Ook dit jaar was het weer spannend bij de German Design Award

“En de winnaar is”…. sterker nog, de prijswinnaars waren dit jaar weer veel bekende ontwerpers en nieuwkomers! Bij de uitreiking van de Duitse Designprijs 2017 Op de Frankfurt Trade Fair ontmoetten de crème de la crème op het gebied van “Made in Germany” en internationaal design elkaar opnieuw. De topjury heeft opnieuw belangrijke beslissingen genomen en zowel gerenommeerde ontwerpers als nieuwkomers beloond met deze wereldwijd erkende prijs, een onbetwiste, buitengewone bevestiging van hun werk.

Enerzijds speelt de German Design Award een uiterst belangrijke rol als indicator voor eindklanten en anderzijds bezorgt jonge ontwerpers een hoge reputatie en een gezond zelfvertrouwen. Achter deze designprijs gaat een zeer gerespecteerd lichaam schuil – de Duitse Raad voor Vormgeving, die meer dan 60 jaar geleden door de eerste Bondsdag werd opgericht en sindsdien door de Duitse industrie wordt geschonken. Dit is eigenlijk een designcultuur met een lange traditie en stevige wortels.

german-design-award-2017-made-in-germany-innovation

Als je dit jaar de laatste designtrends verkent, merk je meteen in welke richting de nieuwe producten zich ontwikkelen. Ze worden simpelweg steeds duurzamer, ergonomischer en gebruiksvriendelijker. Er worden steeds meer innovatieve en hoogwaardige materialen ontwikkeld en toegepast in een optimaal functioneel en uitgekiend design.

En hoewel het ene product of project qua uniciteit niet te vergelijken is met het andere, willen we u vandaag graag kennis laten maken met onze vijf favoriete designcreaties op het gebied van wonen en inrichten, die de German Design Award 2017 hebben gewonnen..

Onze 5 topfavorieten op het gebied van wonen en inrichten:

MyFlavour voor Eva Solo

Duitse designprijs 2017 myflavour eva solo

Deze elegante karaf is ontworpen door Tools Design – Henrik Holbæk en Claus Jensen voor Eva Solo. Het ziet er niet alleen perfect uit, maar met de afneembare spies speelt het een praktische rol die onze zintuigen verwent. Omdat u de waardevolle, vitale vloeistof – ons drinkwater – de gewenste smaak kunt geven. Hoe werkt het? Heel makkelijk. Je bevestigt eenvoudig de stukjes fruit of groente die je wilt aan de spies, vult de karaf met water en steekt eenvoudig de volle spies met deksel in het water. Compleet! Gezond en heerlijk lekker – MyFlavour for Eva Solo!

Balken stoel

Duitse designprijs 2017 balken stoel golden gate bridge

Onmiskenbaar stijlvol en optimaal functioneel – de Beams Chair van EAJY DESIGN Studio is ontworpen door de ontwerpers Yu-Chih Chang, Tsuo-Ning Hu en Yu-Ruei Jang. De eenvoudige en tegelijkertijd ingenieuze constructie doet denken aan die van de wereldberoemde Golden Gate Bridge. Dit is de zogenaamde “I-beam” die de stoel enerzijds zo licht en anderzijds zo robuust maakt. Op het eerste gezicht lijkt de Beams Chair op een monoblock, maar dat is het niet. Het bestaat eigenlijk uit verschillende stukken hout die met elkaar verbonden zijn. Zitcomfort, uitstekende esthetiek, eersteklas design en hoge kwaliteit in één!

BetteLux-vorm

Duitse designprijs 2017 Bettelux vorm bad badkamerinrichting

Natuurlijk ook “Gold” voor BetteLux Shape bij de German Design Award 2017. Licht gebogen, delicate vormen worden ondersteund door delicate metalen constructies, alsof het bad en de wastafel gewoon in de badkamer zweven. Puristische lichtheid en verfijnde esthetiek! BetteLux Shape is ontworpen door Dominik Tesseraux voor Bette GmbH & Co. KG ontworpen. Zo’n ligbad, aangevuld met de bijpassende wastafel en badkamermeubels, zorgt niet alleen voor een perfect badcomfort, het creëert ook een ware oase van ontspanning in elke badkamer.

Blanco Jaron XL 6 S-IF

Duitse designprijs 2017 blanco jaron xl s if aanrecht kraan

BLANCO GmbH & Co KG heeft dit jaar al haar klasse getoond op de LivingKitchen-beurs in Keulen met haar geweldige keukeninrichtingen en innovaties. En het is geen wonder dat de Blanco Jaron XL 6 S-IF keukenspoelbak de German Design Award heeft gewonnen. Duidelijke lijnen, hoogwaardige materialen en optimale functionaliteit – ontwerpgeometrie op het hoogste niveau!

Hotel Cristal Porto in Portugal

Duitse designprijs 2017 hotel cristal porto

Dit renovatieproject van het viersterrenhotel Cristal Porto in het centrum van de gelijknamige stad in Portugal is een verfijnd eerbetoon aan de traditionele Portugese tegels – de “azulejos”. Ontworpen door de jonge ontwerper Sergio Gomes, maakt het interieur indruk met een uitgebalanceerde combinatie van minimalisme en romantische traditie. Designklassiekers zoals het bad op pootjes en sommige art-decomeubels zijn slim in de kamerinrichting geïntegreerd en opnieuw geïnterpreteerd. Dus de volgende keer dat u in Porto bent, mag u deze unieke kans om in het Cristal Hotel te verblijven niet missen!

En nog een paar genomineerde en bekroonde producten bij de German Design Award:

De Aperi bank – ontworpen door Julia Läufer en Marcus Keichel

Duitse designprijs 2017 aperi fauteuil loper keichel

Ergonomisch keukendesign bij SieMatic

Duitse designprijs 2017 woonkamerideeën siematic keukens

Pure mannelijke elegantie

duits design award 2016 herenhorloge defakto

Moderne verlichting van Schüco

Duitse designprijs 2016 verlichting schüco

Eersteklas, Scandinavisch design voor Normann Copenhagen

german design award 2016 kruk hout scandinavisch design norman copenhagen

De Era fauteuil in pastel

Duitse design award fauteuil tijdperk lounge norman copenhagen

Infiniti-ontwerp door Mark Sadler

Duitse designprijs 2016 infiniti design mark sadler

Mortier & Stamper van Tonfisk Design

Duitse designprijs 2015 vijzelstamper van tonfisk design

Moderne zonwering van Paola Lenti

duitse designprijs 2015 paola lenti

Eenvoudige elegantie – de bijzettafels van Appelius

Duitse designprijs 2017 bijzettafel trio appelius

De puristische Tilt hanglampen voor Nyta

duitse design award hanglamp tilt nyta