Ja, de reisbureaus geven het onbedoeld toe: het uitgestrekte land in Noord-Amerika wordt echt onderschat als reisbestemming, hoewel het zijn gasten interessante natuurlijke schoonheden en het bruisende leven van zijn grote steden biedt. Als de reislust je al eerder naar Canada heeft gebracht, dan ken je de unieke landschappen van dit Noord-Amerikaanse land al. Maar als je nu van plan bent om naar Canada te reizen, zul je gefascineerd zijn door de uitgestrektheid van dit land, waar nauwelijks mensen wonen. Om eerlijk te zijn, het leven in het uiterste noorden van Canada is echt zwaar, vooral in de winter als de temperaturen veel dalen. Maar in de zomer kunnen toeristen hier echt genieten van de natuur. U zult echte natuurlijke schoonheden ontdekken in het westen van Canada, waar zee en kust met elkaar in wisselwerking staan. Hier vind je brede baaien, ruige kusten en prachtige landschappen die voor altijd zullen worden herinnerd.

 Kom nu op onze virtuele reis naar Canada, we zullen je in ieder geval een deel van de natuurlijke charme van dit land laten zien.

Canada adembenemende landschappen prachtige herfstkleuren rond Rock Lake in Algonquin Park Ontario

 Als je op zoek bent naar het origineel en het onbekende, reis dan naar Canada.

Houten brug Bow Lake Banff National Park Canada

  • Waarom zou je binnenkort een reis naar Canada plannen??

Er zijn zeker duizenden redenen om naar Canada te reizen, vooral wanneer het onbekende je lonkt. Hier zal de prachtige natuur je snel betoveren en nieuwe en betoverende beelden ontvouwen zich voor je ogen. Zo kunnen avonturiers in Canada bijvoorbeeld de Rocky Mountains bezoeken en onder de indruk raken van dit imposante decor. Hier gaat een adembenemende bergwereld voor je open, waarin je graag luistert naar de stilte van de omgeving. Wie op ontdekkingsreis gaat, is ook op de juiste plek.

 Als je dol bent op zulke afbeeldingen, reis dan naar Canada!

Inland Canada prachtige boten op het meer in Ontario

In Canada kunt u ook genieten van de lokale keuken. Op veel plaatsen kun je heerlijke vis rechtstreeks van de grill eten en de zeevruchten die zo populair zijn in Europa helemaal vergeten. Visspecialiteiten zijn niet alleen verkrijgbaar in het binnenland, maar ook in de grote steden. Vancouver, Toronto en Montreal maken indruk met hun stedelijke uitstraling en nabijheid van de natuur. Een geslaagde mix die je bij ons niet te zien krijgt. Deze Canadese steden moeten zeker op je reislijstje staan ​​als je het Noord-Amerikaanse land goed wilt leren kennen.

Geweldig panoramisch uitzicht op het centrum van Calgary.

Panoramisch uitzicht op het centrum met Calgary River op de voorgrond bergen op de achtergrond

  • Hoge bergen en eindeloze uitgestrektheid wachten op je in Canada

Canada is een land waar je vanaf het eerste moment verliefd op wordt en dat je niet meer loslaat. We willen je nu in ieder geval een klein deel van de prachtige natuur laten zien en met dit doel hebben we speciaal voor onze virtuele reis door dit land vandaag vijf reisbestemmingen in Canada geselecteerd. Zou je het leuk vinden om met ons mee te doen?

 De Georgsbucht is in 2009 door UNESCO erkend als biosfeerreservaat.

Georgian Bay Ontario Canada Puur genieten van de natuur veel blauwe waterrotsen

  • Georgian Bay, Ontario

Georgian Bay of Georgian Bay (zoals de Duitsers het noemen) ligt in de Canadese provincie Ontario en werd in 2009 door UNESCO erkend als biosfeerreservaat. Er zijn tienduizenden kleine eilandjes in de baai, daarom worden ze ook wel de Dertigduizend Eilanden genoemd. De grootste hiervan zijn Parry Island en Christian Island. Kampeerliefhebbers kunnen hier hun tenten opzetten en onvergetelijke dagen beleven midden in de natuur. Alle reizigers moeten de grotten rond George Bay verkennen en vanaf de kliffen van Indian Head Cove in het water springen.

 De Rocky Mountains zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de baai.

Kano's op Moraine Lake, Banff National Park Rocky Mountains Provincie Alberta Canada

  • Nationaal park Banff, Alberta

De Canadese provincie Alberta is de thuisbasis van het oudste nationale park van het land, gesticht in 1885. Banff National Park is een populaire bestemming voor veel wandelaars van over de hele wereld. Het water in de meren is zo blauw dat je niet eens meer aan de Caraïben denkt. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de Rocky Mountains, die je het liefste bewondert als je ‘s ochtends opstaat. De rest van de dag kan worden besteed aan wandelen of kajakken en de Canadese wildernis van dichtbij leren kennen.

 

 Zo ziet de zonsopgang eruit bij Moraine Lake in Alberta.

Prachtig panoramisch beeld van Calgary bij nacht

  • Prince Edward eiland

Vanuit het westen van Canada gaan we nu naar de oostkust, waar een eiland ligt dat de moeite waard is. Prince Edward Island is zeker een bezoek waard. Elke rotsachtige kustlijn met lange witte zandstrip die je al kent van andere toeristische plaatsen over de hele wereld vervaagt hier. Op Prince Edward Island vind je Red Sands Shoreon, waar het strand vurig oranjerood gekleurd is. En vergeet niet de mosselen te proberen in het Blue Mussel Cafe. De zeevruchten zijn hier niet voor niets beroemd. Het Fall Flavours Festival (31 augustus – 30 september) viert lokale gerechten en oude tradities door middel van verschillende evenementen over het hele eiland. Dit is een unieke culinaire en culturele ervaring voor alle toeristen.

 Prince Edward Island is zeker een bezoek waard. Hier is de kuststrook oranjerood gekleurd.

Prince Edward Island Canada Oranjerode zandstrip

  • Nog twee steden die je zeker gezien moet hebben in Canada

Op de virtuele reis door Canada van vandaag willen we weg van de bekende grote steden en je toch iets laten zien dat de moeite waard is. We hebben twee kleinere steden in de provincie Alberta geselecteerd die zeker de moeite waard zijn om een ​​keer in je leven te zien.

Prachtig panoramisch beeld bij nacht van Calgary, de grootste stad in de Canadese provincie Alberta.

Prachtig panoramisch beeld van Calgary bij nacht

  • Calgary, Alberta

Veel mensen associëren Calgary met de Olympische Spelen, die hier in 1988 werden gehouden. Calgary is de grootste stad in de provincie Alberta en de naam heeft etymologisch een Schots-Gaelische oorsprong en betekent zoiets als “strand op de weide”. Hier beleef je de langste zomerdagen van het continent, want de zon schijnt zelfs na 22.00 uur. Dit schept ook de beste voorwaarden om het Chasing Summer Festival bij te wonen en te genieten van live elektronische dansmuziek. Je kunt als eerste van je vrienden aanwezig zijn of?

Zonsondergang boven de Canadese stad Edmonton

Zonsondergang boven Edmonton Alberta Canada

  • Edmonton, Alberta

Calgary is zeker de place to be voor elektronische dansmuziek, maar Edmonton is de Canadese stad waar je veel volksmuziek kunt horen en leren liefhebben. Als hoofdstad van de provincie Alberta heeft Edmonton haar gasten nog steeds veel te bieden. Talrijke wolkenkrabbers bepalen het stadsbeeld, musea en galerieën vertellen de geschiedenis van de stad en doen verslag van het culturele leven hier. In augustus vindt hier het bovengenoemde volksfeest plaats en kun je ook dansen bij een concert. Als u echter zin heeft in een actieve vakantie, kunt u een kanotocht maken op de North Saskatchwan River. Of op een elektrische fiets een fietstocht door de River Valley maken? De beslissing is alleen aan jou! Je bent tenslotte op vakantie in Canada!

Onze redactie wenst je veel reisplezier en veel mooie ervaringen in Canada!

Een toeristische attractie in Edmonton, Canada is deze glazen piramide.

Glazen piramide in Edmonton Alberta Canada

Calgary Tower – de toren staat in het stadscentrum en is een symbool van Calgary.

Tour door Calgary Tower in het centrum van Canada

Prince Edward Island, van veraf gezien.

Prince Edward Island Canada van veraf gezien

Vanaf deze kleine houten brug heb je een prachtig uitzicht op het gletsjermeer en de nabijgelegen bergen.

Canada tour houten brug uitzicht op gletsjerbos in de buurt van bergen

 Wie de Canadese wildernis wil verkennen, komt hier aan zijn trekken.

 

Dunes Canadese wildernis interessant voor toeristen die door Canada toeren