De garagevloer krijgt veel te verduren. Niet alleen de geliefde auto vindt hier zijn plek, de garage doet ook vaak dienst als berging of werkplaats. De meeste garages hebben een betonnen vloer, aangezien consumenten zelden denken aan een vloer van hogere kwaliteit. Een betonnen vloer ziet er echter na verloop van tijd niet meer mooi uit. Zichtbare bandensporen zijn vaak het minste van twee kwaden, olie die is uitgelekt of andere vlekken die de garagehouder irriteren.

Epoxyhars als garagevloer

Keer op keer besluiten garagehouders om een ​​tegelvloer in hun garage te leggen. In sommige gevallen wordt de vloer gewoon geverfd of wordt er nieuw beton gestort. Het resultaat laat vaak te wensen over of is niet vervelend. Een goede oplossing in zo’n geval is een epoxyhars garagevloer. Een dergelijke vloerbedekking blijkt tegelijkertijd uiterst robuust en duurzaam te zijn. U kunt uw vloer eenvoudig afdichten met vloeibaar kunststof of epoxy. Er zijn ook meer opties voor garagevloeren bij Yellow Pages.

Epoxyhars als garagevloer 2

Wat is een epoxyhars vloercoating?

Epoxyhars is verdeeld in twee verschillende componenten. In principe is het een robuuste en duurzame kunststofsoort. De twee componenten hechten zich chemisch aan elkaar en na uitharding ontstaat er een stevig oppervlak, het epoxyhars oppervlak. Als u uw garagevloer een bijzondere blikvanger wilt geven, kunt u zogenaamde flakes of sierspanen in de epoxyhars verwerken, zolang deze nog vloeibaar is. Zo bestaat de mogelijkheid dat je accenten zet die kleurrijk zijn.

Epoxyhars als garagevloer 5

Voordelen van een epoxyhars garagevloer

Wilt u uw garagevloer langdurig beschermen, dan kunt u kiezen voor epoxyhars afdichting. Zo’n coating ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook gunstig en niet te vergeten is uw vloeroppervlak permanent beschermd. De voordelen van epoxyhars liggen voor de hand:

 • Zo’n vloerbedekking is uiterst onderhoudsvriendelijk
 • beschermt uw vloer
 • hoeft niet te worden gevoegd bij het leggen
 • is extreem veerkrachtig
 • vrij van gewrichten

Het aanbrengen van epoxyhars is zeker wat omslachtig en de vloerbedekking heeft een langere droogtijd nodig dan bij andere vloerbedekkingen zoals PVC. De voordelen spreken echter voor een garagevloer van epoxyhars. De kosten die je meestal moet maken om zo’n vloer te leggen zijn altijd de moeite waard, omdat je jarenlang plezier hebt van je vloer en je geen zorgen hoeft te maken over vervuiling. Schoonmaken is een makkie en er zijn geen bandensporen. Vooral werkplaatseigenaren geven de voorkeur aan zo’n hoogwaardige epoxyharsvloer.

Epoxyhars als garagevloer 3

Welke materialen en gereedschappen zijn nodig??

Je moet van tevoren precies berekenen hoeveel epoxyhars je daadwerkelijk nodig hebt, dit bespaart je niet alleen geld, maar brengt de hars ook snel aan. Dit is vooral belangrijk omdat als u treuzelt terwijl u werkt, de hars mogelijk is opgedroogd voordat u uw garagevloer afwerkt. Er zijn een paar materialen die je nodig hebt om je garagevloer met succes af te dichten.

 • inleiding
 • emmer
 • Epoxyhars
 • roerwerk
 • eventueel een stofzuiger
 • Rol voor afdichting
 • kwast
 • schoonmaakproducten
 • Nagel schoenen
 • verzegeling
 • Misschien een hamer, een staalborstel en een spatel

Epoxyhars als garagevloer 1

Met de juiste materialen en het juiste gereedschap is het afdichten eenvoudiger en het resultaat mag er zijn. Vanwege de tijdelijke droogfasen moet u rekening houden met minimaal 24 uur voor de seal.

Hoeveel kost epoxyhars??

Het is moeilijk om in grote lijnen te zeggen wat een epoxyhars is Afdichting van de garagevloer kosten. De kosten moeten anders worden gedefinieerd. Wilt u de afdichting zelf doen of een specialist inhuren? Ook moet er onderscheid gemaakt worden of u kiest voor een industrievloer of een reactiehars vloerbedekking. Wilt u ook een vloerbedekking met speciale effecten in uw garage leggen of is een eenvoudige epoxyharsvloer voldoende voor u? Wil je zelf zo’n vloer leggen, dan hoef je alleen het materiaal te betalen. Bij het zelf leggen van de epoxyhars dient u er echter rekening mee te houden dat voor een bevredigend resultaat bepaalde handvaardigheid aanwezig moet zijn.

Epoxyhars als garagevloer 4