8K TV is de toekomst van televisie, maar voor veel consumenten begint het nu. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt dit type televisietechnologie twee keer de resolutie van 4K. Dit wordt bereikt door een optimaal gebruik van de horizontale en verticale lijnen. Om dit beter uit te leggen, kun je je de 4k-tv voorstellen in een raster van vier bij vier.

8K-televisies maken de grenzen tussen het weergegeven beeld en je verdwijnt bijna

8K TV een enorme stad

De huidige trends bij 8K TV

De 8K-televisies worden steeds groter en nu zijn er schermen die tussen de 65 en 98 inch breed zijn. Over het algemeen is ook de prijs-prestatieverhouding verbeterd. 8K TV televisies beginnen bij € 5000. Elk moment verwacht je LED- en OLED-televisies in 8K-resolutie.

Draadloze televisie is er nu ook in 8K. Dit is hier een voorbeeld van 8K Roku-tv.

Steeds meer mensen kunnen zich een 8K-televisie veroorloven

8K TV een geweldig uitzicht op de stad

Het verhaal van 8K TV

De eerste modellen 8K televisies waren al in 2013 verkrijgbaar. Deze werden destijds getoond door de fabrikant Sharp. Zelfs toen waren de schermen vrij groot, 85 inch. Deze televisieresolutie bereikte een bepaald hoogtepunt tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië. Op dat moment had een Japanse omroep de eerste 8K-satellietuitzendingen geïmplementeerd. In het begin waren 8K TV-televisies een absolute luxe. Prijzen begonnen vanaf 100.000 euro. Nu zijn de modellen ook verkrijgbaar voor een paar duizend euro en de komende jaren wordt een forse prijsverlaging verwacht.

8K-schermen worden gebruikt in musea

8K TV een prachtig beeld

8K maakt van wetenschappelijke exposities een echte belevenis

Wildlife illustratie 8K TV

Wisselende natuurbeelden op 8K kunnen dienen als wanddecoratie

8K tv-natuurweergave

De beleving van kleuren en bewegingen wordt door de 8K TV naar een hoger niveau getild

grote planten 8K TV