Een van de grootste aanvallen op persoonlijke informatie van beroemdheden vond plaats in december vorig jaar. Dit bericht kwam van het RBB-netwerk en werd ook bevestigd door de politie. Til Schweiger was een van de genoemde namen als slachtoffer, maar zeker niet het enige slachtoffer van deze datadiefstal.

Til Schweiger – een van de slachtoffers van de hackeraanvallen

Gegevensdiefstal ook van Til Schweiger

Honderden slachtoffers van datadiefstal

Til Schweiger was een van de slachtoffers van deze gegevensdiefstal. Ook bondskanselier Angela Merkel en andere bekende gezichten uit films en uit de populaire muziekscene liepen ook het risico hun persoonlijke gegevens te verliezen. Jan Bohmermann en Sido werden ook getroffen.

De hackeraanval werd uitgeroepen tot een van de grootste in de geschiedenis van het land. Experts onderzochten de zaak en ontdekten dat de aanval bijzonder lang duurde. Het hele ding sleepte weken en misschien zelfs maanden aan.

De gegevens van Merkel zijn meerdere keren aangevallen

Merkel steelt gegevens met een telefoon

Gegevensdiefstal op 20 december

Het is een reeks aanvallen die naast elkaar lopen Til Schweiger andere beroemdheden hebben ook invloed gehad. Op 20 december vond een bijzonder sterke hackeraanval plaats. Veel verschillende politici werden getroffen. Honderden parlementsleden zijn hun persoonlijke gegevens kwijtgeraakt. Op dit punt werden opnieuw pogingen ondernomen om de gegevens van Angela Merkel en Frank-Walter Steinmeier te stelen. In dit geval vermeed de politie het zodat de criminelen geen persoonlijke informatie van de beroemdheden konden stelen.

Het federale ministerie neemt maatregelen tegen gegevensdiefstal 

Gegevensdiefstal Federaal Ministerie en Veiligheid

De auteur is in feite nog onbekend

Het is nog steeds onduidelijk wie er achter deze hackeraanval zit. Ook minister Katarina Barley gaf hier commentaar op. Ze verklaarde deze aanvallen zeer ernstig te zijn. Ze gelooft dat deze aanvallen ons vertrouwen in democratie en instituties versterken.

Er ontstonden verschillende speculaties en die werden onder meer in verband gebracht met de hackergroep APT28 uit Rusland. Volgens bronnen van Bild-Zeitung wendden de Duitse instellingen zich tot het Amerikaanse agentschap NSA voor hulp bij het blootleggen van dit verhaal.

Ook het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging nam hierover een standpunt in. Ze blijven de zaak onderzoeken in nauwe samenwerking met de federale instellingen. Tot nu toe mag volgens hun mening geen vertrouwelijke informatie worden aangetast.

Wie zit er achter de laatste datadiefstal??

Gegevensdiefstal man met masker

Gegevensdiefstal wordt een groeiend probleem 

Gegevensdiefstal pc en andere middelen:

De gegevens die in de telefoon zijn opgeslagen, worden bijzonder bedreigd

Telefoon voor gegevensdiefstal in de hand

Voelt u zich ook bedreigd door data-aanvallen

via de telefoon - gegevensdiefstal