Nu schijnt de zon wat sterker en ben je in een goed humeur. Denk je al aan de zomer en je volgende strandvakantie? Als we dit jaar ook niet kunnen reizen, blijven het zwembad en het nabijgelegen meer goede mogelijkheden om buiten te zijn en te genieten van het mooie weer. Je wilt er zeker goed uitzien in een bikini, nietwaar? Dan moet je vandaag beginnen met het veranderen van je dieet. In het volgende laten we u zien hoe u de oorlog verklaart aan wintervet en overtollige kilo’s kwijtraakt. De zogenaamde 80/20 regel kan je hier zeker bij helpen. Dit is geen strikt dieet in de strikte zin van het woord, het is meer een gezond dieet dat leidt tot succesvol gewichtsverlies. Je moet letten op de kwaliteit van het eten en de hoeveelheden. Volgens de 80/20-regel moet men veel verse groenten en fruit consumeren en zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen. Zo kom je er alles over te weten!

 In het volgende zullen we het geheim van de 80/20-regel onthullen!

8020 regel het geheim 80 procent verse groenten fruit natuurlijke producten 20 procent iets zoets een fluitje van een cent

Wat is de 80/20 regel eigenlijk??

In plaats van te experimenteren met een nieuw dieet en bepaalde voedingsmiddelen helemaal achterwege te laten, raden we je een slimme manier aan om je bikinilijn te krijgen. Als u duurzaam en zonder op te geven wilt afvallen, moet u nu uw dieet aanpassen. Maar je kunt je favoriete voedsel eten en toch kilo’s verliezen?

Ja, dat klinkt als een contradictie, maar dat is het wel. De 80/20-regel geeft je nieuwe mogelijkheden voor gezond eten en afvallen. En uw voordeel is dat u niets hoeft in te leveren! Hier zijn de belangrijkste 80/20-dieetprincipes die u moet volgen:.

Dit is geen typisch dieet, maar een gezonde eetstijl.

80-20 regel natuurlijke producten weinig bewerkte groene groenten champignons zaden

 Percentage van het dieet moet gezond voedsel zijn.

Regel eenvoudig principe 80 procent gezond voedsel vers fruit groenten 20 procent aardappelen hamburger chocolade muffin

1) Het idee achter de 80/20-regel

Miljoenen mensen over de hele wereld willen afvallen, maar het volgen van een streng dieet is voor de meesten een nachtmerrie. Er wordt voortdurend benadrukt dat we gezond en uitgebalanceerd moeten eten. Vaak blijkt echter dat honderd procent gezond eten op de lange termijn nauwelijks mogelijk is. Zo is de 80/20 regel ontstaan. In een gezonde relatie tussen gezond eten en alles naar hartelust werkt het veel beter! Zoals de naam al doet vermoeden, moet gezonde voeding 80 procent van je dieet uitmaken. Voor de overige 20 procent mag alles waar je zin in hebt! Dit betekent dat er geen verboden zijn met de 80/20 regel, je hoeft dus niets te missen.

 Je kunt op een gezonde manier afvallen zonder je favoriete eten helemaal op te geven!

Eet meestal veel vers fruit magere yoghurt gezond afvallen vijgen bosbessen kiwi frambozen chiazaden

 2) Wat betekent dat? Tachtig procent van het dieet moet gezond voedsel bevatten?

Als je echt op de lange termijn op een gezonde manier wilt afvallen, moet je je voedingspatroon aanpassen zodat 80 procent daarvan gezonde voeding is. Je eet bijvoorbeeld veel verse groenten en fruit, gezonde pseudogranen, natuurlijke granen zoals wilde rijst, spelt, gierst en haver. Het belangrijkste principe van de 80/20-regel is om zo mogelijk minder bewerkte voedingsmiddelen te eten. Hier is echter wit vlees en vis toegestaan, evenals natuurlijke yoghurt, magere kwark en geitenmelkproducten. Deze zijn ongetwijfeld rijk aan voedingsstoffen en van hoge kwaliteit. Je kunt beter kiezen voor plantaardig voedsel. Dit zal uw lichaam van de nodige voedingsstoffen voorzien en het hunkeren naar voedsel voorkomen. Deze komen eigenlijk vaak voor bij een strikt dieetplan en veroorzaken het jojo-effect.

 Verse salades moeten elke dag op de eettafel staan.

80-20 regel, dagelijks verse salades eten, gezond afvallen

 3) 20 procent van het dieet bestaat uit kleine feesten

Bedenk wat je echt graag eet en is je favoriete gerecht gezond of niet. Met de 80/20 regel kun je af en toe smullen, maar wel met mate! Eet je graag pizza, hamburgers, pasta en dergelijke, verminder dan je consumptie gedurende de week tot 20 procent van je totale voeding. Je kunt jezelf ook taarten, koekjes en andere zoetigheden, frisdranken en zelfs wat alcohol toestaan, maar alleen met mate. Zo mis je niets waar je zin in hebt om te eten. De 80/20-regel geeft je die flexibiliteit, maar je moet echte caloriebommen vermijden!

 Het eeuwige dilemma: donut of appel? Je kunt jezelf wel trakteren op iets zoets, toch??

Meestal eet donut of appel iets zoets 20 procent van het dieet

 De 80/20-regel maakt gewichtsverlies mogelijk zonder honger te lijden.

Meestal gewichtsverlies zonder honger mogelijk gezond gewichtsverlies

Hoe werkt de 80/20-regel in het dagelijks leven??

Het is gemakkelijk uit te rekenen hoeveel je door de week kunt “zondigen” en ongezond eten. Laten we zeggen dat je gemiddeld drie maaltijden per dag hebt of eenentwintig per week. Dat wil zeggen, 20 procent daarvan is precies vier maaltijden als je jezelf trakteert op iets lekkers en ongezonds. Met andere woorden, alle 4 van de 5 maaltijden moeten verse en voedzame producten bevatten.

Extra tip: Als dit voedingsplan u te streng lijkt, kunt u de zojuist beschreven voedingsformule proberen in een andere verhouding, bijvoorbeeld 70/30 of 60/40. Het zou kunnen, maar de resultaten van uw gewichtsverlies zullen minder opvallen. Zeker als je de 80/20 regel van eten combineert met sporten, yoga of krachttraining, heb je al snel een platte buik en goed gevormde benen. Het hangt gewoon van jou af!

Wil je op een gezonde manier afvallen, kies dan voor de 80/20 regel!

Eet meestal verse avocadosalade.Afvallen zonder op te geven

Conclusie: Strikte diëten zijn een gruwel voor de meeste mensen die op een echt gezonde en blijvende manier willen afvallen. De 80/20 regel is geen doorsnee dieet, maar een gezond eetplan dat je blijvend kunt volgen. Zonder je favoriete eten te hoeven missen, zonder honger te lijden en zonder het jojo-effect. Het is echt de moeite waard want je voelt je fit en gezond en hebt een lach op je gezicht!

Eet gezond en uitgebalanceerd en blijf in topvorm. Je bikinifiguur is binnenkort een feit!

 Als een vriend je uitnodigt om pizza te eten, hoef je geen “nee” te zeggen!

Regel twee jonge vrouwen die pizza eten, wees blij met het lachen

Wie gezond eet, leeft ook gezond!

Eet meestal een gezond dieet, verlies gewicht, verse groenten 80 procent, koolhydraten 20 procent

 Er is hier vraag naar weinig bewerkte voedingsmiddelen!

Meestal weinig bewerkte voedingsmiddelen sperziebonen gestoomde kikkererwten kipfilet champignons

 Frambozen gecombineerd met natuurlijke yoghurt bevredigen hunkeren!

Meestal iets lekkers frambozen gecombineerd met natuurlijke yoghurt tegen de trek