Een groot verschil tussen yoga thuis en in een studio is dat je yogamat niet altijd schoongemaakt wordt, tenzij je het zelf doet.. Weet je niet hoe je yogamatten schoon moet maken zodat ze er echt vrij van zijn Ziektekiemen en stank wel? Geen probleem! Hier vind je alles wat je moet weten over het desinfecteren en diep reinigen van je yogamat. Lees verder om erachter te komen hoe je je yogamat schoonmaakt…

Hoe vaak maak jij je yogamat schoon?

De yogamat reinigen en desinfecteren Zelf afwasmiddelen doen

Wat zit er eigenlijk in je mat?

Yogamat reinigen en desinfecteren kattenwasmiddel

Zo maak je je yogamat schoon

Je yogamat is vuil. Het spijt me je te moeten vertellen, maar het is zo. En nu is het belangrijker dan ooit om de oppervlakken waarmee u in contact komt regelmatig schoon te maken. Hieronder vallen ook je fitnessapparatuur in huis zoals oefen- en yogamatten. De regel is: hoe zweteriger of viezer je mat, hoe belangrijker het is om deze na elke yogales schoon te maken.

De juiste reiniging van yogamatten gebeurt in twee stappen. Elke stap heeft zijn eigen doel, dus het is belangrijk om geen enkele over te slaan.

Voordat u uw mat oprolt, moet u ervoor zorgen dat deze schoon is

De yogamat schoonmaken Zelf schoonmaakproducten maken

Zo desinfecteer je je yogamat

De sleutel tot het desinfecteren van het oppervlak is het doden van ziektekiemen, bacteriën en schimmels – inclusief de soorten die voetschimmel, wratten en ringworm veroorzaken. Deze kunnen zelfs onzichtbaar op je yogamat leven. In een studio zijn daar de sprayflacons en handdoeken of antibacteriële doekjes voor bedoeld.

Hoofddoel – dood alle ziektekiemen, bacteriën en schimmels

Yogamat reinigingsmiddelen doe zelf yoga en gezondheid

Thuis kun je je yogamat reinigen met dezelfde oplossing die de meeste studio’s gebruiken. Meng hiervoor water met witte azijn en tea tree olie, die bewezen antibacteriële eigenschappen hebben. Je moet gelijke delen water en azijn gebruiken, plus een paar druppels tea tree olie.

Spray met ontsmettingsmiddel

Yogamatten reinigen en desinfecteren Zelf wasmiddelen maken recept

Pas dan oprollen

Maak je yogamat schoon Maak zelf schoonmaakmiddelen

Klaar voor de volgende yogales

Yogamat yogales zelf schoonmaakproducten maken

Zorg ervoor dat je beide zijden van je yogamat schoonmaakt en laat de oplossing lang genoeg zitten zodat de mat aan de lucht kan drogen voordat je hem schoonmaakt.

Hoe vaak je je yogamat moet desinfecteren hangt af van hoe vaak je thuis oefent, maar het is aan te raden om deze minimaal één keer per week te desinfecteren. Als je weer naar een studio gaat, moet je je mat voor en na elk gebruik ontsmetten.

Houd je yogamat schoon!

Yogamat reinigingsmiddelen maak zelf de beste yogamatten

Een zelfgemaakt wasmiddel kun je gemakkelijk door elkaar mengen

Zelf reinigingsproducten voor yogamatten maken

Zo maak je je yogamat schoon

Om echt zweet, vuil en vuil te verwijderen dat zich in de loop van de tijd ophoopt, is het een goed idee om je mat regelmatig schoon te maken. Maar hoe vaak moet je dit doen? Dit is aan jou, maar ga verder met je yogamat zoals je zou doen met je beddengoed.

Een goede vuistregel is dat je je yogamat na elke andere oefening moet schoonmaken.

Je kunt je yogamat op dezelfde manier schoonmaken als je handen – met water en afwasmiddel. Je kunt je mat bijvoorbeeld in bad of onder de douche leggen en goed schrobben en afspoelen. Laat ze dan aan de lucht drogen en rol ze dan pas niet op.

Maak de mat grondig schoon met water en afwasmiddel

Reinig en desinfecteer de yogamat

Extra tip: Als je een yogahanddoek gebruikt tijdens je yoga practice, zal je mat eigenlijk toch niet zo vies en zweterig zijn.

Soms is de beste manier om een ​​probleem te minimaliseren, het in de eerste plaats te vermijden. Yogahanddoeken liggen direct op de mat en absorberen zo het meeste zweet en vuil in plaats van de mat zelf.Ook zijn ze antislip zodat je niet uitglijdt tijdens het oefenen.

In de zomer is het vooral aan te raden om een ​​extra yogahanddoek te gebruiken

De yogamat reinigen en desinfecteren Zelf schoonmaakproducten maken

Je kunt je yogamat eigenlijk in de wasmachine wassen?

Dat is eigenlijk een hele goede vraag! Technisch gezien maken sommige merken yogamatten die in de machine kunnen worden gewassen. Zelfs als de gedachte om de mat in de wasmachine te gooien samen met de yogabroek verleidelijk klinkt, moet je zeker de gebruiksaanwijzing lezen en precies te werk gaan zoals beschreven door de fabrikant. Anders kan je mat in minder goede staat uit de wasmachine komen.

De gebruikelijke taboes zijn onder meer het inschakelen van de centrifuge en het toevoegen van agressieve wasmiddelen. En je mag de mat in geen geval in de droger doen.

Maak je yogamat schoon volgens de instructies van de fabrikant

Rollende yogamatten maak zelf schoonmaakproducten

Door je mat na elk gebruik te besproeien en deze minstens één keer per maand grondig te reinigen, blijf je fit, gezond en zal je yogabeoefening zeker een comfortabele en veilige ervaring zijn. Geniet van je yogales en zorg ervoor dat je yogamat schoon is en vrij van ziektekiemen en bacteriën!

Schoon en veilig voor moeder en kind

Reinigingsmiddelen voor yogamatten doen yoga mama en baby

De beste yogamatten zijn de schone

Yogamatten schoonmaken Yogastudio zelf schoonmaakproducten maken