De deadline nadert… maar de ultieme inspiratie is er nog niet… Komt dit je bekend voor? Zeker als je creatief bezig bent of zo’n hobby hebt, moet je dit gevoel zeker kennen. Maak je geen zorgen … het overkomt zelfs topcreatievelingen van over de hele wereld…

Maar hoe ze ermee omgaan en wat het geheim van hun inspiratie en creatieve, creatieve kracht is, heeft Thomas Hammerl vastgelegd in zijn boek “My Inspiration”.

31 kleine geheime werelden van inspiratie

Het boek, dat op 14 oktober 2016 werd gepubliceerd, is een waardevolle verzameling van de bevindingen van 31 topcreatievelingen wereldwijd. Een spannend soort bloemlezing, die met zijn 304 pagina’s niet alleen waardevolle, authentieke informatie geeft qua inspiratie, maar ook een stuwende kracht is voor creatief vormgegeven lezers. Onder de geïnterviewden zijn er velen die vaak niet meteen bij naam worden herkend, maar wiens creaties wereldberoemd zijn geworden, zoals striptekenaar Charlie Adlard met zijn stripreeks “The Walking Dead”, cartoonist Jim Davis met zijn beroemdste kat ter wereld – Garfield, uitvinder van digitale camera’s Steven J. Sasson of taalmaker David J. Peterson, die met zijn verzonnen Dothraki-taal met succes deelnam aan de fantasietelevisieserie “Game of Thrones”.

Waardevol geïllustreerd, biedt elk afzonderlijk boekhoofdstuk vanaf het begin aangename spanning en puur leesplezier. Het eigenlijke interview wordt voorafgegaan door een korte biografie van elke persoon, inclusief hun beroemdste werken, zodat je snel kunt achterhalen wat ze hebben gedaan. Dit is hoe, zoals de auteur zelf toegeeft, het “aha, hij is dit”-effect ontstaat.

mijn inspiratieboek aanbeveling thomas hammerl

Succesvolle en bekende architecten en productontwerpers zoals Hani en Karim Rashid, schoenenkunstenaar Kobi Levi, de legendarische gitarist en componist Francis Rossi (Status Quo) zijn ook te vinden in het boek, evenals vele artistiek begaafde nieuwkomers uit verschillende industrieën . Ze hebben allemaal iets gemeen: de inspiratie is hun manier van leven!

Inspiratie, intuïtie en creativiteit horen bij elkaar…

Voor veel van de geïnterviewden lijkt inspiratie sterk verbonden te zijn met intuïtie en creativiteit. Sommigen spreken zelfs van magie en esoterische inzichten, anderen zien het creatieve proces als een logisch gevolg van perfecte discipline en jarenlange ervaring, en weer anderen zien het unieke fenomeen inspiratie vooral als eindeloos plezier vol emotionaliteit en flitsen van inspiratie.

een extra "Adviseur toegevoegde waarde" het boek heeft door de talrijke, in kleur gedrukte ondertitels die in elk interview te vinden zijn. Deze specifieke uitspraken vertegenwoordigen meer dan 200 korte maar bondige tips.De laatste hand wordt aan het einde van elk hoofdstuk gegeven met een geïllustreerd citaat, dat is gekoppeld aan het belangrijkste werk uit het vorige werk van elke creatieveling..

boekaanbeveling inspiratieboek thomas hammerl top creative

Flops en successen: hoe ze te accepteren??

Natuurlijk zijn ups en downs ook een onderdeel van het leven in het algemeen. Iedereen weet dat. Maar hoe beïnvloeden ze creatief werk en inspiratie? Hoe gaan top-creatives ermee om? Hoe verhouden succes en falen zich tot zelfrealisatie, erkenning en kritiek? Moet je je hierdoor laten leiden of heeft digitale kunstenaar Christian Zilliken (“Game of Thrones”) gelijk? In het boek zegt hij: "Succes of falen zou naar mijn mening een bijzaak moeten zijn. Wie consciëntieus blijft werken, heeft niets te verwijten als het mis gaat en kan daarentegen blij zijn als het werk met succes wordt bekroond."

Als je dergelijke vragen in termen van inspiratie en creativiteit niet negeert, dan zou je "Mijn inspiratie" door Thomas Hammerl de juiste lezing die al op je wacht. Gedetailleerde informatie (inhoudsopgave) en leesvoorbeelden vindt u op www.my-inspiration-book.com.

Veel leesplezier en blijf geïnspireerd!

boekaanbeveling mijn inspiratie door thomas hammerl