Warm in bed de winter door

Er is bijna niets beters aan het begin van de winter dan zo warm mogelijk in bed te kruipen. Naast een redelijk matras is ook het juiste dekbed behulpzaam en bepalend. Voor het koude seizoen zijn er verschillende opties voor elk type en elke smaak.

Een goed dekbed is ongeveer net zo belangrijk als een matras.

Warme dekbedden

Afbeeldingsbron: Nenad Aksic 292934828 / Shutterstock.com

In bed gaat het niet alleen om het juiste matras, maar vooral om het juiste dekbed om het koude seizoen comfortabel en warm door te komen. Maar moeten goede dekbedden altijd duurder zijn? Of zijn er ook goedkopere varianten die hun doel nog dienen? Een belangrijk criterium is natuurlijk de maat. De afmetingen van het dekbed moeten idealiter overeenkomen met de afmetingen van de matras om het gewenste verwarmende effect te bereiken.

zonder titel-1600x1200

Bron: www.mein-deal.com/betthaben-schnaeppchen-guide/

Om ervoor te zorgen dat er geen blootgestelde lichaamsdelen zijn die ‘s nachts kunnen bevriezen, is het des te belangrijker dat de maat van het dekbed geschikt is voor de maat van de matras. De twee kolommen aan de linkerkant tonen de afmetingen van de matras. In de middelste kolom voor hoeveel personen het geschikt is. En in de twee kolommen aan de rechterkant zie je de afmetingen van het dekbed dat het beste past bij de bijbehorende matras. Als vuistregel geldt echter dat het dekbed niet meer dan 50 cm breder mag zijn dan de matras die erbij hoort.

Waar moet je op letten bij het kopen van een dekbed?

Bij het kopen van een dekbed moeten natuurlijk bepaalde criteria in acht worden genomen, zodat u zich geen vervelende slechte koop kunt veroorloven:

  • Donskwaliteit: in de regel met de dons De regel is: hoe beter de vulkracht, hoe efficiënter ze ook isoleren. Het vermogen van dons om een ​​bepaald volume te vullen wordt beschreven als vulkracht. Er wordt onderzocht in hoeverre ze weer kunnen uitzetten als ze worden samengedrukt.
  • Overtrekkwaliteit: Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van het dekbed moet van hoge kwaliteit zijn. Zodat er ‘s nachts geen open plekken op het lichaam kunnen verschijnen, is het belangrijk dat de deken zich bijna perfect aanpast en het lichaam omhelst.
  • Thermische klasse: Er is voor elk seizoen verschillende warmteklassen, zodat u zich kunt aanpassen aan elk weer en elke temperatuur, zelfs ‘s nachts. Klasse 1 is ideaal voor de zomer, klasse 2 voor de lente, klasse 3 voor de herfst en klasse 4 voor de winter.
  • Grootte: Er moet ook op worden gelet dat er geen open plekken zijn waar de kou op winternachten kan binnendringen. Het plafond mag hiervoor niet te klein zijn. Maar ook niet zo groot, zodat de helft van het plafond niet op de slaapkamervloer komt.

Waar kun je een dekbed kopen??

In principe zijn er maar twee opties: u kunt advies inwinnen bij de juiste winkelier of u kunt op internet zoeken. Beide hebben hun voor- en nadelen: de klant vindt het misschien goedkoper op internet, maar de informatie van soms zelfbenoemde experts is veel te rijk en spreekt zichzelf tegen. Het is dus moeilijk om een ​​uitgebreide beslissing te nemen na het doen van het onderzoek. Het enige dat hierbij kan helpen is persoonlijk advies, wat weer wat duurder kan zijn.

Het hele jaar door dekbedden of speciale dekbedden voor het koude seizoen?

Dekbedden zijn bijzonder goedkoop in de online shop amazon.de kopen. Hier kunt u bijvoorbeeld goedkope dekbedden kopen die universeel inzetbaar zijn voor elk seizoen en elke temperatuur. U moet echter nog steeds een speciale winterdeken denk aan, waarin je je kunt nestelen, vooral in het koude seizoen. Deze bieden zeker hun voordelen:

  • Dekbedden gemaakt volgens het holle vezel principe slaan warmte beter op
  • Deze deken is ideaal voor mensen die zelfs in de winter met het raam open slapen

Welke soorten winterdekens zijn er??

Ook hier zijn er differentiatiemogelijkheden en beslissingen die genomen moeten worden bij de aankoop. Winterdekens bestaan ​​in zowel synthetische als natuurlijke donsveren. De synthetische dekens zijn meestal goedkoper, maar kunnen nog steeds hun doel dienen als ze goed zijn gemaakt. Als het gaat om dekens met donsveren, moet u heel voorzichtig zijn dat u de juiste kwaliteit voor uw geld krijgt. Zo moeten de dieren waarvan het dons afkomstig is, vooraf op een diervriendelijke manier zijn gehouden. Een winterdeken moet voldoende gewatteerd zijn. Zo kan voorkomen worden dat de binnenwerk te veel wegglijdt.

Was linnen infographic

Bedlinnen werd in 2016 vrij vaak gewassen in Duitsland. Dit kan ook te maken hebben met het feit dat veel mensen zweten in bed. Nogmaals, dit komt omdat veel mensen het verkeerde beddengoed gebruiken. Er zijn veel opties, zoals bepaald natuurlijk of polyester beddengoed, om overmatig zweten ‘s nachts te voorkomen. Bron infographic: eigen illustratie.

Waar kun je een dekbed laten wassen??

De meeste dekens kun je zelf wassen. Wel is het raadzaam om het plafond door een professional te laten reinigen. Ook al is het misschien wat duurder, het dekbed heeft een langere levensduur en je hoeft minder vaak een nieuw dekbed te kopen. Dit heeft weer geld bespaard.

Waar moeten mensen met een allergie op letten bij het kopen van een dekbed

Er zijn nu veel manieren voor mensen met een allergie om allergische reacties te voorkomen: De hoes van het dekbed moet idealiter gemaakt zijn van puur en ademend katoen. Voor het interieur worden zowel synthetische vezels als dekens van natuurlijk dons aanbevolen. Er is ook speciaal beddengoed voor mensen met allergieën die pollen kunnen afstoten. Afhankelijk van de zorgverzekering kun je subsidies en financiële ondersteuning krijgen bij het kopen van zo’n deken.

Hoe moet men het dekbed verzorgen, wassen en behandelen??

 Zelfs dekens die allergievriendelijk zijn, moeten zo vaak mogelijk worden geventileerd. Daarnaast is het aan te raden om het beddengoed te verschonen om een ​​keer per week te veranderen en wassen op hoge temperatuur gedurende ten minste 40 minuten. Dit is de enige manier om de groei van mijten te beperken.

Afbeeldingsbron: Nenad Aksic 292934828 / Shutterstock.com