Hoe overwin je het verdriet dat de mooie zomer alweer voorbij is? Het is gemakkelijk om te doen door uit te kijken naar de mooie herfst- en wintermomenten die eraan komen, nietwaar? Halloween is zeker zo’n gelegenheid voor veel mensen. En nogmaals, het is een goed excuus om ‘s avonds naar leuke films te kijken die goed bij het thema passen. Een lijst met Halloween-films op Netflix vinden we dan ook een heel goed idee voor in de vrije tijd. Bekijk deze en ook de opmerkingen erover!

Alle horrorfilms gebaseerd op echte verhalen?

Halloween-films zijn gebaseerd op echte verhalen

Van Halloween-films tot echte verhalen. Voorbeeld – De Visitatie – 2013

The Visitation is een Amerikaanse horrorfilm uit 2013. James Wan is de regisseur en is gebaseerd op documenten uit een waargebeurd horrorverhaal. De film had ook een vervolg in 2016 – The Visitation 2. De film is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in en paranormale gebeurtenissen uitdrijving geïnteresseerd.

The Vault combineert misdaadfictie en de kenmerken van goede horrorfilms!

Halloween-films beroemde acteurs

De Kluis – 2007

Dan Bush is de regisseur van de volgende Halloween-film die we aan jullie willen voorstellen. Deze filmproductie is gloednieuw – uit 2017 en de titel is The Vault. Een grote en goed doordachte criminele actie wordt voorkomen door een mystieke persoon met een masker en leidt tot onverklaarbare gebeurtenissen die spoorloos eindigen in moord.

Halloween-films eng thema

Vloek van Chucky – 2013

Vertaald in het Duits betekent deze film “The Curse of Chucky”. Sinds 2013 (het jaar waarin het is gemaakt) vindt het steeds meer nieuwe fans. Vorig jaar hadden we zelfs een vervolg. Griezelige pop Chucky wordt afgeleverd bij het ouderlijk huis van Nico en Sarah Pierce. De leden van de familie worden één voor één vermoord. Achter dit alles staat de wraak van een persoon wiens ziel zich in een pop heeft genesteld…

Spiegels en parallelle werelden – een populair thema in Halloween-films!

Halloween-films thema voor kinderen

Coraline – het geheim van de spiegel

Deze geweldige horrorfilm is gebaseerd op de roman van Neil Gaiman. Kleine Coraline verveelt zich omdat haar ouders altijd iets te doen hebben. In de spiegel ontdekt ze een alternatieve wereld waarin alles in eerste instantie volkomen normaal lijkt. Alles wat op het eerste gezicht zo mooi lijkt, blijkt uiteindelijk heel gevaarlijk te zijn. Een altijd up-to-date film uit 2009.

Als je van Halloween-films houdt met een goed einde en humor, dan is Scooby Doo iets voor jou!

Halloween-films met humor

Scooby Doo

Als je wilt schrijven over de klassiekers van horrorfilms, dan moet je zeker Scooby-Doo noemen. Deze film is geproduceerd sinds 1969 en er is nog steeds belangstelling voor. Joe Rubie en Ken Spears maakten samen met de getalenteerde tekenaar Iwao Takamoto de eerste productie voor Hanna Barbara Productions. Deze filmreeks is ideaal voor iedereen die graag horrorfilms kijkt met een goed einde en onthulde mysteries. En natuurlijk voor iedereen die graag animatiefilms kijkt.

Gesprek met de vampier – een goede tip voor fans van goede horrorfilms en psychodrama

halloween-films met tom cruise

Interview met de vampier – Interview met een vampier -1994

Een andere klassieker die in onze lijst van de beste Halloween-films past, is de productie “Interview with a Vampire” uit 1994. Deze film is geregisseerd door Neil Jordan. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Anne Rice uit de jaren 70. Een edelman verandert in een vampier en de film toont zijn avonturen in zijn nieuwe griezelige leven als een dode man. Vanuit psychologisch oogpunt gaat het om zijn pogingen om een ​​goed wezen te blijven in een wrede wereld.

Zielen – zulke horrorfilms kunnen echte gevaren beschrijven die voor de mensheid staan?

halloween films moore meyers

Zielen – 2013

De originele titel van de volgende Halloween-film is “The Host”. Naast de verschrikkelijke verhalen wordt ook de nadruk gelegd op sciencefiction. Ook romantische momenten ontbreken niet. Buitenaardse zielen vestigen zich in menselijke lichamen. Maar sommigen van hen slagen erin zich ertegen te verdedigen en de aarde te maken zoals die ooit was.

De verhalen van Stephen King zijn altijd een goede basis voor geweldige horrorfilms!

Halloween-films gebaseerd op Steven King

Kinderen van Toorn – 1977

De originele titel van deze filmproductie is Children of the Corn. Dit is erg populair, hoewel het in de jaren 80 is gemaakt. Het plot is gebaseerd op een al even populair kort verhaal van Stephen King. De productie wordt geregisseerd door Fritz Kiersch. Na een religieus ritueel vindt er een revolutie plaats van de kant van de kinderen, waarbij alle volwassenen worden gedood. Hoe ver kan deze horror doorgaan?

Kannibalen in Texas – dat klinkt zeker veelbelovend voor fans van de ongewone Helloween-films? 

Halloween-films zien er angstaanjagend uit

The Texas Chain Saw Massacre – Texas bloedschotel

Het verhaal speelt zich af in Texas en tegelijkertijd gaat het over kannibalen. Een echt spannende samensmelting van verschillende lotsbestemmingen en horrorscenario’s. Een zeer goede productie voor iedereen die graag een puur psychologische betekenis zoekt in de verschillende horrorverhalen. Slechts één slachtoffer ontsnapt aan de kannibalen en ze worden door hem vernietigd. Wie zou dat kunnen zijn??

Nadenken over geloof in de vorm van een horrorfilm? Waarom niet??

Halloween-films zwaan idee

het oogsten

The Messengers of the Apocalypse is de originele titel van de laatste horrorfilm uit het eerste deel van ons artikel. De productie stamt uit 2007 en is van Stephen Hopkins. Een voormalige christen moet haar geloof weer vinden om iets heel ergs te boven te komen. Een echt zwaar bekritiseerde filmproductie, die juist om deze reden de moeite waard is!

Vind je onze Halloween-filmideeën spannend en interessant? Lees dan ook het tweede deel van ons artikel!