Iedereen die waarde hecht aan een goed uiterlijk, weet dat hun haar speciale zorg nodig heeft. In elke drogisterij vind je geschikte verzorgingsproducten voor elk haartype. Het aanbod is groot en het is dan ook niet gek als je een beetje verward voor de schappen in de winkel staat. Wat weet jij over curlingverzorging? Ja, te weinig mensen zijn blij met natuurlijke krullen en goede verzorgingsproducten voor hen werden tot voor kort alleen in Afro-winkels gevonden. Vandaag willen we ons verdiepen in dit onderwerp en de producten van de goede curly girl-methode nader bekijken en presenteren. De genoemde methode is momenteel een absolute hit. Het bijzondere is dat de methode het potentieel van elke haar optimaal ontvouwt en krullen en haarkleur verlevendigt.

Curly Girl Method-producten en hoe je terug kunt gaan naar de oorsprong van je silhouet 

Curly Girl methode producten maedchen

Welke Curly Girl Method-producten zijn gewild en waarom??

Huid en haar houden van vocht en kunnen daarom uitgebreid worden gehydrateerd. Zeker nu de zon zo sterk schijnt, kun je de verzorging intensiveren en je eigen haar zo volumineus als nooit tevoren ervaren. In het begin heb je een eerste uitrustingsset nodig, waarmee de haarverzorging perfect zal slagen.

Een herbruikbare fles met een sproeiopzet zou een voordeel zijn en we beschermen ook de natuur. Na gebruik kan de fles gevuld worden met zelfgemaakte natuurproducten en opnieuw gebruikt worden. Tweede op onze lijst is de juiste handdoek. We merken het niet meteen, maar ons haar heeft er last van als je het verkeerd droogt. Een microvezeldoek voor de krullen en een om ze af te drogen – dit zal de haarstructuur ondersteunen en snel op gang brengen. Een houten kam en een goede borstel zijn de volgende dingen die bij een goede krulverzorging horen. Haarbanden en kussenslopen moeten zijdeachtig en glad zijn. Je sluit alles uit dat de haarstructuur zou belasten en beschadigen!

Filmvormende shampoos en producten moeten onmiddellijk worden vergeten en vervangen 

Lijst met producten van Curly Girl-methode:

Curly Girl Method producten of waarom de juiste haarverzorging zo cruciaal is voor de haarstructuur

De Curly Girl methode is ontwikkeld om het natuurlijke potentieel van het haar te ondersteunen. Vraag advies aan je kapper en ontdek bij welk type haar je manen horen. Ook is het belangrijk om te weten hoe gezond het haar is en of het dik of juist dun is. In alle gevallen was je je eerst met een zogenaamde diepreinigende shampoo. Alles wat niet in het haar hoort zoals stof, shampooresten, vetophopingen etc. wordt volledig verwijderd. Zo wordt het haar voorbereid op de eerste en juiste krulverzorging. Het is belangrijk om om de paar weken een wasbeurt te doen met de genoemde shampoo. Dagelijkse verzorging met de Curly Girl methode – conditioner is belangrijk voor de mooie krullen. Koud water sproeien nadat de conditioner is ingewerkt belooft extra glans en verrijkt het haar met vocht. Warmte is verboden bij douchen en föhnen.

Style je haar volgens de richtlijnen en was het niet elke dag 

Curly Girl methode producten beginners

Krullen en golven ook voor steil haar?

Wat gebeurt er als we bij het meer zijn en ons haar niet elke dag wassen en stijlen? Rechts! Ze worden vrij snel pluizig. En hier is het begin van de golven en krullen voor iedereen die er altijd van heeft gedroomd. Het nemen van een lauwe tot koude douche helpt ook om het potentieel van het haar naar boven te halen. Kies shampoos die vrij zijn van siliconen, sulfaten, alcohol en parabenen, droog je haar aan de lucht en doe het met een katoenen handdoek! Als je droge plekken hebt door het bleken, kort je haar dan gewoon in! Een paar dagen na de omschakeling zult u merken dat uw haar er sterker, voller en levendiger uitziet. De meeste volgers van de Curly Girl-methode doen het helemaal zonder shampoo, wat voor velen zeker erg moeilijk is. De neutrale shampoos van de natuurvoedingswinkel zijn ongevaarlijk en maken goed schoon, maar je moet ze niet elke dag gebruiken als je het krullende resultaat wilt krijgen.

Verzorg het haar en vermijd alle processen die de haarstructuur beschadigen 

Curly Girl methode producten cool

Als je van prachtige krullen houdt, gebruik dan alleen speciale kammen met grove tanden 

Curly Girl methode producten krulkam

Hoe betrouwbaar is de Curly Girl-methode??

Het is dus echt naïef om te denken dat steil haar een afro-look kan krijgen zonder sterke stylingmiddelen. Een lichtgolf zou veel realistischer zijn als je je haar trimt volgens het curly girl principe. De taak van deze haarstylingmethode is om je haar zo natuurlijk mogelijk te behandelen, terwijl je het potentieel van golven, krullen en volume wakker maakt. Hoe meer golvend en krullend het haar, hoe volumineuzer en levendiger je zult zijn na het gebruik van de Curly Girl Method-producten. Blijf natuurlijk en geniet eindelijk van de volle pracht van je haar!

Kies altijd de hoofdbanden en bandana’s die gemaakt zijn van natuurlijke stoffen 

Curly Girl methode producten resultaat

Mooi haar kan je erven, maar regelmatig onderhoud is een must 

Curly Girl methode producten grijs

Het wassen van het haar en het correct drogen van het haar moeten in acht worden genomen 

Curly Girl methode producten lang haar wachten

Gebruik in plaats van föhnen een tulband om je haar te drogen 

Curly Girl-methode productenlijst microvezel

Krullen worden gekamd met grove kammen of met je vingers – het is erg belangrijk voor de bloedcirculatie in de hoofdhuid 

Curly Girl methode producten lijst microfiber afro pick

Geef richting aan de golven en krullen 

Curly Girl-methode producten na duurkam

Kneedt vaak het haar en zorgt voor meer volume en pracht 

Curly Girl methode producten na permanent

Vermijd wassen met shampoo en was alleen met conditioner als je het kunt volhouden 

Curly Girl methode producten oele

Gladde oppervlakken en zijdezachte kussens beschermen je haar terwijl je slaapt 

Curly Girl methode producten zijden kussens

De Curly Girl-methode kan ook goed verzorgde jongens plezieren 

Curly Girl methode producten jongen

De Curly Girl Methode vereist veel geduld, wat beloond wordt 

Curly Girl-methode producten op duur

Curly Girl methode producten rood haarjpg

Curly Girl methode producten methode

Curly Girl methode producten lang

Curly Girl methode producten

Curly Girl methode producten lang haar