De Maori-tatoeage of traditioneel ook wel ta moko genoemd, is een van de meest populaire tatoeages. In feite zijn dit soort tatoeages de laatste tijd weer in de mode. Zowel mannen als vrouwen houden van dit soort tribale tatoeages en krijgen ze vaak op verschillende delen van het lichaam. Tegenwoordig verschilt de tatoeagemethode natuurlijk aanzienlijk van de traditionele methode die wordt gebruikt door de inheemse stammen in Polynesië en Nieuw-Zeeland. Desalniettemin willen we op dit punt een paar woorden zeggen over de oude traditie van Maori-tatoeages.

De Polynesische Maori-tatoeage is weer helemaal hot

tribale motief maori bovenarm tattoo mannen tattoo

Wat zijn de Maori eigenlijk??

Dit is eigenlijk hoe de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland wordt genoemd die oorspronkelijk uit Polynesië komt. Niemand kan het exacte tijdstip bepalen waarop de Maori voor het eerst voet aan de kust van Nieuw-Zeeland hebben gezet. Het feit is echter dat dit volk een intacte cultuur had die rijk was aan unieke gewoonten en tradities die voor Europeanen volkomen onbekend en onbegrijpelijk waren.

Tatoeëren was zo’n ritueel. Dit is altijd als heilig beschouwd door de Maori en werd gezien als een heel bijzondere inwijding.

De Maori waren ook een vrij strijdlustig volk bestaande uit vele stammen die heel vaak in oorlogen vochten. Rond het midden van de 18e eeuw veranderde het leven van de Maori snel met de kolonisatie van Nieuw-Zeeland door de Europeanen, die niet alleen hun geweren meebrachten, maar helaas ook hun ziekten. hier lees meer spannende feiten over de geschiedenis en de inheemse cultuur van de Maori.

Maori-vrouwen met gezichtstatoeages

maori vrouwen houten beelden tatoeages gezicht

Traditionele tattoo-kunst

De enige die het geheim van Maori-tatoeages kende, was altijd de tohunga ta moko, wat tattoo-meester betekent. Hij was een van de meest gerespecteerde en wijze mensen van de stam en had het exclusieve recht om de stamleden te tatoeëren. Omdat het hoofd in de Maori-cultuur als het heiligste deel van het lichaam werd beschouwd, versierden met name de krijgers hun gezicht met tatoeages. In tegenstelling tot mannen tatoeëerden vrouwen alleen hun kin en lippen. Traditioneel gebruiken de Maori geen naalden bij het tatoeëren zoals ze dat tegenwoordig doen. Integendeel – de instrumenten die door tohunga ta moko werden gebruikt, waren speciale messen en beitels, ook wel (uhi).

Kunstzinnige mouw Maori-tatoeage voor mannen

mannelijke maori tattoo schouder arm

Deze werden in de regel gemaakt van albatrosbotten, haaientanden of stenen. En daarmee werden de Maori-tatoeages niet gegraveerd, maar letterlijk in de huid gebeiteld. De traditionele tatoeage-inkt werd uitsluitend verkregen uit natuurlijke stoffen – houtas, rupsen besmet met een speciale schimmel of dammerhars, gemengd met dierlijke oliën.

Tatoeëren begon in de kindertijd en dit proces zette zich voort tot op hoge leeftijd. Met behulp van verschillende symbolen en tekens werden de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van de getatoeëerde persoon verteld, evenals hun status, rijkdom en karakter.

Een jonge Maori-krijger met typische Ta Moko op zijn gezicht

maori tattoo jonge krijger gezicht tattoo

De belangrijkste Maori-tatoeagemotieven

Elke Maori-tatoeage is uniek en erg ingewikkeld. En hoewel elke tatoeage is aangepast aan de specifieke gelaatstrekken van elke individuele persoon en hun levensverhaal, zijn er al enkele symbolen en tekens die zeer karakteristiek en typerend zijn voor de Maori-tatoeage. De meesten van hen worden tegenwoordig heel vaak en graag gestoken met dit soort tatoeages en hebben de voorkeur van veel mensen. Deze omvatten bijvoorbeeld – gekko’s, tiki’s, enata-tekens, schildpadden, mosselen, mantaroggen, haaientanden, golven, sterren en zon.

De zogenoemde Het kruis van Marquesa is ook traditioneel erg populair en toont de vier wereldrichtingen. Dit symbool staat ook voor balans en harmonie en is bedoeld om de getatoeëerde persoon stabiliteit en rust te geven. Zelfs tegenwoordig hebben mannen dit symbool gestoken, vooral als een tribale bovenarmtattoo gecombineerd met andere symbolen en elementen.

Maori-tatoeage – focus op het kruis van Marquesas

maori tattoo bovenarm mannen tattoo

de tiki is zelfs vandaag nog een van de belangrijkste en meest gegraveerde karakters. Oorspronkelijk vertegenwoordigt het de eerste persoon en afhankelijk van de getekende organen – ogen, neus, mond, enz., worden ook bepaalde verschillende betekenissen aan de tatoeage toegewezen.

Een tiki gecombineerd met een gestileerd speerpunt

maori tattoo idee tribale motieven mannen tattoo

de gekko we kennen het allemaal en houden ervan. Deze schattige hagedissen uit Nieuw-Zeeland vertegenwoordigen geluk en bescherming tegen ziekten. In de Maori-traditie wordt aangenomen dat gekko’s met de goden kunnen praten en daarom ook als heilige wezens worden beschouwd. Alleen of als onderdeel van grotere tatoeages, gekko’s zien er over het algemeen erg effectief uit en worden snel blikvangers.

Borst schouder tattoo met gekko symbool

hagedis motieven tribal tattoo bovenarm

Mantara behoren tot de meest populaire maritieme symbolen in Maori-tatoeageontwerpen. Heel vaak over de hele achterkant gegraveerd en versierd met tal van kleinere motieven. Stralen staan ​​voor kracht en assertiviteit. Een dappere krijger is bijvoorbeeld volkomen terecht om zo’n merkteken te dragen.

Manta’s als rugtattoo

maori tatoeages vrouwen tatoeage tribal terug

Schildpadden zijn in het hele Polynesische gebied als de beste zeevaarders in de oceaan en daarom worden deze wezens gezien als een symbool van een lang leven, geluk en doorzettingsvermogen.

Schildpadtattoo gecombineerd met kleine haaientanden

schildpad motief bovenarm tattoo man

Alle andere zeedieren worden door de Maori-stammen vereerd en als vitaal beschouwd. Dus sta bijvoorbeeld Dolfijnen voor vriendschap, harmonie en vreugde en octopussen symboliseren hoge intelligentie en onuitputtelijke kennis.

De zon staat, zoals in Europese of andere oude culturen, voor verhevenheid, macht en rijkdom en niet zelden voor het goddelijke.

Onderbeen Maori-tatoeage met gestileerde zon

maori tatoeages tribale motieven been tattoo

Ontdek andere Maori-tatoeagesymbolen in onze fotogalerij en leer meer over hun betekenis. Bedenk welke borden het meest geschikt zijn voor jou en welke je in de nabije toekomst misschien gestoken wilt worden.

Welke delen van het lichaam zijn oké voor jou? Misschien staat je werk of levensstijl niet echt toe dat je een tatoeage op een blootliggend deel van het lichaam hebt? Of misschien juist het tegenovergestelde?

De redactie wenst u veel kijk- en zoekplezier!

Maori Sleeve Tattoo-idee voor mannen

arm maori tattoo tribal tattoo

Fijne dijbeentattoo voor vrouwen

been tattoo maori motieven vrouwen tattoo

Of zelfs heel subtiel op de schouder

dames maori tattoo idee schouder

Ontdek welke Maori-tatoeage bij jou past!

gebogen motieven maoir tattoo schouder

borst schouder maori tattoo idee mannen

elleboog tattoo mannen tattoo ideeën

fijne maori tattoo rood zwart

geometrische motieven tattoo maori tribal tattoo

terug terug maori tattoo idee vrouwen tattoo

hoofd tattoo maori tribale motieven mannen tattoo

mannen tatoeages maori tatoeages ideeën tribale motieven mannen tattoo maori tattoo ideeën bovenarm benen borst

maori-motieven terug tattoo mannen

maori tattoo dames tattoo kant hip

maori tattoo ideeën vrouwen mannen tattoo

maori tattoo mannen tattoo nek schouder

maori tatoeages mannen tatoeage bovenarm

maori tatoeages schouder mannen tattoo idee

maori tattoo dierenmotief tribal

nieuw-zeeland maori tattoo bovenarm

bovenarm maori tattoo mannelijke tattoo

bovenarm schouder maori tattoo ideeën steken

bovenarm tattoo mannen tattoo maori motieven

bovenarm tattoo maori motieven tribal

bovenarm onderarm tattoo maori motieven

maori tattoo-ideeën met pijlstaartrogmotief

terug maori tattoo ideeën mannen tattoo

schouder maori tattoo motieven mannen tattoo

schouder tattoo ideeën tribal tattoo

stermotief maori tattoo-ideeën mannen tattoo

tattoo ontwerpen maori motieven mannen tattoo

tribale motieven maori tattoo-ideeën bovenarm mannen tattoo

tribale motieven maori tattoo bovenarm mannen

onderarm tattoo zon schildpad

tribale motief onderarm maori tattoo

tribal tattoo maori motieven bovenarm

tribal tattoo schouder tattoo maori

onderarm maori tattoo idee

onderarm bovenarm maori tattoo mannen tattoo