reisavontuur idee vakantie zee extreem reisavontuur

Deze 10 adrenaline-aangedreven extreme reisavonturen zullen je hart sneller doen kloppen

Sommige reizigers leven op de rand van gevaar. Deze avontuurlijke jagers zijn nooit tevreden met het doorbrengen van hun vakantiedagen op het strand en gaan op hun vrije dagen op zoek naar avontuur. Als een baan om de aarde, duiken in water vol haaien, of van dichtbij en persoonlijk komen met een gorilla wordt hoe jouw idee van plezier klinkt, dan heb je geluk.

Wij hebben 10 extreme reisavonturen gevonden om je hart sneller te laten kloppen en in het geval dat je nog niet helemaal klaar bent om in brand te worden gestoken in een eersteklas filmstunt, hebben we onze duik naar de “Titanic” voor je. Bij de avontuurlijke reizen hebben we ook een soortgelijk alternatief opgenomen, zij het een met minder adrenalinestoot.

 Als je adrenaline door alleen al het kijken naar The Fast and the Furious omhoog schiet, zal je hart het gevoel hebben dat het uit je borstkas springt wanneer je het echte werk ervaart.

auto's avontuur snel dragracen extreem reisavontuur

Dragracen

Straatracen is illegaal, maar er zijn genoeg gezagsgetrouwe dragster-racescholen. Doug Foley’s Dragster Racing School (www.dougfoley.com) heeft verschillende openbare evenementen in het hele land (data nog steeds gepland voor 2010 in Phoenix, Las Vegas en meer); Kies voor de hoogste HBM (hartslagen per minuut) voor het Super Dragster multipack, een eendaags extreem reisprogramma met veiligheidsinstructies en stapsgewijze kennismaking met je auto. Dan is het tijd om de baan op te gaan, het gaspedaal in te trappen en het te doen zoals Mario Andretti.

Optie met minder adrenaline: Nog niet helemaal klaar om achter het stuur te kruipen? Ga zelf achter Andretti zitten en rijd met hem mee door je aan te melden voor een Mario Andretti Dream Day (georganiseerd door de Mario Andretti Racing School; dev.andrettigordon.com; datums en locaties voor 2010 nog open). Ja, handtekeningen zijn inbegrepen.

 Gorilla Safarigorilla safari extreem reisavontuur idee vakantie extreem reisavontuur

Voor de kans om in contact te komen met een van ‘s werelds meest bedreigde diersoorten, treed in de voetsporen van Dian Fossey, de antropoloog die in de film te zien is Gorilla’s in de mist 1988 werd vereeuwigd. Er bleven niet meer dan 790 berggorilla’s over, maar Rwanda’s Vulcanoes National Park is nog steeds de beste plek ter wereld om een ​​van deze zachte herbivoren te spotten. Hun onderscheidende persoonlijkheden zijn schattig, en terwijl de ruïnes van het Karisoke Research Station, waar Fossey werd gedood en begraven, zelf erg wendbaar zijn. JK Safaris organiseert vierdaagse safari’s naar het gebied met verblijven in eco-lodges.

 Optie met minder adrenaline: als je niet klaar bent voor de extreme reis die nodig is om in de voetsporen te treden van de berggorilla’s, een bezoek aan de Monkey Mountain (www.montagnedessinges.com) in Frankrijk Andere interacties tussen primaten: de 280 berberapen lopen vrij rond tussen de bezoekers, maar wees voorzichtig: het is bekend dat deze sluwe wezens voedsel rechtstreeks uit de handen van bezoekers nemen!

 Een sport die bergbeklimmen net zo spannend maakt als naar beneden komen

heliski-idee avontuur sneeuw bergen extreem reisavontuur

 Heli-ski

Als je een eersteklas skiër bent met een voorliefde voor adrenaline, ga dan van de piste af en vlieg de lucht in door op de helikopter te springen en te heliskiën, een sport die bergbeklimmen net zo opwindend maakt als naar beneden komen. Gelokt door de belofte van ongerepte hellingen, wilde afzondering en uitdagend terrein, voor degenen die het aandurven om vanuit de lucht toegang te krijgen tot anders ontoegankelijke toppen. Valdez Heli-Camps (www.valdezhelicamps.com) organiseert reizen naar het Chugach-gebergte in Alaska; Echte extreme sportliefhebbers boeken het vier- of zesdaagse arrangement ‘Summit Sounds’, dat de 13.000 meter hoge top van Chugach bedwingt en accommodatie biedt op een schip (inclusief helikopterlandingsplatform) voor anker in Prince William Sound.

Minder adrenaline optie: wees bang om te vliegen?

heliski idee reizen vakantie adrenali avontuur extreem reisavontuur

Overweeg in plaats daarvan skitochten in de Colorado Rockies; Paragon Guides biedt geweldige tours buiten de gebaande paden voor een minder extreem reisavontuur in de sneeuw.

  Als je een ervaren bergbeklimmer bent, bieden Adventure Consultants topexpedities naar Nepalde adrenaline extreme reisuitrusting

 Rotsklimmen

Net als de heilige graal van het bergbeklimmen, speelt de legende van de Mount Everest een grote rol in de hoofden van reizigers, en met een goede reden: het riskeren van de doorgang door de “death zone” (die elk jaar meerdere levens kost) en het bereiken van de top, is de succes van het leven. Als je een ervaren bergbeklimmer bent, Adventure Consultants (www.adventureconsultants.com) Topexpedities naar Nepal die ongeveer $ 65.000 kosten en waarvan niet gegarandeerd wordt dat ze worden beklommen.

Minder adrenaline-optie: als je gewoon Everest wilt zien..

extreem reisavontuuridee everest omvat extreem reisavontuur

 Optie met minder adrenaline: Als je gewoon Everest wilt zien, maar niet je leven wilt riskeren op een extreme reis (of niet al je spaargeld wilt uitgeven om het te doen), zijn er volledig uitvoerbare (en goedkopere) reizen naar het basiskamp.

 Sandboarden is een extreme sport voor vier seizoenen

extreem reizen avontuur sandboarden

 Of je nu overweegt te stoppen met snowboarden of gewoon niet kunt wachten tot de winter om de helling af te dalen, probeer je board vast te maken en een berg zand aan te pakken. Sandboarden is een extreme vierseizoenensport die recentelijk populair is geworden onder snowboarders die worden omringd door surrealistische woestijnlandschappen op zoek naar een soortgelijke adrenalinestoot. Natuurlijk kun je proberen te surfen in de duinen op je plaatselijke strand, maar voor de juiste deal ga je naar Cerro Blanco in de buurt van het Andesgebergte in Peru om de hoogste zandduin ter wereld te vinden. Peru Adventure Tours biedt extreme reisexcursies van acht uur, inclusief huur van een bord en lunch.

Geniet van een geweldige, onvergetelijke vakantie

sandboard idee avontuur reizen vakantie

 Raadpleeg onze Peru Reisgids voor meer informatie over reisplanning en gebruik vervolgens onze Reiszoekopdracht – Prijsvergelijking – om vluchten, hotels, cruises en meer reisaanbiedingen naar Peru te vinden.

 Duiken met haaien

extreem avontuur reizen vakantie adrenaline pompen

indien De witte haai Als je niet permanent uit het water bent gejaagd, pak dan je spullen en ga diepzeeduiken met de haaien voor de kust van Cape Point, Zuid-Afrika. Apex Shark Expeditions biedt dagtochten in False Bay tussen november en juni (ongeveer 30 minuten van Kaapstad) en nodigt je uit om meer dan een uur te zwemmen met mako en blauwe haaien zonder iets anders dan een nat pak tussen jou en hun vinnen.

 Optie met minder adrenaline: bekijk ‘s werelds grootste roofhaai..extreem reisavontuuridee oceaan

Optie met minder adrenaline: Bekijk ‘s werelds grootste roofzuchtige haai – de grote witte – in de Pacifische wateren rond Isla Guadalupe in Mexico. Toegegeven, er wordt nog steeds genoeg adrenaline gepompt, maar de iets minder extreme reisoptie van Shark Diver plaatst je onder water – veilig achter tralies – in een veilige stalen kooi.

 extreme reisavonturenwereld

 Ruimtereis

De typische vakantie zal je bevrijden van de zware werkdag, maar de 10-daagse ruimtereis aangeboden door Space Adventures uit Virginia schiet je van een lanceerplatform in Kazachstan in een echte baan om de aarde waar de zwaartekracht zelf niet langer nodig is terwijl je om de wereld draait elke 90 minuten. Maar als de gedachte aan meeliften op een Russische raket van $ 40 miljoen je extreme reisdromen met de grond gelijk maakt, wacht dan op een comfortabele stoel op Richard Branson’s Virgin Galactic, die in 2010 zijn eerste bemande vluchten lanceerde: goed betalende passagiers moeten op zijn minst wachten tot 2012 om op suborbital-vluchten te komen, maar ze brengen u relatief goedkope “slechts” $ 200.000 in rekening.

Optie met minder adrenaline: Spanning zonder zwaartekracht voor een nog minder astronomische prijs zijn beschikbaar in Las Vegas of Cape Canaveral en Titusville, beide in Florida, via Zero G (www.gozerog.com; een dochteronderneming van Space Adventures), waar het mogelijk is om via dezelfde parabolische manoeuvres gewichtloosheid te simuleren die werd gebruikt om een ​​levendige Tom Hanks in Apollo 13 filmen.

  Natuurlijke grotten verkennen krijg de adrenaline pompende grot

Abseilen vanaf de zijkant van een kalkstenen klif, knijpen door vochtige spleten met gloeiende vuurvliegjes, uit een ondergrondse waterval springen en “zwartwaterraften” in de ondergrondse stroomversnellingen in de Ruakuri-grot, onderdeel van het bovenaardse Waitomo-grottensysteem in Nieuw-Zeeland . Het vijf uur durende Black Abyss-reisavontuur aangeboden door The Legendary Black Water Rafting Co. (www.waitomo.com/zwart water raften), is de meest veeleisende van de regionaal begeleide extreme reistochten, met een mix van klimmen, abseilen en grotbuizen.

 Optie met minder adrenaline: Voor een minder uitdagende binnenlandse afdaling, ga naar Carlsbad Caverns National Park (www.nps.gov/cave) in het zuiden van New Mexico. In plaats van rivieren en watervallen zijn de 300 grotten hier uitgehouwen door kalksteenoplossend zwavelzuur, wat zorgt voor een veel drogere – en toch “diep” bevredigende – ervaring.

U kunt meer informatie over reisplanning lezen in onze Nieuw-Zeeland reisgids en vervolgens onze reiszoekopdracht – prijsvergelijking gebruiken om vluchten, hotels, cruises en meer reisaanbiedingen naar Nieuw-Zeeland te vinden.

 Voor de smaak van achtervolgingen, brandende gebouwen en gratis gevallen uit edgy actiefilms, ga naar Las Vegas

reizen vakantie extreem film avontuur

Stunttraining

 De kost verdienen als stuntartiest klinkt voor de meeste mensen gek, maar als je denkt dat je een adrenalinejunkie bent, klinkt het misschien als een droombaan.Thrillseekers Unlimited biedt adrenaline-pompende extreme reiservaringen – lessen van werkende SAG-stuntprofessionals; boek de vijfdaagse stuntervaring en je vecht tegen stunt en wordt zelfs in brand gestoken door je goed opgeleide stuntinstructeur.

Optie met minder adrenaline: Maak je klaar voor je close-up hoogspringen en probeer een tandem-skydive – ze worden aangeboden op honderden locaties in het hele land.

 Raadpleeg onze Las Vegas Reisgids voor meer informatie over het plannen van uw reis en zoek vervolgens naar reisaanbiedingen naar Las Vegas.

  Duik naar de “Titanic”extreem reisavontuur onder water

Je hebt de film gezien, maar je bent nog niet klaar om de RMS Titanic van dichtbij te zien. Je hoeft geen zeewetenschapper te zijn om naar het scheepswrak van alle scheepswrakken te gluren, en je hoeft ook niet naar Newfoundland te gaan, waar The Great Canadian Adventure Company expedities aan boord van de Akademik Keldysh exploiteert een Russisch onderzoeksschip dat bijna 4 mijl onder water kan afdalen om de rustplaats van het schip te bereiken. Het voorrecht om de Titanic van dichtbij te zien kost bijna $ 55.000, maar voor zowel fanatici als extreme reisjunkies is dat een kleine prijs om een ​​​​van de eerste niet-wetenschappers te zijn die de duik neemt.

Optie met minder adrenaline: Als je zakken niet zo diep zijn, zou een snorkeltocht in de Bahama’s een deel van je nieuwsgierigheid moeten bevredigen – minus de aanzienlijke kosten. Bimini, Grand Bahama, Paradise en de Andros-eilanden hebben allemaal scheepswrakken net voor de kust; alles wat je nodig hebt om te beginnen met verkennen, zijn je masker en flippers.

Gebruik onze reiszoekopdracht – prijsvergelijking om vlucht-, hotel-, cruise- en andere reisaanbiedingen te vinden.