De lente van 2019 is nog niet voorbij, maar vandaag willen we alvast een kijkje nemen naar de volgende. Want daar heb je heel veel leuke modetrends waar je aan kunt wennen. De modecollecties die momenteel te zien zijn, zoals deze van Alexander McQueen, geven ons daar een idee van. Zoals de laatste jaren zo vaak het geval is, ligt de focus op mannelijkheid. Je hebt te maken met de klassieke en moderne beleving ervan. Dit is een provocatie voor consumenten en kijkers, maar ook een kans om hun eigen actuele positie te formuleren. Laten we eens kijken naar de individuele aspecten van deze collectie!

Zo kun je een klassiek pak opfleuren met moderne kleuren

Paars en zwart - geweldig idee voor de modetrends

Eerdere trends volgen

De continuïteit is heel typerend voor de laatste collecties van Alexander McQueen. In deze collectie, gewijd aan het komende voorjaar, zien we een duidelijke connectie met de outfits van afgelopen najaar. Dit is meer een eerbetoon aan de klassieke Engelse stijl, die echter op ongelooflijk veel manieren is geïndividualiseerd.

De modernisering wordt grotendeels gerealiseerd door de details. Het kan bijvoorbeeld zitten in de verrassende uitvoering van de details, in de hergebruikte materialen of in de keuze voor originele afmetingen van de ornamenten. We zien in ieder geval altijd een duidelijk commitment aan de oorsprong van de originele stijl, de traditie waarvan de klassieke pakken uit de collectie volgen.

Idee voor creatief gebruik van lengtes

Modetrends - grijs design - geweldig idee

De gebruikte stoffen

Een heel belangrijk aspect van de collectie dat het uniek maakt, zijn de stoffen die daar worden gebruikt. Ze zijn absoluut essentieel bij het bepalen van het doel van het toepassen van de klassieke pakken uit de Alexander McQueen Spring Collection. Zwart katoen is gebruikt voor strengere outfits. Deze outfits zijn ook ideaal voor officiële gelegenheden. Angorawol is de meer plechtige variant die je zou dragen op een rode loper of op een zeer officiële bruiloft. Eronder zou je zwarte kant kunnen dragen die nog steeds plechtig maar casual genoeg zou zijn voor de afterparty.

Zilver en zwart – klassieke glans in een zeer moderne vorm

Modetrends grijs en zwart

Afwisseling door lagen, lengtes en patronen

De verschillende variaties van deze klassieke outfits noemden we al expliciet als hoofdaspect van de Alexander McQueen lentecollectie. Ook werd de oorspronkelijke benadering van de uitvoering van de ornamenten en details genoemd. Hiermee zijn de strategieën voor individualisering echter niet uitgeput. Binnen de collectie vallen vooral langere (dan gebruikelijke) jassen op. Deze zijn naar smaak en persoonlijke structuur aan te passen. Meerdere lagen in het pak zijn een ander opvallend kenmerk. Tot slot zijn bloemmotieven zeker het vermelden waard. In een gemoderniseerde uitvoering zijn ze vaak te zien in de herenpakken uit het assortiment van Alexander McQueen voor het voorjaar van 2020. Niet alleen daar trouwens, maar ook tijdens optredens op rode lopers!

Zeer nobele en praktische interpretatie van klassieke versieringen

Modetrends geweldige wit zwarte patronen

De ontwerper achter de lentecollectie van Alexander McQueen

Sarah Burton is de ontwerpster achter deze Alexander McQueen-collectie. Verrassend genoeg was ze er een paar dagen geleden niet bij tijdens de voorstelling. Misschien is dit een uiting van het feit dat ze zich liever laat opvallen door haar werken en minder door persoonlijke verschijning. In ieder geval zijn deze herenoutfits zeer representatief voor hun huidige stand van ontwikkeling in het professionele veld. Ze is een van die ontwerpers die de draad graag vasthoudt aan de traditie en toch op een prachtige manier voor moderne continuïteit zorgt. Dergelijke experts zullen zeer waarschijnlijk onze toekomstige modetrends vormgeven.

Roze en witte patronen op een zwarte achtergrond

Roze en paars - geweldige modetrends

Afwisseling met dubbele lagen en langere snitten

zwart pak - geweldige modetrends

Idee voor een geweldig pak in roze

geweldig roze - modetrends

Chique herenkostuum met koloniale elementen

Trends met zwarte cijfers Modetrends