Vandaag, 14 juni, wordt de beste Duitse tennisser aller tijden 50! Ze zal haar jubileum zeker vieren met familie en vrienden, maar nog ver van de schijnwerpers, net zoals ze alles in het privéleven weghoudt van de media. Ondanks haar bescheidenheid wordt Steffi vandaag niet alleen gevierd in Duitsland, maar ook in veel andere landen over de hele wereld, waar tennisfans nog steeds zielsveel van haar houden en haar eerdere sport- en levensprestaties waarderen. Voor veel jonge atleten is Steffi een levend tennisicoon, een echte tennislegende die met haar 22 Grand Slam-titels en één Olimpia-goud gewoonweg onovertroffen is. We zijn allemaal trots op de “Gravin” en bewonderen altijd de successen van “Miss Forehand” op de tennisbaan. Ter gelegenheid van haar 50e verjaardag willen we een korte blik werpen op de adembenemende sportcarrière van tennisster Steffi Graf en ook de sluier van haar gezinsleven met Andre Agassi een beetje oplichten.

Jarenlang was “Miss Forehand” onoverwinnelijk op de tennisbaan.

Steffi Graf's 50e verjaardag Miss Forehand onoverwinnelijk op de tennisbaan

  • De uitzonderlijke atleet Steffi Graf en haar tennisrecords

Stefanie Maria Graf werd precies 50 jaar geleden in Mannheim geboren en groeide op in Brühl. Als driejarig meisje pakte ze voor het eerst een tennisracket op en begon ze te trainen met haar vader, Peter Graf. Haar sporttalent bloeide op en op 11-jarige leeftijd nam Steffi deel aan het Duitse indoorkampioenschap.

Op 13-jarige leeftijd trad ze toe tot de professionele tenniswereld. Hard trainen en ongelooflijke discipline wierpen al snel hun vruchten af. Kort voor haar 18e verjaardag won Steffi Graf de Franse Open in 1987 en werd daarmee de jongste winnaar in de toernooigeschiedenis in Parijs. In 1988 vierde ze haar grootste succes – de Golden Slam. Binnen een jaar won ze vier Grand Slam-toernooien, namelijk de Australian Open, French Open, Wimbledon en US Open. Dit record is tot op de dag van vandaag onbereikbaar!

 Samen met Boris Becker zegevierde je in de finale van Wimbledon in 1989 en schreef je de geschiedenis van de blanke sport.

Steffi Graf 50e verjaardag in 1989 samen met Boris Becker in de finale van Wimbledon

Zowel beroemde als populaire Duitse atleten hebben van tennis een populaire sport gemaakt in Duitsland.

Steffi Graf's 50e verjaardag Boris Becker beroemde en populaire atleten maakten van tennis een populaire sport in Duitsland

Daarnaast stond Steffi Graf 377 weken aan de top van de wereldranglijst tijdens haar actieve tenniscarrière, wat haar absolute record is. Steffi wordt ook gecrediteerd met de snelste overwinning in de finale van een Grand Slam-toernooi. Dat was op de French Open in 1988, toen de uitzonderlijke Duitse atlete in 32 minuten met 6-0, 6-0 zegevierde van Natalia Zvereva. Tijdens haar tenniscarrière won Steffi Graf bijna 20 miljoen euro aan prijzengeld, waarvan ze vandaag een deel investeert in haar stichting “Children for Tomorrow” en strijdt tegen kindervervolging en andere vormen van georganiseerd geweld.

 Vandaag is Steffi Graf te zien in de jury van de grootste tennistoernooien.

Steffi Graf's 50ste verjaardag vandaag in de jury van de grootste tennistoernooien

“Tennis heeft mijn hele leven bepaald, het is moeilijk om los te laten”, zegt de gravin. Ze hoopt ook het volgende: “Als mensen aan tennisser Graf denken, moeten ze vooral onthouden dat ik altijd van de sport heb gehouden en er altijd honderd procent voor ben geweest”. Vandaag kan niemand aan deze verklaring twijfelen!

Op 22 oktober 2001 stapten tennislegendes Andre Agassi en Steffi Graf in het huwelijksbootje.

Steffi Graf 50e verjaardag 18 jaar getrouwd met Andre Agassi

  • Het tennisdroompaar Steffi Graf en Andre Agassi privé

De ex-tennisprofessionals Andre Agassi en Steffi Graf trouwden in oktober 2001 en hebben sindsdien een gelukkig gezin gesticht. Ze hebben samen twee kinderen – Jaden Gil (17 jaar oud) en de 15-jarige Jaz Elle. Ze wonen allemaal in Las Vegas en leiden een schandaalvrij leven. Het is duidelijk dat Steffi en Andre zich hebben teruggetrokken uit het publieke oog, maar ze worden constant gevolgd door paparazzi. Goede fotografen kunnen zelden een foto maken van de twee voormalige tennissers. Maar ze zien er nog steeds zo gelukkig en verliefd op elkaar uit als op de eerste date. De tennislegendes hebben het in interviews meermaals kort gezegd: het geheim van hun succesvolle huwelijk ligt in de grenzeloze harmonie van hun huwelijksrelatie en in de diepste liefde voor elkaar. Beiden bevestigen dit door hun feilloze publieksgedrag en veel respect voor elkaar. Zo verklaarde Andre Agassi in mei 2015: “Zonder Steffi Graf zou ik maar de helft waard zijn”.

Vandaag zijn ze blij met elkaar en met hun twee volwassen kinderen.

Steffi Graf 50e verjaardag blij met Andre Agassi bij een honkbalwedstrijd

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van zijn vrouw deed Agassi de volgende uitspraak: “Als ze stilstaat, is ze een godin; een gedicht in beweging”. Zijn woorden van grootste bewondering en diepste liefde komen uit het hart, dus klinken ze overtuigend. Op het officiële, maar besloten evenement wil hij een betere echtgenoot zijn en dat Steffi hem nooit verlaat. Hopelijk kunnen beide tennissterren hun liefde en gezinsgeluk nog vele jaren behouden.

 Steffi is de absolute tenniskoningin! Ze stond 377 weken op de troon van tennis.

Steffi Graf's 50e verjaardag absolute tenniskoningin op de tennisbaan tegen andere spelers

Steffi Graf 50e verjaardag in het spel op de tennisbaan

 Gefeliciteerd met je verjaardag, Steffi Graf!

Gefeliciteerd met je verjaardag, Steffi Graf!