De mooie herfst is aangebroken en we willen nu alle aspecten van de verandering in ons leven verkennen en ervan genieten. Zowel in de mode als op alle gebieden van ons leven willen we ontdekken hoe we dit seizoen op de best mogelijke manier kunnen beleven. Dit artikel gaat over de opkomende trends in kapsels voor vrouwen. We hebben speciale aandacht besteed aan deze, die tegelijkertijd bijzonder vrouwelijk en eenvoudig zijn.

Er zijn veel geweldige vlechtkapsels voor een sportieve look

Bekijk terug kapsels dames

Dameskapsels in de stijl van de jaren 80 en 90

Dit herfstseizoen kun je terug naar de retrostijl. Het gezicht dat gedeeltelijk bedekt is met een pony wordt bijvoorbeeld als bijzonder modern beschouwd. Ook paardenstaarten en accessoires in het haar zijn op dit moment erg populair. Maar hier komt het aan op de kleine details. Je moet een zekere mate van moderniteit behouden om er modern uit te zien.

Bij de pony’s die bijvoorbeeld de zijkant van het gezicht bedekken, moet je niet te veel stylingmiddel gebruiken. De accessoires zouden veel eenvoudiger en minimalistischer moeten zijn in vergelijking met de originelen uit de jaren 80 en 90 kijk. Je kunt dus verwijzen naar de sieraden uit deze tijd, maar zien er zeker niet bizar uit en alsof ze uit een ander tijdperk hierheen zijn getransporteerd.

De lange gekleurde strengen blijven actueel

Gekleurde lokken kapsels vrouwen

Vlechten zijn modern, maar kijk eens hoe!

De vlechten zijn gevarieerd en bijzonder praktisch. Daarom zijn ze waarschijnlijk al een paar seizoenen terug. Ze passen bijzonder goed bij het nostalgische herfstseizoen. Ze domineren ook onder vrouwenkapsels in 2019. Maar laten we eens nader bekijken welke de bijzonder populaire variaties zijn. Tijdens de presentatie van de Prada-collectie op New York Fashion Week zag je bijzonder elegante varianten die geïnspireerd leken te zijn door de Adams-serie. Dat wil zeggen, het haar had een scheiding in het midden en er waren twee elegante, symmetrische vlechten aan de zijkant. De Max Mara-modellen hebben een uitgesproken sportieve variant laten zien. Dit betekent meestal zonder scheiding en een vlecht in het midden of iets opzij op het achterhoofd. Vlechten werden ook gevonden in de dameskapsels van Ulla Johnson. Bij deze variant wordt het haar aan de zijkant gescheiden en heb je weer twee lange vlechten.

De paardenstaartkapsels zien we in veel actuele varianten 

Kapsels vrouwen - een geweldige paardenstaart

Extensions in felle kleuren

Deze tendens begon eigenlijk in de zomer. Het streven naar meer vrouwelijkheid ging gepaard met excentriek en een liefde voor het exotische. Dit resulteerde in de lange verlengingen die we overal in de zomerkuuroorden hebben gezien. Maar we waren een beetje verrast om te zien dat ze ook op New York Fashion Week waren. Uiteraard blijven ze aanwezig als herfsttrend. Dit zagen we in de modellen van Felix Klein. Eens kijken of de gekleurde extensions ook het winterseizoen zullen versieren.

Haaraccessoires van groot formaat zijn zeer actueel

Kapsels vrouwen vlecht sieraden

Sieraden gemaakt van edelstenen

Deze tendens is natuurlijk niet voor elke dag. Maar in de winter is er geen gebrek aan plechtige zaken. Kerstmis voelt niet zo ver meer en daarna komt oudejaarsavond. Valentijnsdag en misschien een of ander romantisch winterfeest kan een gelegenheid zijn om zulke haaraccessoires aan te doen.

Ook de minimalistische haaraccessoires zijn in

Kapsels vrouwen kant sieraden

Edelmetalen sieraden in de vorm van kettingen en linten

Wil je de metallic glans in je haar behouden buiten speciale gelegenheden? Dan is deze trend iets voor jou. Haarbanden die eruitzien als kettingen of kettingen die verstrikt zijn in paardenstaarten en vlechten zijn een moderne draai aan het versieren van je haar. Bovendien kun je ze in een goed kapsel houden. Ook zagen we veel sieraden met verschillende vlechten op de modepodia. Sam McNeil maakte er echte composities van voor Channel. We hebben iets soortgelijks meegemaakt met Oscar de la Renta en Cristiano Serrano. Hierdoor schitteren de kapsels van vrouwen in de herfst. Over het algemeen kunnen we stellen dat de sieraden in het haar van dameskapsels tegen het einde van dit jaar heel veel zullen worden gezien. Dit geldt zowel voor de zeer subtiele stukken, als voor die in overmaatse en grote hoeveelheden. Je zou voor beide kunnen kiezen.

Nog een inspiratie voor dameskapsels met sieraden

Plantaardige ornamenten sieraden kapsels vrouwen

Combinaties van verschillende kleuren en kapsels

De trend nummer 6, waar we nu op uitkomen, zijn combinaties van verschillende kleuren en texturen. Een paardenstaart uit de jaren 90 en twee, mogelijk contrasterende, kleuren zouden een ideale oplossing zijn als je je humeur in de herfst wilt opvrolijken. Combineer steil haar in de hielen en golvende extensions. Trouwens, je zou deze kleuren ook kunnen gebruiken om regelmatig verschillende geweldige stijlen met je haar te inspireren.

Combineer verschillende kleuren in je haar

heel lichtblonde kapsels dames

Creatief gebruik van de al bekende kapsels – paardenstaarten en opgestoken haar

Paardenstaarten en paardenstaarthaar zijn al lang een klassieker. We ervaren ze in bijzonder diverse variaties bij herfstige dameskapsels. Zoek bij paardenstaarten naar asymmetrische variaties of interessante klitten. Je experimenteert met verschillende hoogtes van de aanpak. Met de opgestoken kapsels laat je verschillende lokken vrij. Aan de ene kant maakt dit de uitstraling origineler en aan de andere kant kun je je gezicht op verschillende manieren benadrukken. De Zadig-modellen & Voltaire en Dion Lee hebben verschillende dameskapsels van dit type getoond.

We hebben New York Fashion Week meerdere keren genoemd en dat is normaal omdat de ogen van alle moderne liefhebbers er momenteel op gericht zijn. Veel van de afbeeldingen zijn er ook mee geassocieerd. We wensen je veel plezier en inspiratie bij het naar beneden scrollen!

De kapsels voor vrouwen die geïnspireerd zijn door de familie Adams zijn ook actueel 

Kapsels vrouwen blond idee

De scheiding kan aan de zijkant worden geplaatst 

Kapsels dames geweldig gezicht

Het is actueel om verschillende texturen te koppelen

Kapsels vrouwen golvend en recht

De overdaad aan sieraden dit jaar hoort niet alleen in het haar

Kapsels vrouwen vlecht sieraden

Pony’s zoals die uit de jaren 80 zijn net zo actueel

Kapsels dames een blonde pony

Veel oversized kettingen houden de kapsels bij elkaar

Kapsels vrouwen metalen lint

Kapsels vrouwen sieraden haar

Je kunt ook wedden op dit soort retro sieraden

Kapsels dames geweldige band

krullend haar kapsels dames

Haaraccessoires laten het kapsel van vrouwen schitteren in de herfst

Paardenstaart Idee Kapsels Dames

Of je kunt de zomerse flair met je meedragen 

zeer fijne krullen kapsels dames