Het hele gezin kijkt het hele jaar uit naar de jaarlijkse vakantie. In de zomer moet het vier weken op rij zijn. Zon, strand en zee en vooral redelijk geprijsd en toch zo comfortabel mogelijk. De reis is gepland met de auto en natuurlijk met kinderen. Plannen, organiseren en uiteindelijk boeken gebeurt ruim van tevoren.

Het moet een prachtig hotelcomplex worden in het midden van het zuidelijke hart van Italië en het liefst met maaltijden, dat wil zeggen halfpension of zelfs volpension, als de prijs goed is. Het hele jaar door wordt er gretig gespaard om jezelf ook echt te trakteren op deze unieke jaarlijkse vakantie. U kunt eindelijk ontspannen van de stress van het werk en ontsnappen aan het dagelijks leven. De auto is nagekeken, de banden zijn goed, de tank is vol en de motor loopt.

De reis naar het zuiden kan beginnen met je koffers gepakt en kinderen aan boord. Maar zelfs aan het begin van de reis kan het mis gaan, en voordat u zelfs maar op uw bestemming bent aangekomen, kunnen er een aantal onvoorziene dingen gebeuren die uw vakantie al snel verpesten. Op dezelfde manier kan de veronderstelde droomvakantie, wanneer u ter plaatse aankomt, in een nachtmerrie veranderen als niets is zoals u zich had voorgesteld. Een goede bescherming vooraf kan heel belangrijk en van groot voordeel zijn.

vakantietips met de auto

De auto staakt

Reizen met de auto moet echt goed doordacht zijn voor lange afstanden. Zeker als het gaat om routes die ruim 1.000 kilometer naar het zuiden liggen. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de temperaturen gestaag oplopen en dat de hitte voor menig auto een probleem kan zijn. De radiateur en het koelsysteem van de auto moeten goed werken en moeten dienovereenkomstig worden gecontroleerd. Pauzes en kleine stops kunnen de temperatuur van de motor enigszins helpen regenereren en de bestuurder kan ook een paar uur rusten. Mocht de auto pech hebben en het is niet meer mogelijk om verder te komen, dan dient u zich ruim van tevoren te beveiligen en diverse mogelijkheden voor retourtransport open te houden. Adequate ADAC-bescherming is hier bijvoorbeeld goud waard. Zelfs zonder auto aan uw vakantie beginnen is nog steeds mogelijk, afhankelijk van de dekkingsomvang.

vakantietips waar u op moet letten

Vlucht geannuleerd

Dit kan ook gebeuren en is een absolute nachtmerrie voor elke vakantieganger. Als het een weergerelateerde storing is, spelen hogere machten een rol, waaraan men eigenlijk altijd overgeleverd is en waar men eigenlijk altijd rekening mee moet houden. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden voldoende compensatiemogelijkheden, al is dit niet altijd het geval. Vooral bij tussenstops of tussenstops met aansluitende vluchten kan een simpele vlucht naar de bestemming een odyssee worden die zich over meerdere uren uitstrekt en al een of andere vakantiedag heeft opgeslokt. Ook hier kunt u zich vooraf verzekeren of, afhankelijk van de betreffende luchtvaartmaatschappij of de betreffende reisorganisator, uw verantwoordelijkheid nemen. De respectieve rechten en plichten van luchtvaartmaatschappijen en reizigers zijn in de regel verankerd en vermeld in de contracten. Zowel schadeclaims als schadevergoedingen kunnen hier zeker in behandeling worden genomen.

heb een perfecte vakantie

Goed beveiligd in geval van nood

Om jezelf ruim van tevoren te beschermen tegen grote en kleine problemen, is het niet verkeerd om jezelf dienovereenkomstig te beschermen. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een goede optie aan, bijvoorbeeld via een overeenkomstige optie Compact reisbeschermingspakket Bij. Zo heb je meerdere vliegen in één klap gedekt en kom je er meestal veel goedkoper mee weg dan met verzekeringen die alleen individuele gevallen dekken en ook alleen voor individuele omstandigheden. Het is belangrijk om de kleine lettertjes goed te lezen, in hoeverre en onder welke voorwaarden dekking gegarandeerd is.

hotelkamers correct boeken

Het hotel, één bouwplaats

Eindelijk. Na enkele uren vermoeiende rit dan dat.Het zogenaamd moderne en comfortabele hotel met vier sterren blijkt een absolute bouwplaats te zijn, die ook extreem onrein en onhygiënisch is. De kamers zijn krap en klein en zeker niet zoals geadverteerd en geadverteerd. De badkamer, een enkele hut met schimmel in de douche en verroeste armaturen. De bedden zakten door en in plaats van de zee zoals beloofd, valt het uitzicht vanuit het raam direct op een bouwplaats naast de deur. Wat nu? Klagen bij het hotelmanagement helpt vaak, maar zelfs het aangeboden alternatief kan een nachtmerrie zijn als het in hetzelfde huis wordt aangeboden.

Ook hier is het belangrijk om te weten dat je vooraf goed beveiligd bent en voorbereid bent op de eventualiteit. Niet elke accommodatie is precies zoals beloofd en niet elke organisator houdt zijn woord. Juridische waarborgen zijn goed, maar helpen niet zo snel ter plaatse en treden niet altijd direct in werking.

flinke vakantietips voor een perfecte vakantie