Veel slotenmakers proberen nu schaamteloos te profiteren van de paniek en hulpeloosheid van veel mensen, want als je eenmaal jezelf hebt buitengesloten van je eigen vier muren, kan vaak alleen een slotenmaker helpen. Velen proberen echter grote winsten te maken en daarom zijn rekeningen van meer dan 1000 euro niet ongewoon. Dit is echter volkomen buitensporig voor het eenvoudig openen van een deur en mag in geen geval worden betaald.

Om jezelf te beschermen tegen dergelijke dubieuze slotenmakers, moet je de volgende tips en trucs zorgvuldig lezen en internaliseren om uiteindelijk een onaangename verrassing te voorkomen.

slotenmaker succes

Dit zijn de belangrijkste tips op een rij:

  • Bel verschillende bedrijven en vergelijk hun prijzen. Bovendien moet u aan de telefoon precies worden verteld welke kosten voor welke diensten worden gemaakt.
  • Bel geen nummer van een slotenmaker die in het telefoonboek staat met “AAA” aan het begin. Dit zijn vaak dubieuze aanbieders die klanten willen lokken die direct het eerste nummer bellen dat opvalt. Er zijn echter vaak hoge prijzen en het werk is dubieus.
  • Stel telefonisch altijd een vaste prijs vast en laat deze ter plaatse nogmaals bevestigen om misverstanden te voorkomen.
  • Als de slotenmaker een tweede medewerker wil sturen, moet u dit strikt weigeren. Een deur kan ook alleen binnen enkele minuten worden geopend zonder schade. Een tweede specialist zou de kosten alleen maar onnodig de hoogte in jagen.

slotenmaker tips

  • Pas ook op dat u de deur niet moedwillig beschadigt. Er is geen zwaar materieel ed nodig om een ​​deur te openen en er mag over het algemeen geen schade zijn. Dubieuze providers brengen u graag extra reparaties, de opgelopen schade, in rekening om aanzienlijk meer geld te verzamelen.
  • Laat je daarnaast nooit onder druk zetten door een monteur en als je al vermoedt dat je bent opgelicht, schroom dan niet om de politie te bellen. Je kunt ook vrienden of buren bellen om te helpen als je wordt gechanteerd om te betalen.
  • Als preventieve maatregel is het vaak het beste om een ​​reservesleutel te bewaren bij vrienden, familie of buren die u in geval van nood kunt gebruiken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar de hele situatie kan ook worden opgelost zonder de hulp van een slotenmaker.

slotenmaker

Zo hoog kan de prijs zijn

Als de voordeur moet worden geopend en tegelijkertijd de cilinder wordt vervangen, mag deze service maximaal 100 euro kosten. Hoewel dit ook niet goedkoop is, moet het worden geaccepteerd voor een service die ongeveer 15 minuten duurt. Alle hogere prijzen grenzen echter aan oplichting en mogen niet direct contant worden betaald.

In het weekend stijgen de prijzen

Heb je jezelf ‘s nachts of in het weekend buitengesloten, dan kan het openen van de deur 200 euro kosten. Dit is echter de bovengrens en hogere prijzen zijn dubieuze aanbieders die je niet eens moet inhuren.

serieuze slotenmaker tips

Hoe vind je de juiste slotenmaker?

Eerst In de regel moet het contactpunt de “Gele pagina’s” zijn“, Verdere telefoonboeken of lokale insidertips. Denk er echter aan om altijd telefonisch een vaste prijs af te spreken om later niet voor vervelende verassingen te komen en dubieuze bedrijven direct af te schrikken.

  slotenmaker open deur