Er zijn enkele klassieke kerstfilms die iedereen minstens één keer moet hebben gezien. Sterker nog: geen herhaling lijkt te veel. Ze zijn nu net zo klassiek als de kerstboom en de sieraden, zonder welke men zich het festival niet kan voorstellen. De meesten van jullie zijn bekend met deze films, maar je hebt misschien geen statistieken verzameld van de meest populaire hiervan. Wij willen deze taak nu voor u op zich nemen en hopen dat we u simpelweg motiveren om uzelf in een goed humeur te brengen met deze evergreens tussen de kerstfilms.

Kevin – Alleen thuis – 1990

alleen thuis kerstfilms

Alle kerstfilms – Home Alone

Home Alone heeft verschillende stukken, en ze zijn allemaal super populair. Het gaat over de kerstavonturen van een jongen die, vergeten door zijn familie, de strijd aangaat met slechte inbrekers in huis. Het was door deze film dat de jonge acteur Macaulay Culkin ongelooflijk populair werd. Het is echt indrukwekkend hoe deze komedie tot op de dag van vandaag in veel opzichten onverslaanbaar is.

Inderdaad … liefde – 2003

Love Actually kerstfilms geweldig idee

Liefde eigenlijk

Wat is Kerstmis eigenlijk zonder geweldige liefdesverhalen? Als je precies deze houding deelt, moet je een van de vele geweldige kerstkomedies met een liefdesthema kiezen. De Britse komedie “Love Actually” is bijzonder romantisch en tegelijkertijd erg grappig. Volgens veel critici is dit een van de meest romantische films aller tijden. Het spel van zoveel geweldige acteurs draagt ​​ook bij, waaronder Keira Knightley, Hugh Grant en Emma Thompson, onder anderen.

Buddy – De kerstelf – 2003

kerstfilms een elf in de stad

Elf

Het lijkt er eigenlijk op dat de romantische komedies voor veel mensen een beetje vervelend zijn. Liever een neutrale frisse komedie. Het moet een kerstthema hebben en de stemming verbeteren. Als je zo’n licht verteerbare kerstvreugde wilt, dan moet je kiezen voor de film Elf.

Vrolijk kerstfeest – 2005

oorlogsthema-idee kerstfilms

Joyeux Noel – Voorbeeld van kerstfilms voor vrede

Als we eerlijk en open naar de huidige wereld zouden kijken, zouden we waarschijnlijk ontdekken dat vrede en rust het meest ontbreekt in de wereld van vandaag. Er zijn zulke prachtige kerstfilms die deze idealen vieren. De film Joyeux Noel vertelt hoe krijgers uit Engeland en Duitsland tot een tijdelijke wapenstilstand komen zodat ze samen Kerstmis kunnen vieren. Dit alles gebeurde tijdens de Eerste Wereldoorlog. De film komt uit 2005 en is gemaakt door de Franse regisseur Christian Carion.

Kerstman – Een leuk cadeau – 1994

kerstfilms midden op het festival

de kerstman

Hier is een van die kerstfilms die je absoluut minstens één keer in je leven moet zien. Het gaat over een contract met de kerstman, die dringend een vervanger nodig heeft. Omdat hij ernstig gewond raakte toen hij van een dak viel. Deze zeer aangename komedie dateert uit 1994 en profiteert ook enorm van het talent van acteur Tim Allen.

Disney’s A Christmas Story – 2009

kerstfilms goede mensen

А Kerstlied

Dit is een van de vele kerstfilms gebaseerd op het beroemde verhaal van Charles Dickens. We hebben besloten om u de computeranimatie uit 2009 te laten zien. Dankzij het werk en talent van Robert Zemeckis is dat wonderwel gelukt. Gary Oldman en Jim Carrey schitteren in enkele van de hoofdrollen en samen zorgen ze voor een meesterwerk.

Noël – 2004

kerstfilms liefdesscène

Noël

Dit is een van de vele kerstfilms die in 1994 zijn gemaakt. Het is een drama dat perfect past bij het kerstthema. We ontdekken Susan Sarandon, Penelope Cruz en Paul Walker in de hoofdrollen. Zeer optimistisch, zij het banaal, onderwerp voor Kerstmis dat de vervulling van een kerstwonder laat zien. Maar dat hebben we allemaal nodig, nietwaar??

Het wonder van Manhattan – 1947

fijne wensen voor de feestelijke kerstfilms

Wonder op 34th Street

Als het gaat om de echte klassiekers van kerstfilms, is Miracle on 34th Street een echt voorbeeld. Omdat het een film is die dateert uit 1947 en nog steeds zwart-wit is. Het gaat over een oudere man die denkt dat hij de kerstman is en is opgesloten in een gekkenhuis. Natalie Roth speelt in deze film, ook al was ze toen nog maar negen jaar oud. Een remake ervan werd gemaakt in 1994.

Het leven is prachtig, nietwaar? – 1946

scène met veel mensen die naar kerstfilms kijken

Het is een geweldig leven

Dit is weer een van die kerstfilms die je zeker niet mag missen. Volgens HMV is dit eigenlijk een van de beste films aller tijden en IMDB noemt het ook een van de meest inspirerende films aller tijden. Als het leven niet mooi is, heet de film in het Duits en is gemaakt op basis van het korte verhaal van een groot schrijver, Philip Van Doren Stern. Een jonge ondernemer wil met Kerstmis zelfmoord plegen omdat hij failliet dreigt te gaan. Een beschermengel laat hem de betekenis zien van alles wat hij in zijn leven heeft geleden. Het grootste cadeau dat hij kon krijgen.

Mijn schat, onze familie en ik – 2008

kerstfilms vier geweldige kerst

Vier Kerstmis

Brad en Kate slaagden er altijd in om Kerstmis met hun familie te vermijden. Ze vluchtten er altijd van naar een of ander exotisch land. Maar dit jaar lukte het niet omdat alle vluchten werden geannuleerd. Veel geheimen, gênante situaties en zelfs bijtende opmerkingen zullen hen niet worden bespaard tijdens het kerstfeest. Je zult nog steeds in staat zijn om hun relatie in stand te houden?

man en vrouw idee kerstfilms

De vakantie

Nee, de klassieke kerstfilms kunnen niet oud worden. “De Feestdag” is daar ook een mooi voorbeeld van, want het blijft tot op de dag van vandaag erg actueel en erg populair. We hebben zoveel geweldige acteurs op één plek. Kate Winslet, Jack Black en Cameron Diaz zijn erbij. Het verhaal speelt zich af in een zeer romantische setting in Engeland. Er zijn een aantal romantische en grappige momenten die elkaar opvolgen. Je kunt echt een vakantie nemen van de realiteit. We raden je dit ten zeerste aan!

Liefde heeft geen vakantie nodig – 2006

geweldige films voor kerst

Zo vind je de juiste kerstfilms voor jou

Kerst is eigenlijk een festival vol tegenstellingen. In de regel zou de viering bij de gelegenheid ons vreugde moeten brengen. Maar sommige mensen bevinden zich misschien in een niet zo goede situatie en dit festival herinnert hen daaraan. Er zijn dus geen goede of foute kerstfilms. Kies gewoon iets dat harmonieert met uw wederzijdse stemming en levensfilosofie. Kerst is in ieder geval een gelegenheid om conclusies te trekken over je eigen leven en goed met elkaar om te gaan. Wij wensen u een vrolijk kerstfeest!