September is de maand van vier grote modeshows – het begon allemaal op 6 september tijdens de New York Fashion Week, en daarna volgde in Londen tussen 14 en 18 september, Milaan 19 – 25 september en Parijs 25 september – 3 oktober. Ons favoriete nieuws voor de modetrends van deze vier modeweken in september 2018 hebben we hier voor je samengevat.

Het klassieke kleurenduo zwart-wit heeft een waardige plaats op New York Fashion Week

aziatische insporation ny modetrends

Dagelijkse inspiratie van New York Fashion Week

New York Fashion Week wordt door velen beschouwd als het meest commerciële mode-evenement ter wereld. Bovendien zet dit evenement de toon, dat is de start van modeshows wereldwijd in het herfst-winterseizoen. Bovendien komen hier volgens critici die modetrends naar voren die het beste passen bij de smaak van het grote publiek.

Met name bekende namen van ontwerpers als Anna Sui, Carolina Herrera en Marc Jacobs waren bepalend voor de komende trends. Moedige modeartiesten als Jeremy Scott zorgden voor de verplichte avant-garde sfeer op het podium.

Nog een klassieker onder de modetrends uit het herfstige New York – lichtblauw pak

lichtblauwe modetrends

Modetrends in zwart-wit, leer, lavendelkleuren en dierenprints

De modellen op de catwalk toonden veel outfits in het klassieke kleurenduo zwart-wit om te illustreren wat de huidige klassiekers uitstralen voor onze garderobe. Hetzelfde geldt voor de dierenpatronen, die hier ook heel sterk vertegenwoordigd zijn. De Tom Ford-collecties leggen een zeer sterke nadruk op deze twee tendensen. Ook willen we je aandacht vragen voor de trendy tinten violet en lila, die dit jaar overigens over de hele linie in het design terug te vinden zijn. Berry-kleuren worden meestal gekozen voor interieurontwerp en lavendel wordt vaak gekozen voor mode.

Veel verschillende tinten groen maken ook deel uit van de huidige modetrends

Londen modetrends verschillende soorten groen

Wie was er tijdens London Fashion Week?

Niet alleen het nieuws over modetrends zorgde voor spannend nieuws tijdens London Fashion Week! Daar zorgden natuurlijk ook de interessante namen die daar verschenen voor. Veel getalenteerde ontwerpers waren hier voor het eerst. Deze omvatten onder andere Riccardo Tisci en Burberry. Dit jaar verkoos Victoria Beckham London Fashion Week boven New York. Op zich ook goed nieuws!

Violet en paars vierden hun grote comeback in Londen!

london-fashion-trends-veel-paars-e1541595508362

Trendy kleuren van London Fashion Week

Op de London Fashion Week waren paars en paars weer in verschillende variaties vertegenwoordigd. Lavendel komt bijvoorbeeld voor in de collecties van Molly Goddard en Bora Aksuund. De paarse kleur, die te zien was in de modellen van Emilia Wickstead, maakt ook deel uit van de op de natuur geïnspireerde violettendens. Maar dat was niet de meest populaire kleur op het podium, het was mintgroen. Deze tint werd geïntroduceerd en op grote schaal gebruikt door Delpozo dankzij de huidige collecties.

Maison Margiela trok de aandacht met grote provocaties

paars zwart extravagante modetrends paris

Vecht tegen vooroordelen en romantiek tijdens Paris Fashion Week

September Fashion Week in Frankrijk is een sociaal, maar ook een romantisch evenement. Laat het de hele wereld weten! Dit zou kunnen worden gezien als een van de belangrijkste boodschappen van Paris Fashion Week. Want er was plaats voor kleine mensen op de catwalk. Ze wilden duidelijk laten zien dat mode er voor iedereen is en dat de term schoonheid alle maten en maten omvat!

Romantische klassieker kenmerkt de zomerse damesmode van Dior in Parijs

modetrends parijs zwart en bruin

Dior en Maison Margiela in Parijs

De al beschreven modetrends uit New York en Londen komen aan bod. Maar in Parijs lag de focus vooral op vrouwelijkheid en romantiek. Twee collecties laten dit naar onze mening bijzonder goed zien. Maison Margiela toont modellen met klassieke kenmerken die op een bijzonder ongebruikelijke manier zijn gecombineerd met alledaagse elementen uit werk, hobby’s en vakanties. De provocaties gaan soms tot de grens van het onwerkelijke.

Dior compenseerde dat! Het merk toonde klassieke modellen waarin combinaties van huidskleur en transparant zwart en andere klassieke kleuren domineerden. Ze maakten voornamelijk deel uit van de lente- en zomercollectie van de haard. De schoenen waren een hoogtepunt op zich, waarbij dezelfde tinten en gouden nuances domineerden.

Klassieke damestas met logopatronen – een hit van Milan Fashion Week

bedrijfslogo Milaan modetrends

Logo koorts Milaan

Dit staat bekend als de veelal commerciële modeweek in New York. Maar is het echt zo? Want in Milaan heerste ook een bedrijfslogokoorts. Deze trend werd ondersteund door de daar vertegenwoordigde Dolce & Gabanna, Giorgio Armani en ook Fendi. Dior en Fila hebben hier zeker hun grote bijdrage aan.

Commerciële logo’s als patroon gebruiken – zal het een voortdurende trend zijn in andere ontwerpgebieden? En hoe combineer je deze tendens met de sociale berichten uit Parijs? Wat onthullen deze modetrends over onze samenleving? We laten deze vragen voorlopig open en verwachten antwoorden bij de volgende grote modeshows.

Modetrends die te zien waren op New York Fashion Week september 2018

modetrends dier ny

modetrends jurk met ster ny

modetrends ny kimono zwart wit

Nog meer modetrends in zwart-wit graag?

modetrends wit nw

geweldige patronen en modetrends

Trends van London Fashion Week

donkerpaarse Londense modetrends

groenblauwe alledaagse Londense modetrends

Londen modetrends elegante patronen

Trends uit Parijs – Fashion Week september 2018

modetrends parijs ongebruikelijke modellen

modetrends parijs modellen verontreinigend

modetrends parijs geweldige groenen en zwarten

modetrends parijs prachtige combinatie

geweldige beige modetrends parijs

Modetrends in Milaan van Fashion Week in september 2018

groene elegantie modetrends in Milaan

Milaan modetrends logi pak idee

Milaan modetrends zwarte jurken

geweldige outfit Milaan modetrends

twee jurken Milaan modetrends