En ineens… Oudejaarsavond staat voor de deur! Voor sommigen nogal onverwachts… toch? Geen paniek! Zelfs als je een van de zeer spontane en spontane mensen bent, kan alles nog steeds heel mooi worden geregeld. Hier hebben we een paar last minute oudejaarstips voor je “nacht tussen de jaren”. De jaarwisseling wordt door de meesten van ons altijd symbolisch gezien als een nieuw begin en daarom besluit men vaak oudejaarsavond zo aangenaam en interessant mogelijk door te brengen. Sommigen gaan naar de luidste en meest exclusieve feesten, anderen boeken maanden van tevoren een exotische reis en weer anderen organiseren leuke evenementen in hun eigen gemeenschap of gewoon met familie en vrienden. Wat je ook beslist, één ding is zeker: je wilt je goed voelen en gelukkig zijn. In principe helpt de houding – blijf kalm, blijf ontspannen en heb geen te hoge verwachtingen! Laat je gaan en geniet van het moment voor jezelf! Dat klinkt misschien een beetje “Zen”, maar in principe is het altijd waar.

reislust!

En ineens heb je zin om te reizen. Gewoon op die manier. En nu net voor twaalven? Nou ja, oudejaarsreizen zijn sowieso al lang de trend. Het is niet per se nodig om hier veel geld aan uit te geven. Natuurlijk zou het heerlijk zijn om met Nieuwjaar ergens op de Malediven of de Canarische Eilanden de warme zon op je huid te voelen en de azuurblauwe wateren te bewonderen, de beste en goedkoopste aanbiedingen voor deze felbegeerde reisbestemmingen zijn al lang volgeboekt. Het is het beste om dit exotische te verlaten voor een latere datum en je te concentreren op de last-minute aanbiedingen in dit land.

last minute oudejaarsavond feest berlijn 2017

Wat dacht je bijvoorbeeld van een oudjaarsfeestje in Berlijn? De stad heeft je harder nodig dan anders, deze unieke metropool heeft iedereen veel te bieden. Beleef een spectaculair feestevenement op een van de beroemdste evenementenlocaties in Berlijn, zoals de Alte Münze am Alex, de “Kosmos” in Friedrichshain of de Academie Lounge op de Potsdamer Platz.

Natuurlijk kunt u ook om middernacht het prachtige vuurwerk direct bij de Brandenburger Tor buiten bewonderen of, als u de drukte wilt ontvluchten, de rustigere dorpjes in en nabij de hoofdstad bezoeken. Köpenick, Frohnau en natuurlijk Potsdam zijn onze ultieme favorieten.

Dansavond of een themafeest aan huis

Wil je deze keer niet reizen en heb je geen zin in grote feesten, maar wil je het toch gezellig vieren, organiseer dan zelf een last-minute themafeest. Waarom niet? Kijk eens rond welke van je vrienden en kennissen nog vrij zijn voor oudejaarsavond en organiseer een leuk, gezellig thuisevenement. Een thema dat altijd de voorkeur heeft voor een romantisch, nostalgisch themafeest is “The Great Gatsby”. Alles ziet er heel feestelijk en exclusief uit en het past perfect bij oudejaarsavond.

last minute oudejaarsfeest geweldige Gatsby-ideeën

Vier het nieuwe jaar op een speelse manier

Een gezellig avondje gamen met vrienden behoort natuurlijk ook tot onze favorieten. Dit kan op de ouderwetse manier worden georganiseerd met de populaire bordspellen – Monopoli, Tabu en Co. Er wordt veel gelachen en gelachen. Iedereen is aanwezig en iedereen vermaakt zich. Een heerlijk fonduediner en het ambachtelijk afgieten van lood horen er ook bij.

last minute oudejaarsavond ideeën etentje fondue

 Volgens het motto: “Nieuw jaar, nieuw geluk”!

De oudejaarswandeling

Ja dat is er. En dat wordt in veel steden en gemeenten officieel georganiseerd. Maar je kunt ook privé een oudejaarswandeling maken. Als romantisch stel of met een grotere groep kun je kort voor middernacht met een fakkel in de hand en champagne op zak bijvoorbeeld een heuvelachtig gebied in de buurt beklimmen waar je het beste uitzicht hebt op het vuurwerk. Afhankelijk van de locatie en regio zijn het strand en de oevers van het meer en de bossen natuurlijk ook geschikt voor uw oudejaarswandeling.

last minute oudejaarsavond ideeën sneeuwskiën

Last Minute Oudejaarsavond – bronnen van informatie

Een laatste blik in de stadsmagazines, evenementenkalenders en ook op internet kort voor oudejaarsavond is zeker de moeite waard, want veel gemeenschappen bieden geweldige oudejaarsroutes met vuurwerk, concerten en danscursussen. Dit betekent dat ook wie op korte termijn beslist een grote kans maakt op een sfeervolle en spannende oudejaarsavond.

Dus geen oudejaarsstress! Blijf kalm en geniet van het feest. Uiteindelijk is het maar een van de vele nachten in je leven en niet de enige. Oud en Nieuw vier je in een grote stad of dorp, in een idyllische berghut of op het strand, in de Alpen of op de Canarische Eilanden. Maar het belangrijkste zijn de mensen. Als je je omringt met je dierbaren, reist met goede vrienden of met je levenspartner bent op oudejaarsavond, dan is dat het halve werk.

Met dit in gedachten: Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

 last minute oudejaarsavond feestideeën vrienden mousserende wijn