimuleren en het lichaam ontgiften. Een van die trendy drankjes is ongetwijfeld selderijsap. Hieronder leest u wat u nog meer moet weten over de gezondheidseffecten van deze detoxdrank en hoe u thuis zelf vers selderijsap kunt bereiden!

Gezond, fris, ontgiftend – selderijsap ligt momenteel op ieders lippen!

Selderijsap twee glazen groene trendy drank Selderijstengels bladeren

  • Het bleekselderiesap wint snel aan populariteit

Het vloeibare groen is al een tijdje trending op sociale media, met name Instagram en Twitter. Het bleekselderiesap werd erg populair door de publicatie “Medical Medium” van de Amerikaanse voedingsgoeroe en bestsellerauteur Anthony William.

Hij begon online een wellnessbeweging. Dit heeft talloze fans en volgers. Waaronder bekende persoonlijkheden uit de showbusiness zoals Gwyneth Paltrow en Miranda Kerr. Zo ontstond er een remedie van de frisse groene drank. Je moet het vers geperst drinken, bij voorkeur ‘s morgens op een lege maag. Het blik is ongeveer 500 ml per dag, maar je kunt met kleinere hoeveelheden beginnen. De hashtag “selderijsap” verkondigt dat een glas selderijsap in de ochtend veel gezondheidsvoordelen zal opleveren. Is dat waar of slechts een moderne mythe, we leggen het zo uit.

 Van groene smoothie tot medicinale drank!

Selderijsap een glaasje trendy groene drank bleekselderijstengels ernaast

 Gezondheidsexperts noemen selderijsap het nieuwe gezondheidselixer.

Selderijsap, groene trendy drank, stengels bleekselderij ernaast

  • Waarom wordt het selderiesap een remedie en elixer genoemd??

Selderijsap wordt natuurlijk gemaakt van bleekselderij. De knapperige groenten worden gebruikt in salades, dienen als smaakstof in sauzen en dipsauzen en kunnen rauw, gekookt, gebakken of gestoomd worden geconsumeerd. De groene groenten bevatten tal van vitamines, mineralen en superelementen. Deze zijn dan ook aanwezig in het vers geperste sap. Bijvoorbeeld vitamine K, dat botten versterkt, of vitamine C, dat bekend staat als een goede antioxidant en ontstekingsremmend werkt. Daarnaast zitten er ook vitamines van de B-groep, bètacaroteen en vitamine A in de bleekselderij, die allemaal de stofwisseling stimuleren. Voeg daarbij kalium, ijzer, magnesium, mangaan, kalium en fosfor. Deze geweldige combinatie kan alleen maar voordelen voor de gezondheid opleveren.

De groene bleekselderijstengels zitten boordevol vitamines, mineralen en superelementen.

Selderij sap groene bleekselderij sticks zeer gezond vol vitamines mineralen super elementen

 

  • Wat zijn de gezondheidsvoordelen van selderijsap??

Aan selderijsap worden veel gezondheidswonderen toegeschreven. Dit zijn de belangrijkste voordelen van de groene trendy drank op een rij.

  • Bevordert de spijsvertering: Het bleekselderiesap zou helpen bij maag- en darmproblemen door de spijsvertering te stimuleren. Zo worden winderigheid en constipatie voorkomen, brandend maagzuur, prikkelbare darm syndroom en diarree verlicht;

 

  • Heeft ontstekingsremmende effecten: Dankzij de vitamines en mineralen is het bleekselderijsap alkalisch en werkt het ontstekingsremmend. Bij bijvoorbeeld acne en eczeem verbetert het al snel de huid. Daarnaast helpt het bij gewrichtsproblemen, reumatische aandoeningen en auto-immuunziekten;

 

 In de Chinese geneeskunde wordt selderij gebruikt als een natuurlijk middel tegen rhema en hoge bloeddruk.

Volgens de Chinese geneeskunde helpt selderijsap tegen hoge bloeddruk in Rhema

  • Versterkt de botten en het hart: Dankzij het hoge gehalte aan vitamine K zou het selderiesap de botten en het hart versterken. Het heeft een bloedzuiverend, ontgiftend en antihypertensief effect;
  • Goed tegen uitdroging: Omdat het groene sap voor ca. 92% uit water bestaat, gaat het uitdroging tegen. Als je het ‘s ochtends drinkt, blijft je lichaam gehydrateerd. Je huid begint te gloeien;

 Drink ‘s ochtends een glaasje selderijsap en de kilo’s vallen vanzelf!

Selderijsap groen vers geperst drankje, gezond ontgiftend

  • Energieboost voor het hele lichaam: Met een glaasje vers geperst sap in de ochtend begin je de dag energiek en fit. Door de vitamines en mineralen die het bevat is selderijsap een voedingsrijk concentraat waar je veel energie van krijgt;
  • Heeft een ontgiftende werking en vermindert het gewicht: Omdat de groene trendy drank extreem weinig calorieën bevat en een ontgiftende werking heeft, verlies je, als je hem regelmatig drinkt, overtollig gewicht en wordt je slanker en eleganter. De kilo’s vallen als vanzelf naar beneden, maar je hebt geen honger, je voelt je fit en goed.

De nieuwe afslankhype is er!

Selderij sap groen wonderdrankje de nieuwe afslankhype

  • Hoe maak je het hippe drankje selderijsap thuis zelf klaar??

Een ding vooraf: selderijsap kan ook als kant-en-klaar drankje worden gekocht, bijvoorbeeld in biologische winkels, supermarkten of in sapbars in grote steden. Maar hoe verser, hoe beter! Het smaakt heerlijk als je het thuis zelf vers knijpt. Om het te bereiden, heb je alleen de stokjes nodig, niet de knol! Een sapcentrifuge kan erg handig zijn. Voor een glas van de groene drank heb je gemiddeld vijf tot zes stengels bleekselderij nodig. Deze moeten eerst worden schoongemaakt, gewassen en vervolgens grof in kleine stukjes worden gesneden. Deze gaan dan in de sapcentrifuge en binnen een minuut heb je je gezondheidselixer!

 Het bleekselderijsap is gemakkelijk thuis te bereiden.

Maak thuis bleekselderijsap Gebruik een sapcentrifuge

 De stengels bleekselderij moeten grof in kleine stukjes worden gesneden.

Selderijsap Snijd de stengels bleekselderij grof voor de sapbereiding

Als je geen sapcentrifuge in huis hebt, kun je de blender gebruiken. Voeg per stokje ca. 100 ml water toe aan de stengels bleekselderij, pureer fijn en filtreer. Je kunt de drank naar eigen smaak verfijnen, bijvoorbeeld met appels, komkommer, wortelen, citroensap of met een snufje cayennepeper.

Extra tip: Sommige mensen zijn gevoelig omdat ze bleekselderij niet goed verdragen! Als je een nierziekte hebt of momenteel zwanger bent, raden we de groene trendy drank ten zeerste af!

 Selderijsap wordt door velen geprezen als een natuurlijk wondermiddel!

Selderij Sap Jonge Vrouw Drinken Groen Geweekt Gezond Fit Natuurlijk Wondermiddel

 Je kunt de groene drank verfijnen met wortelen, appels, spinazie en chiazaden.

Selderijsap Selderijstengels Wortelen Appels Spinazieblaadjes Chiazaad

Selderij sap bleekselderij sticks twee groene appels spinazie bladeren

100% puur – een natuurlijke remedie.

Selderijsap gewassen stengels bleekselderij laat gehakte stukjes in een kom

Selderijsap Snijd de stengels bleekselderij in een kom

Selderijsap vers gewassen stengels bleekselderij natuurlijke remedie