De afgelopen dagen zijn er verhitte discussies geweest over een schandalige uitspraak van Liam Neeson. De acteur is onder meer bekend van zijn rol in de film Starwars. Tijdens een interview sprak hij openlijk over zijn gevoelens nadat hij was verkracht door een vriend van hem. Ze zou zijn verkracht door een zwarte man en dat zou een tijdje haat bij hem hebben veroorzaakt tegen zwarten.

In verschillende interviews probeerde Liam Neeson zichzelf te rechtvaardigen

liam neeson spreekt tot het publiek

Wat was de verklaring die zoveel controverse veroorzaakte??

Neeson zei na het incident dat hij ongeveer een week met een moordenaar op straat liep, in de hoop dat een zwarte man hem zou provoceren zodat hij hem kon slaan. Het interview is deze maandag gepubliceerd in The Independent.

De acteur zei dat hij zo verbaasd was over zijn eigen reactie. Hij zei dat hij geen racist is en teleurgesteld is in zichzelf omdat hij op zo’n onrechtvaardige en agressieve manier heeft gereageerd.

Het einde van zijn Kerriere kwam voortijdig?

schandaal over interview liam neeson

Is dat het einde van zijn filmcarrière??

Sommigen geloven dat deze verklaring zou leiden tot een voortijdig einde van de carrière van Liam Neeson. Het commentaar van Eva Simpson van de Daily Mirror gaat in die richting. Andere journalisten en collega’s tonen echter begrip voor de acteur. Want met zijn openheid besprak hij openlijk een lastig onderwerp dat uit angst voor veroordeling vaak wordt gemeden. Zelfs mensen die zichzelf geweldig verklaren, lijken op een onbewust niveau racistisch te zijn. In kritieke situaties zoals deze van Liam Neeson komen zulke onderdrukte gevoelens aan het licht. Is het eigenlijk niet moedig van Liam Neeson om er een openbare discussie over te beginnen??

Liam Neeson is vooral bekend van Star Trek

liam neeson praat over een film

Maar hij heeft ook andere bekende rollen…

liam neeson in een filmscène

Het is moeilijk voor te stellen dat een goed imago zo snel vernietigd kan worden

liam neeson in een Star Trek-aflevering

star trek scene liam neeson

bekende foto uit Star Trek