Waarom is mei de beste tijd om een ​​korte trip naar Amsterdam te maken??

Buiten schijnt de zon steeds vaker en warmer en nu komen veel mensen in de verleiding om in het weekend te reizen en nieuwe plekken te ontdekken. Ben jij ook een van de reisliefhebbers, dan hebben we een heel bijzondere bestemming voor je voorbereid, namelijk Amsterdam! Het Venetië van het Noorden inspireert zijn talrijke gasten bij elk bezoek opnieuw en heeft altijd iets interessants te bieden voor jong en oud.

Amsterdam is een bijzonder populaire reisbestemming voor Duitsers

korte trip amsterdam om de hoofdstad van nederland te bezoeken

Hoe kom je in Amsterdam?

De Nederlandse hoofdstad bereiken is eenvoudig. Elke reis ernaartoe duurt slechts een paar uur en is gemakkelijk en comfortabel. Voor veel toeristen is en blijft de trein het onbetwiste goedkoopste vervoermiddel, vanwege de voordelige aanbiedingen voor korte en weekendtrips.

Dit spaart je portemonnee en voorkomt vervelende files. Er zijn echter mensen die van reizen houden en die hun reis altijd individueel willen maken, daarom geven ze de voorkeur aan de auto- of busreis naar Amsterdam. En anderen geven de voorkeur aan de korte termijn vlucht, die mogelijk is vanaf alle Duitse luchthavens. Het is in principe geheel aan u welk vervoermiddel u kiest voor uw korte trip naar Amsterdam. Maar één ding is zeker: dit wordt geweldig en veelbewogen!

Elke trip naar Amsterdam is kort en comfortabel

korte trip amsterdam zoveel mogelijkheden om de hoofdstad van nederland te bezoeken

Waarom Amsterdam bezoeken in mei?

Een korte trip naar Amsterdam in mei wordt in een mum van tijd een echte belevenis. Bovenaan de to-do lijst van de talrijke gasten van de Nederlandse hoofdstad staat zonder twijfel een bezoek aan de beroemdste tulpentuin van Nederland, Keukenhof. Dit is eigenlijk het grootste bloemenpark ter wereld, waar bezoekers in de weken van mei meer dan 7 miljoen bloeiende bolbloemen kunnen bewonderen, waaronder zo’n 800 soorten tulpen. Geurige lindebomen banen de weg door het park en leiden toeristen van de ene attractie naar de andere. Hier kunt u unieke bloemenshows, spectaculaire inspiratietuinen en verrassende buitenevenementen bijwonen. De prachtige bloemententoonstellingen trekken bezoekers als magneten aan.

 Dompel je onder in de kleurrijke bloemenzee op Keukenhof!

korte trip amsterdam bezoek keukenhof

Ook aan de kleintjes is gedacht in dit bloemenpark; ze hebben de beschikking over een kinderboerderij, een labyrint en speeltuinen. Als je dit jaar de kleurrijke bloemenzee en mensen in de Keukenhof wilt ervaren, moet je opschieten en tickets boeken, want de grootste attractie van Amsterdam staat dit jaar in het teken van “Dutch Design” en blijft open voor gasten van verschillende achtergronden tot eind mei Naties open.

 Bloemenpark Keukenhof is zeker een bezoek waard!

korte trip amsterdam keukenhof prachtige bloemen en een prachtige mix van kleuren

Geweldig programma voor alle cultuurliefhebbers

Ook voor cultuurfanaten heeft Amsterdam veel te bieden. Hier kun je jezelf terugvoeren naar de “gouden eeuw” van Nederland, naar de tijd van de grootste meesterwerken van Nederlandse kunstenaars! Het onlangs gerestaureerde Rijaksmuseum heeft zijn deuren heropend voor lokale en internationale gasten. Het meest waardevolle schilderij hier is Rembrandts “Nachtwacht”, een werk uit 1642 dat alle bezoekers en kunstcritici inspireert. De rijke museumcollectie omvat andere waardevolle schilderijen, maar ook moderne foto’s en drukwerken.

 Het Rijaksmuseum trekt jaarlijks miljoenen bezoekers

bezoek amsterdam bezoek rijaksmuseum

Gepassioneerde aanhangers van de Nederlandse kunst mogen het Van Gogh Museum zeker niet missen en een bezoek brengen aan zijn voormalige woonhuis. De laatste is nu ook omgebouwd tot museum. Beide gebouwen hebben een opmerkelijke architectuur en bevatten de werken van ‘s werelds beroemdste schilder Vincent van Gogh. Maar als je meer geïnteresseerd bent in hedendaagse kunst, raden we een bezoek aan het Stedelijk Museum aan. Hier kunt u urenlang meer dan 90.000 moderne schilderijen, grafiek, foto’s en sculpturen bekijken en bewonderen. Ook het Anne Frank Huis in Amsterdam is erg populair, waar het dagboek van het kleine joodse meisje te zien is, dat vertelt over haar overlevingsstrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis kunnen zich nog steeds verheugen op het Historisch Museum in Amsterdam, dat een diepere kijk in de tradities van het land mogelijk maakt.

Tijdens je korte trip moet je echter voldoende tijd hebben om musea in Amsterdam te bezoeken

korte trip amsterdam stedelijk museum

De tocht over de Amstel is een onvergetelijke ervaring

korte trip amsterdam heb geweldige ervaringen in amsterdam

Een rondvaart door het Venetië van het Noorden

De beroemde rivier de Amstel doorkruist de Nederlandse hoofdstad en is dag en nacht een grote trekpleister.Duizenden mensen beginnen hun dag met een lange wandeling langs de Merel. Toeristen bewonderen vanaf het water de unieke architectuur van de patriciërshuizen in de Amsterdamse binnenstad. Voor alle Amsterdammers die absoluut de grachten willen zien en de Noordzeebries van dichtbij willen voelen, is een boottocht door de waterkanalen van de stad gewoon een must!

 De rivier gaf de stad ooit zijn naam

amsterdam sightseeing de rivier de amstel

Waar te verblijven en goed te eten in Amsterdam?

De parel van het noorden verbergt vele andere bezienswaardigheden en leuke verrassingen. Hier willen we alleen het bekende Pulitzer Hotel in Amsterdam noemen, dat vaak in het middelpunt van de belangstelling staat. In een ingewikkeld labyrint van 25 grachtenpanden vindt de gast een geslaagde mix van noordelijke elegantie en landelijke tradities. In de talrijke restaurants van het hotel wachten culinaire specialiteiten op hun gasten. Avonturiers en nachtbrakers hangen graag rond in restaurant Vermeer in de rosse buurt van de stad. De fijne keuken verwent het gehemelte en de goede wijn laat je ziel bungelen. Deze plek moet je zeker bezoeken tijdens je korte verblijf in Amsterdam!

Feestgangers komen aan hun trekken in de Nederlandse metropool

bezoek amsterdam restaurant Vermeer

Last but not least willen we alle winkelliefhebbers ook nog een goede tip meegeven: ga op een heuse shoppingtour door het centrum van Amsterdam en je krijgt er geen spijt van. Hier vind je gemakkelijk alles wat je hartje begeert! Maak vandaag een korte trip naar Amsterdam en breng onvergetelijke dagen door in de Nederlandse hoofdstad!

amsterdam bezoek anne frank huis

korte trip amsterdam pulitzer hotel

amsterdam bezoek historisch museum amsterdam

korte trip naar amsterdam van gogh museum

korte trip amsterdam bezoek keukenhof genieten van de schoonheid van bloemen